DN > Inrikes

Sunday, 19 May, 16:38

DN - 16 maj 19 kl. 07:49

EU: Tyskland och Baltikum huvudmål för rysk desinformation inför EU-valetTyskland och Baltikum är huvudmåltavla för Kremls försök att påverka EU-valet. Däremot är svenska väljare relativt förskonade från rysk desinformation, hävdar en tjänsteman i EU:s utrikestjänst. – Sverige är inte ett lika prioriterat land, säger tjänstemannen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Baltikum, EU, Kremls

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU Tysklandoch , Baltikum, huvudmålför , rysk, desinformationinför , EU-valet
Barometern - 28 mar 14 kl. 07:33

Energi för Baltikum

Grävskoporna gräver. Kabeln rullas ut. Vid Hagby kyrka, berättade Barometern i går, har arbetet med Nordbaltkabeln som knyter i hop Baltikum med den nordiska elmarknaden inletts.

Barometern - 28 mar 14 kl. 07:33

Energi för Baltikum

Grävskoporna gräver. Kabeln rullas ut. Vid Hagby kyrka, berättade Barometern i går, har arbetet med Nordbaltkabeln som knyter i hop Baltikum med den nordiska elmarknaden inletts.

Barometern - 28 mar 14 kl. 15:36

Energi för Baltikum

Grävskoporna gräver. Kabeln rullas ut. Vid Hagby kyrka, berättade Barometern i går, har arbetat med Nordbaltkabeln som knyter i hop Baltikum med den nordiska elmarknaden inletts.

Cornucopia - 24 mar 15 kl. 15:27

NATO och USA visar allvar med att försvara Baltikum

NATO och USA visar allvar med artikel 5 och att försvara Baltikum, även om viss defaitism, rent av skicklig psyops, sprids om att så inte är fallet. I dagarna har 2:a Strykerbrigaden omgrupperat hem igen via väg mellan Baltikum och sin garnison i tyska Vilseck.

Det handlar om den längsta omgrupperingen av amerikanska förband via väg i Europa sedan andra världskriget.

Cornucopia - 03 jul 16 kl. 15:20

Rysk domstol fäller ryss för "historieförfalskning" om Sovjets angrepp mot Polen 1939

Andra världskriget startade den 1:a september 1939 när Tyskland tillsammans med sin via Molotov-Ribbentroppakten allierade Sovjetunionen anföll Polen. Detta är dock förbjudet att skriva något om i Ryssland numera och en rysk domstol har nu fällt en rysk man för "historieförfalskning" när han länkat en artikel om detta i sociala medier.
Stalin skakar hand med Ribbentrop.

YLE - 24 apr 16 kl. 07:00

Varför vill Finland vara beroende av rysk energi?

Spotlight visar hur konsekvent Finland blundar för riskerna med att göra sig ännu mer beroende av rysk energi. EU rekommenderar andra energikällor än rysk el och gas. De baltiska länderna har med framgång gjort sig oberoende av rysk energi.

YLE - 14 sep 17 kl. 05:01

Morgonkollen: Regeringen tar ställning till alkohollagen, Jari Aarnio i rätten, storm i Tyskland och Sydsverige

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Inrikes: Regeringen ska ta ställning till den nya alkohollagen vid sitt sammanträde i dag. Den stora frågan är hur det ska gå med försäljningen av starköl i matbutikerna.

YLE - 23 jun 14 kl. 04:45

Forskare: Baltikum nästa för rysk expansion

Exakt hur expansionistiskt dagens Ryssland är vet ingen, men Rysslands president Vladimir Putin anser att Sovjetunionens fall var ett historiskt misstag. - Om Baltstaterna inte hade varit Natomedlemmar kunde Ukrainakrisen ha utspelat sig i Baltikum, varnar forskaren Tomas Ries vid Försvarshögskolan i Stockholm. Den ryska expansionen kan snart kännas av betydligt närmare oss än i Ukraina.

YLE - 18 feb 15 kl. 07:31

“Finländarna går inte på rysk propaganda”

Parallellt med bomb- och granatattacker i Ukraina pågår ett annat krig - ett krig om folks åsikter. Också Finland är del av det. Inget land är lämnat utanför då internet och sociala medier används för att sprida propaganda.

Cornucopia - 20 mar 19 kl. 16:28

Rysk-ortodoxa kyrkan i Västerås - ett säkerhetsproblem?

VLT har gjort ett stort antal avlöjanden om rysk penningtvätt, möjlig kommunal korruption och det hot mot nationens säkerhet som ett bygge av Sveriges antagligen första rysk-ortodoxa basilika-kyrka 300 meter från Stockholm-Västerås flygplats, och Hässlö krigsflygbas innebär. Vad för hot utgör denna etablering av en Kreml-front egentligen?
Rysk-ortodoxa kyrkan i Wien ligger intill ryska ambassaden.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Nio döda i gruvolycka i Burundi

Nio gruvarbetare omkom och ytterligare 20 skadades när en gruva kollapsade i norra Burundi i fredags..

DN - 1 timme sedan

Tiotusentals demonstrerade mot nationalister i EU

En vecka innan EU-valet, och dagen efter den populistiska högern i Europa samlats i Milano, gick tiotusentals människor ut på gatorna i Europa för att demonstrera mot nationalism i valrörelsen..

DN - 1 timme sedan

De kan ligga bakom videofällan på Ibiza

BERLIN. Österrikes nu avgångne vicekansler säger själv att han lurats in i en ”fälla” och utsatts för ett politiskt attentat.  Men vem ligger bakom de hemliga videoinspelningarna på Ibiza – och vad har en tysk komiker med saken att göra?

DN - 1 timme sedan

Efter Biebers populära video: Isländsk kanjon stängd

Popartisten Justin Biebers video till låten ”I’ll Show You” har gjort den isländska kanjonen Fjadrárgljúfur världsberömd. Nu har miljömyndigheterna tvingats stänga området för att skydda det från fansen..

DN - 2 timmar sedan

Snart höjs rutavdraget – det här gäller och så påverkas du

Den 1 juli i år höjs taket för rutavdraget från 25.000 till 50.000 kronor per år.

DN - 3 timmar sedan

Ingen världscupcomeback för förkyld Rissveds

Jenny Rissveds, OS-guldmedaljör i mountainbike 2016, skulle ha gjort comeback i världscupen på söndagen efter nästan två års frånvaro. Men 24-åringen missar tävlingen i Albstadt, Tyskland, på grund av en förkylning..

DN - 4 timmar sedan

Österrikiskt nyval i början av september

Österrikes president rekommenderar att nyval hålls i början av september, rapporterar Reuters..

DN - 9 timmar sedan

Isländskt flaggviftande kan straffas av EBU

Den isländska gruppen Hatari kan bli föremål för någon form av av straffåtgärd från den europeiska tv-unionen EBU sedan medlemmarna viftat med den palestinska flaggan under ESC-finalen i Tel Aviv. Det de gjorde ses som en politisk markering, vilket är förbjudet under tävlingen..

DN - 10 timmar sedan

De ligger bakom sajterna som propagerar för ett Europa utan invandrare

Även om Steve Bannons eget Europaprojekt stannat av i sin framfart för flera inflytelserika sajter ut sitt stöd för populism och ett EU och Europa som tar emot färre flyktingar. .

DN - 10 timmar sedan

Så ska Bannons populistiska ”krigare” erövra Europa

Först lotsade han in Donald Trump i Vita huset. Nu har han siktet på Europa och en seger för högerpopulismen i EU-valet. Steve Bannons projekt spänner över ett medeltida italienskt kloster och en exklusiv belgisk villaförort.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.