Dagens PS > Ekonomi

Monday, 20 May, 09:47

Dagens PS - 16 maj 19 kl. 07:23

Ännu en blytung smäll hotar SASEnligt uträkningar riskerar flygbolaget att gå miste om cirka 250 miljoner kronor. Det handlar om utebliven konfliktersättning efter den nyligen avslutade pilotstrejken, som pågick i sju dagar och som enligt SAS kostade runt 35 miljoner kronor om dagen, rapporterar Ekot i Sveriges Radio och konstaterar att den totala summan utifrån dessa beräkningar landar på närmare 250 miljoner kronor, det vill säga omkring en kvarts miljard. Om arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv finner att de två avtal om löneökningar som SAS tecknat med piloterna, för det är två avtal och inte ett,  bryter mot normen och samordningen för löneökningar kan konsekvensen bli att SAS inte får den förväntade konfliktersättningen. Svenskt Näringsliv har ännu inte skrivit under avtalen mella
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SAS, Ekot, Sveriges Radio, Svenskt Näringsliv, Näringsliv, Ännu, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ännuen , blytung, smäll, hotar, SAS
Dagens PS - 26 jun 18 kl. 08:36

Blytung miljardsmäll hotar Sverige

Expressen skriver om “en rejäl huvudvärk för kommande regeringar”. Det handlar om svenskarnas ränteavdrag, som enligt tidningen snart kan kosta statskassan 65 miljarder kronor – per år. Expressen har tidigare berättat att sex av åtta riksdagspartier vill se över ränteavdraget, som innebär att du får dra av 30 procent av dina räntekostnader.

Dagens PS - 09 aug 17 kl. 08:03

Ny pengasmäll hotar Borg: ”Väldigt illa”

Anders Borgs varumärke som ansedd föreläsare har fått sig en rejäl törn, enligt PR-experter som Svenska Dagbladet talat med. (Foto: TT) Som DagensPS.se skrivit om tidigare innebär Anders Borgs (M) avhopp från Stenbecksfärens maktbolag Kinneviks styrelse att arvodet på omkring en miljon kronor går förlorat och sedan dess har ex-ministern även lämnat toppuppdraget som rådgivare finanshuset Citigroup, i kölvattnet av skandalkvällen i skärgården häromveckan.

YLE - 14 jan 16 kl. 12:08

Vindkraftsbolag hotar markägare med dyra rättsprocesser

33 markägare har lämnat in ett gemensamt besvär mot bygglov för en vindkraftspark i Pörtom i Närpes. Flera av markägarna, som också är arrendegivare, hotas nu av kostsamma rättsprocesser. - De har varit ute och skrämt oss med hur dyrt det kan bli.

Expressen - 09 maj 19 kl. 08:21

Blytunga skadan som hotar Jerebkos dröm

NEW YORK. Jonas Jerebkos Golden State Warriors lyckades ta tillbaka fördelen i kvartsfinalen mot Houston Rockets efter en rysarseger i morse. Men Warriors drabbades av en blytung smäll i tredje kvarten när superstjärnan Kevin Durant tvingades kliva av skadad..

BT - 06 jul 14 kl. 18:26

Jut nu: Man hotar spränga bygdegård

En man hotar att spränga en bygegård i Dingle om någon obehörig kommer till platsen, enligt polisen. Polis och räddningstjänst har skickats till en bygdegården i Dingle i Bohuslän sedan SOS larmat om explosionsrisk i området. Enligt uppgift i lokala medier ska både bombgrupp och polisens insatsstyrka vara på väg till platsen.

BT - 06 jul 14 kl. 18:26

Jut nu: Man hotar spränga bygdegård

En man hotar att spränga en bygegård i Dingle om någon obehörig kommer till platsen, enligt polisen. Polis och räddningstjänst har skickats till en bygdegården i Dingle i Bohuslän sedan SOS larmat om explosionsrisk i området. Enligt uppgift i lokala medier ska både bombgrupp och polisens insatsstyrka vara på väg till platsen.

Cornucopia - 30 sep 15 kl. 09:17

Saudi-Arabien hotar anfalla Assad och Syrien

Nu när den ryske despoten och diktatorn Vladimir Putin verkar lyckas lura ett splittrat och försvagat väst att stöda diktatorn Assad sätter diktaturen Saudi-Arabien ner foten. Saudi-Arabiens utrikesminister hotar nu med ett militärt anfall mot Assad och hela Mellanöstern riskerar att explodera i krig.

Assad tillhör som bekant Saudi-Arabiens ärkefiende Irans allierade, och att även väst skulle stöda Assad-regimen, utmanövrerade av Putin blir helt enkelt för mycket.

YLE - 18 feb 16 kl. 16:19

Utebliven klasslärarutbildning hotar ÅA-understöd

Åbo Akademi har fått nästan 5,5 miljoner euro från olika stiftelser för klasslärarutbildningen. Att ÅA:s klasslärarutbildning i Helsingfors uteblir hotar nu att krympa den summan. Svenska kulturfonden är den enskilt största bidragsgivaren.

VBL - 20 apr 13 kl. 13:38

Vattnet hotar omvägen

Översvämningen i Kyro älvs nedre lopp hotar ställa till det ännu värre för trafikanterna, nu hotar vattenmassorna också omvägen via Vörå centrum..

YLE - 11 maj 17 kl. 10:13

Det kyliga vädret hotar inte jordbruket än

Det kyliga vädret hotar inte jordbruket än Från jordbrukets synvinkel skulle varmare väder vara mycket önskvärt, men nattfrosten har inte ännu orsakat stora skador. Den kyliga våren hotar inte odlingarna än, säger Pro Agrias servicechef Pasi Nummela. Han säger att höstsådden inte har tagit skada av det kyliga vädret.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Nykomlingen: Kunderna överger storbolagen

Digitala försäkrings-startupen Hedvig lanserade sin första produkt i maj förra året. Nu är siktet inställt på att utvecklas till ett globalt bolag. Lucas Carlsén, vd för nya uppstickaren Hedvig säger till Di Digital att ”försäkringsbolagen märker av floden av kunderna som går till oss.

Dagens PS - 1 timme sedan

Bankanställda snuvas på jättebonus

Nu rasar protesterna i den svenska storbanken. Medarbetarna snuvas på ansenliga belopp. Dagens Industri berättar i måndagens tidning att det jäser internt i Handelsbanken och att nya vd:n Carina Åkerström är hårt pressad efter styrelsens beslut att skrota utbetalningen till vinstandelsstiftelsen Oktogonen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Kan SD-toppen sitta kvar efter anklagelserna?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Peter Lundgren (SD) ska enligt uppgift ha gjort sig skyldig till ett misstänkt sexövergrepp mot en SD-kvinna på ett hotellrum för ett och halvt år sedan.

Dagens PS - 1 timme sedan

Ryanair släpper klen rapport

Lågprisflygbolagets resultat för fjolåret det sämsta på länge. Det här uppger TT och berättar att irländska Ryanairs vinst efter skatt fallit till 1,02 miljarder euro (11,0 miljarder kronor) från 1,45 miljarder euro (15,6 miljarder kronor) föregående år. Ryanairs rapport gäller för det brutna räkenskapsåret och trots att resultatet uppges vara det sämsta på länge infriar flygbolaget i stort sett den förväntan som fanns bland analytikerna i en Reutersenkät, framgår det.

Dagens PS - 1 timme sedan

Därför stiger Tokyobörsen i dag

Framför allt två nyheter höjer temperaturen på aktiemarknaden i Japan. Kolla här. Enligt TT har nya BNP-siffror kommit in som eldar på Tokyobörsen i inledningsfasen av börsveckan i Asien.

Dagens PS - 2 timmar sedan

SD-topp: ”Jag la handen på hennes bröst”

Partiets EU-parlamentariker i blåsväder efter avslöjande av partikamrat. Expressen berättar i dag om sexanklagelserna mot SD:s toppkandidat i EU-valet om en vecka. Peter Lundgren, som han heter, ska enligt uppgift ha gjort sig skyldig till ett misstänkt sexövergrepp mot en SD-kvinna på ett hotellrum för ett och halvt år sedan.

Dagens PS - I förrgår: 14:31

Dagens PS läsare rasar mot Björks traktamente

VECKANS SVAR – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Nyhetsveckan som gått har berört flera intressanta ämnen.

Dagens PS - I förrgår: 14:43

Svajig bostadsmarknad och Brexit-kollaps

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Analytiker varnar för tickande bomb i Stockholm
Slår larm om en bostadsmarknad i ”stor obalans” och att insikten om det ännu inte ”slagit ner” i Stockholm. Bopriserna går upp och affärerna ökar
Allt fler signaler kommer nu om att den svenska bostadsmarknaden sakta men säkert börjar återhämta sig.

Dagens PS - I förrgår: 15:01

EU går bananas efter massiv valutakartell

I chattrum med namn som ”Three Way Banana Split” och ”Semi Grumpy Old Men” har traders från sex bankjättar manipulerat kronan och tio andra valutor genom att utbyta känslig information. Nu serverar EU mångmiljardefterrätten för deras arbetsgivare. Historien om den femåriga riggningen på världens valutamarknader har många spektakulära aspekter, framgår i ett pressmeddelande.

Dagens PS - I förrgår: 12:21

JUST NU: Nära kollaps för Brexit-förhandlingarna

Tidigare i år fick Storbritannien mer tid på sig av EU att hitta en lösning på Brexit. Enligt nya uppgifter håller att arbetet håller på att bryta samman. Det är Labourpartiets ledare Jeremy Corbyn som säger att samtalen inte kommer att leda någonstans, rapporterar TV4-Nyheterna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.