Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 26 May, 05:32

Sydsvenskan - 16 maj 19 kl. 07:20

Äldreboende kritiseras: Måste bättre förutse hot och våldAtt bättre hantera risker om hot och våld – och att anmäla missförhållanden. Det kräver Arbetsmiljöverket att ett äldreboende i Lund blir bättre på..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Arbetsmiljöverket, Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldreboende, kritiserasMåste bättre , förutse, hotoch , våld
Länstidningen i Jämtland - 07 jan 19 kl. 14:47

Boende på äldreboende inledde året med hot om att slå ned personal – nu har händelsen anmälts

Personal på ett äldreboende i Krokoms kommun fick 1 januari utstå hot från en av de boende. Nu....

News55 - 21 nov 16 kl. 12:47

Vårdtagare blev inlåst på äldreboende

Det var för att förhindra att en konflikt uppstod som personal på ett äldreboende för dementa och personer med stora omvårdnadsbehov i Österåkers kommun, tog beslutet att låsa in en av de boende i sin lägenhet i tio minuter. Det uppger den berörda personalen.       LÄS MER: Avled efter att ha satt i halsen – äldreboende kritiseras Rädd och orolig Händelsen har lex Sarah-anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och enligt anmälan orsakade det inträffade både rädsla och oro hos den boende.

YLE - 02 maj 17 kl. 06:57

Madeleines sjuka moster nekades plats på äldreboende - Helsingfors reagerade först efter hot om polisanmälan

Madeleine Wendelin har i flera år kämpat för att hennes 85-åriga sjuka moster, som behövde hjälp med allt, ska få plats på ett äldreboende. Men först efter hot om polisanmälan för utsättande reagerade Helsingfors stad. - På morgonen kom hemvårdare och hjälpte upp henne ur sängen för annars kom hon inte upp.

SmålandsPosten - 11 apr 14 kl. 06:28

Våldtäkt och hot på äldreboende upp i rätten

Mannen misstänks ha våldtagit en kvinna i Älmhult och hotat chefen på ett kommunalt äldreboende att "ställa till ett helvete". Nästa vecka inleds rättegången. Den 63-årige mannen, tidigare Älmhultsbo, förnekar alla brott han står anklagad för.

SmålandsPosten - 11 apr 14 kl. 06:28

Våldtäkt och hot upp i rätten

Mannen misstänks ha våldtagit en kvinna i Älmhult och hotat chefen på ett kommunalt äldreboende att "ställa till ett helvete". Nästa vecka inleds rättegången. Den 59-årige mannen, tidigare Älmhultsbo, förnekar alla brott han står anklagad för.

Sydsvenskan - 04 nov 15 kl. 08:57

Hot på äldreboende anmält till IVO

Personalen vid ett äldreboende i Alingsås ska ha hotat och bestraffat boende, rapporterar SVT Nyheter Väst. Händelserna har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).Enligt anmälan ska några ur personalen ha kränkt de äldre verbalt och tagit onödigt hårda tag då man vänt boende i sängarna.

Helsingborgs Dagblad - 04 nov 15 kl. 08:57

Hot på äldreboende anmält till IVO

Personalen vid ett äldreboende i Alingsås ska ha hotat och bestraffat boende, rapporterar SVT Nyheter Väst. Händelserna har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).Enligt anmälan ska några ur personalen ha kränkt de äldre verbalt och tagit onödigt hårda tag då man vänt boende i sängarna.

SR - 19 jul 17 kl. 19:26

Hot och våld på äldreboende för missbruk

Sedan Kallebäcks äldreboende för missbrukare i Göteborg öppnade 2015 har flera anställda sagt upp sig på grund av arbetsmiljön. Göteborgsposten har gått igenom alla 25 incidentrapporter som kommit in sedan boendet öppnade 2015. Hälften av dem består av hot och våld mot personalen..

ÖstersundsPosten - 31 maj 13 kl. 21:40

Långsam polis och åklagare kritiseras

Under en rättegång om hot mot tjänsteman ändrade åklagaren åtalet till att handla om olaga hot. Då hade preskriptionstiden gått ut för det brottet. Nu kritiseras både åklagare och polis av Justitieombudsmannen..

Barometern - 19 feb 14 kl. 07:24

Anställd stängs av för hot på äldreboende

Personal på ett äldreboende har stängts av från jobbet efter hotfullt beteende mot en av de boende. En boende på ett äldreboende i Borgholms kommun har utsatts för hotfullt beteende från en anställd. Händelsen klassas som en påtaglig risk för allvarligt missförhållande.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Danmark samarbetar med junta om flyktingar

Danmark försöker att tvångsutvisa asylsökande till Sudan, genom att samarbeta med landets militärjunta, rapporterar Politiken. Till veckan kommer en säkerhetsrådgivare från danska utrikesdepartementet att resa till Sudans huvudstad Khartum för att träff.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Moby och Portman i bråk om dejtande

Den amerikanske artisten och producenten Moby har hamnat i blåsväder efter påståenden om att han på 1990-talet hade en relation med skådespelaren Natalie Portman. I den självbiografiska boken "Then it fell apart" skriver Moby att han dejtade Portman en.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Öppet landskap eller sluten anstalt.

Det varnas för lägre villapriser, färre som flyttar in, ökad otrygghet i Svedala..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Styr det kommunala. Inte invånarna.

Rökrutor tillhör knappast kärnverksamheten..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Minister försenade flyg – avgår

Ett trafikflygplan fick vända på startbanan för att plocka upp Mexikos miljöminister. Nu avgår ministern. Mexikos miljö- och naturresursminister Josefa González-Blanco Ortiz-Mena lämnade in sin avskedsansökan till president Andrés Manuel López Obrador..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Sju vill ta över efter May

Hälsominister Matt Hancock är den sjunde i raden som vill ta över som partiledare efter Theresa May. Han går upp mot före detta brexitministern Dominic Raab, tidigare gruppledaren i underhuset Andrea Leadsom, tidigare utrikesministern Boris Johnson, nuv.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Källor: Turkiska vapen till Syrien

Turkiet fortsätter att förse syriska rebeller med vapen, för att hålla borta en ryskstödd offensiv, uppger turkiska källor och rebellkällor. En turkisk militärkonvoj ska nattetid ha anlänt till norra Hama, i närheten av Jabal al-Zawiya, där ryskt och sy.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Sagström sexa inför sista dagen.

Madelene Sagström fortsätter att ha tätkänning i LPGA-tävlingen i Williamsburg i Virginia. Den svenska golfaren ligger sexa, tre slag bakom ledande japanskan Nasa Hataoka inför sista dagens spel. Sagström, som var fyra inför lördagen, spelade säker golf.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Brinnande moped vid Rosengårdsbadet

En moped började brinna vid Rosengårdsbadet under lördagskvällen..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

KD spelade hyllningslåt till Alabama under valmöte: ”En självklar tabbe”

”Jag är sjukt trött på debattnivån i valrörelsen.”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.