DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 06:51

DI - 16 maj 19 kl. 07:00

Jakten på skog trissas upp – liksom priserna: Här är det bäst att köpaTrots utmaningar med bränder, torka och stormar steg priset på skogsfastigheter med närmare 6 procent under fjolåret. Råvarubrist, en svag krona och strukturomvandling inom industrin gynnar skogen framöver. Di listar vart i Sverige det är bäst att köpa skog..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jakten, skog, trissasupp , liksom, prisernaHär är , det bäst att köpa
Supermiljöbloggen - 17 apr 18 kl. 16:15

Mer skog måste skyddas i Sverige – för klimatet och den biologiska mångfalden

Sveriges politiker bör omedelbart agera för att skydda mer skog i Sverige så att produktionsmål och miljömål väger lika. Sverige har genom en portalparagraf i skogsvårdslagen sagt att miljö- och produktionsmålen ska vara jämställda, 50/50, men miljömålet har länge varit i skymundan, skriver debattörerna Kristina Bäck och Amanda Tas vid Föreningen Skydda Skogen. I Sverige är endast ca 5 procent av den produktiva skogsmarken formellt skyddad, varav ca 3 procent är skyddad nedanför den fjällnära gränsen.

Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Skog med eller utan vilt?

”Ensidigt skogsbruk ger mindre mat till viltet. Minskande mat och stora viltstammar ger hårt betestryck och de begärligaste trädslagen minskar drastiskt. Den ekologiska balansen rubbas till förfång för både miljö, vilt och skog.

Dagen - 19 maj 11 kl. 14:43

Kyrkan hjärta skog = sant

Svenska kyrkan planerar ett skogsbolag och katoliker i Uppsala investerar i träd. Är det en längtan tillbaka till naturen vi ser?

Svenska kyrkan äger en hel del skog över landet och nu finns framskridna planer på att organisera sig i ett skogsbolag.

Skånskan - 26 mar 19 kl. 01:00

Tänk om all skog försvann …

Tänk dig att det inte fanns någon skog. Ingen skog där du bor, ingen skog du kunde gå till för en svamputflykt.
Detta är vad som håller på att hända i Uganda.

SmålandsPosten - 12 okt 13 kl. 00:30

Jakten binder samman stad och land

Jägarna är ofta i skottgluggen för djurrättsaktivister och så kallade naturvänner. Få tänker i dag på Jägareförbundet som en bevarandeorganisation. Men det var den ursprungliga idén med förbundet när det bildades 1830.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

200 hektar skog drabbades – ”Visste att det inte var någon liten gräsbrand”

Först efter sommaren kommer det att finnas en tydligare bild av skadornas omfattning efter skogsbranden. Det handlar om skog för ett mångmiljonbelopp..

UNT - 21 mar 14 kl. 09:35

Drönare kartlägger stormfälld skog

Genom att använda drönare vid kartläggning av stormskadad skog kan skogsägare spara både tid och pengar. Forskare vid SLU i Umeå har börjat göra försök med drönare i jakten på stormfällda träd.(TT).

NT - 21 mar 14 kl. 09:35

Drönare kartlägger stormfälld skog

Genom att använda drönare vid kartläggning av stormskadad skog kan skogsägare spara både tid och pengar. Forskare vid SLU i Umeå har börjat göra försök med drönare i jakten på stormfällda träd.(TT).

Expressen - 30 nov 17 kl. 12:44

Vittne avbröt inbrottsförsök – jagade tjuven genom skog

En tjuv stoppades mitt under ett inbrottsförsök, av en privatperson som sedan larmade polis.Uppringaren tog upp jakten på brottslingen och sprang efter gärningsmannen i en skog.– Strax efter kunde inbrottstjuven gripas, tack vare uppringarens vittnesmål, säger Calle Persson..

YLE - 19 okt 18 kl. 05:57

Morgonkollen: Åldersgränsen för tobak kan höjas till 20 år, mördad journalist efterletas i skog i Istanbul

Åldersgränsen för att få röka föreslås bli 20 år och mängden snus man får ta med för eget bruk från en resa begränsas till två dosor. Polisen i Turkiet söker nu igenom en skog i Istanbul i jakten på kvarlevor efter den försvunne saudiske journalisten..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Dollarn tappar efter svag data

New Yorkbörserna sjönk på torsdagen och Asienbörserna är överlag svagt ned på fredagen, även om det skett en viss stabilisering efter en vecka av nedgångar. .

DI - 15 minuter sedan

Investmentbolaget återköper egna aktier

Investmentbolaget Naxs återköpte ett stort block av egna aktier på Stockholmsbörsen i går..

DI - 30 minuter sedan

Morgonkoll: Blandad utveckling på Asienbörserna

Asienbörserna utvecklas blandat i fredagshandeln efter gårdagens breda nedgångar. Rädsla för en utdragen handelskonflikt fortsätter tynga humöret..

DI - 1 timme sedan

Kärn-KPI stiger i Japan

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,9 procent i april jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Trump: Huawei-lösning ryms inom ramen för handelsavtal

USA:s president Donald Trump sade på torsdagen att klagomålen riktade mot kinesiska Huawei skulle kunna lösas inom ramen för handelssamtalen mellan USA och Kina..

DI - 1 timme sedan

Inget grönt ljus för 737 Max-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

DI - 1 timme sedan

Bytte H&M mot eget märke – deras barnkläder ger eko i världen

GÖTEBORG H&M:s tidigare designchef Margareta van den Bosch var den som först stakade ut Christin Kers karriär som barnklädesdesigner. Tillsammans med maken Andreas Claeson driver hon i dag det egna barnklädesmärket Duns Sweden med fokus på ekologiskt och färgstarka mönster..

DI - 1 timme sedan

Svajiga börser i Asien

Tokyobörsen öppnade nedåt efter gårdagens nedgångar i New York, och svajade sedan både upp och ned under förmiddagshandeln. Efter några timmar stod Nikkei-index på minus 0,5 procent..

DI - 1 timme sedan

Detta händer fredagen 24 maj

RAPPORTER.

DI - 7 timmar sedan

Kontantuttag kan avgiftsbeläggas i framtiden

Bankomat AB som hanterar merparten av Sveriges uttagsautomater varnar för att uttagen kan komma att avgiftsbeläggas om inte staten tar över ansvaret för kontanthanteringen, skriver Dagens Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.