GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 24 May, 10:52

GöteborgsPosten - 15 maj 19 kl. 21:01

Flera skottskadade i SudanMinst åtta människor har skottskadats i närheten av en sittprotest vid försvarsdepartementet i Sudans huvudstad Khartum, skriver oppositionens paraplyorganisation Allians för frihet och förändring på Facebook..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Sudan, Sudans, Khartum, Allians, Facebook

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera skottskadadei , Sudan
Dagen - 06 okt 11 kl. 03:00

Sudan trappar upp konflikten om oljan

Södra Sudan och Sudan kämpar om kontrollen över oljan i gränstrakterna och läget blir allt mer spänt i regionen. En lokal organisation rapporterar att ett stort inflöde av vapen har lett till ökade våldsamheter.

Striderna mellan norra Sudans armé och sydsudanesiska rebeller samt olika samhällen längs gränsen har accelererat sedan i juni i delstaterna Södra Kordofan och Blå Nilen.

Nyheter 24 - 09 jan 11 kl. 15:07

Södra Sudan röstar om självständighet


Folkomröstar på söndagen. I Sudan, Afrikas största land, folkomröstar folket i dag om en delning av landet, då Södra Sudan vill bli ett självständigt land.Omröstningen väntas sluta i ett "ja" till ett självständigt Södra Sudan.

Kristianstadsbladet - 20 jan 11 kl. 04:00

Våga och vinn i Sudan

Hudfärgen avgör om en sudanes kallar sig för orange, grön eller blå.
Orange är alla från de norra delarna, dit de medeltida arabiska erövrarna kom och myntade namnet Sudan från det arabiska "Bilad es-Sudan", de svartas land. "Bilad es-Sudan" omfattade hela området i norra Afrika mellan Sahara i norr och våtmarkerna parallellt med den tionde breddgraden i söder.

BT - 21 nov 14 kl. 23:22

Sudan vill avsluta FN-mission

Sudan har bett den fredsbevarande missionen i Darfur att förbereda sig på att lämna området efter ett bråk mellan FN och regimen i Sudan kring misstänkta massvåldtäkter i regionen. Till en början vägrade Sudan låta FN-anställda besöka en by för att utreda de misstänkta våldtäkterna. Senare fick de tillträde till byn och fann inga bevis för att sudanesiska trupper skulle ha våldtagit 200 flickor och kvinnor där, men FN-personalen klagade på att militären fanns med vid intervjuerna.

Nyhetskanalen - 11 apr 12 kl. 16:12

Sudan och Sydsudan rustar för krig

Medlingssamtalen mellan Sudan och Sydsudan har avbrutits och bägge länderna rustar sig för fullskaligt krig.
Samtalen mellan länderna leddes av Afrikanska unionen och syftade till att lösa tvisten om fördelning av oljepengar och andra dispyter. Medan samtalen pågick i Addis Abeba flammade strider åter upp i det oljeproducerande gränsområdet.

YLE - 05 nov 14 kl. 10:17

Närpes välförberedd för flyktingar från Sudan

Närpes förbereder sig på att ta emot flyktingar från Sudan. En kurs för stödfamiljer ordandes tillsammans med Röda korset i oktober och intresset för att vara ett stöd är stort. Flyktingkoordinator Markus Blomqvist är nöjd.

Newsmill - 07 jan 11 kl. 09:30

Inte bara Darfur - små chanser till fred i södra Sudan

Sudan har befunnit sig i krig under de flesta av sina 55 år av självständighet och Darfur-konflikten, som flammade upp 2003, är endast ett nytt inslag i de väpnade konflikter som har infekterat det sudanesiska samhället från första stund av självständighet. Det är konflikten mellan centralregeringen i norra Sudan och det numera autonoma södra Sudan som har stått för den övervägande delen av alla dessa år av krig. Nu är södern på tapeten igen i och med det val om självständighet för södra Sudan som är under uppsegling..

Nyheter 24 - 06 feb 11 kl. 20:37

30 dödade i Sudan


Sammandrabbningar inom armén. MELUT. Interna sammandrabbningar mellan soldater i den sudanesiska armén har lett till att minst 30 soldater dödats.

Dagen - 08 jul 11 kl. 03:00

Sverige tiger om övergrepp i Sudan

Det är besynnerligt att kristna iSverige förhåller sig så passiva inför det faktum, att medskyldighet till krigsförbrytelser accepteras i svensk affärs­verksamhet.

I morgon, den 9 juli, delas ett av världens fattigaste länder, Sudan, i två nationer. Inför denna historiska händelse kan det vara på sin plats att påminna om Sveriges moraliska skuld till en afrikansk tragedi.

Kristianstadsbladet - 30 okt 12 kl. 12:13

Iranska militärfartyg i Sudan


Två fartyg från den iranska flottan ankom till Sudan på måndagen, bara dagar efter att en massiv brand brutit ut i en vapenfabrik i landet som Sudan anklagat Israel för att ligga bakom. Israeliska företrädare har beskrivit Sudan som ett land som med Irans hjälp förser den palestinska Hamas-rörelsen med vapen, något som Sudan förnekar. Den iranska nyhetsbyrån IRNA skriver att det iranska helikopterfartyget Khark och jagaren Shahid Naqdi för med sig "ett meddelade om fred och vänskap till grannländerna".

DN - 07 jan 11 kl. 00:50

?Svenskt bistånd sponsrar kapprustning i södra Sudan?

Journalist och Sudanexpert: Sverige måste sluta underlätta den militära upprustningen i södra Sudan. Svenska skattebetalare har under decennier sponsrat väpnade konflikter i Afrika. Etiopien, Rwanda och Uganda är några aktuella exempel där svenska biståndspengar direkt eller indirekt har underlättat för regeringar att föra krig.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Segersviten bröts senast - nu jagar Guldheden revansch i mötet med Stenkullen

Guldheden fick se sin segersvit bruten senast mot Kozara efter fyra segrar i rad, matchen slutade 1–2. Nu match hemma mot Stenkullen i division 4 Göteborg A i fotboll. Stenkullen vann sin senaste match med 3–0 mot Lerum..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Skultorp får fortsätta jaga seger efter förlust mot Åsarp/Trädet

Skultorp är forfarande utan seger i år. Matchen på Orkanvallen blev den sjunde i rad utan seger för Skultorp när laget mötte Åsarp/Trädet i division 4 Västergötland norra i fotboll. Slutresultatet blev 1–2 (0–1)..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Fröjden möter Gamlestaden i division 6 Göteborg A

I kväll spelar Fröjden hemmamatch i division 6 Göteborg A i fotboll mot Gamlestaden. Båda lagen förlorade senast, Fröjdens match mot Tollered slutade 0–1 och Gamlestadens möte med Bergsjö IF blev 2–3..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Askim möter Velebit hemma på Kobbegården i kväll

I kväll spelar Askim hemmamatch i division 4 Göteborg B i fotboll mot Velebit. Velebit har inför matchen en vinstsvit på tre segrar i rad. Askim fick med sig ett oavgjort resultat från den senaste matchen, 2–2 mot Kärra KIF..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Jitex Mölndal vill förlänga fina segersviten mot Näset/Väster

I kväll möts Näset/Väster och Jitex Mölndal på Önneredsplan i division 3 Göteborg A i fotboll. Jitex Mölndal har inför matchen tre segrar i rad, den senaste mot Solängens/Guldheden med 12–0, och ligger nu tvåa i tabellen. Näset/Väster blev utan poäng i mötet med Virgo senast..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Segersviten bröts senast - nu jagar Hisingen revansch i mötet med Förenad Turkisk Ungdom

Hisingen fick se sin segersvit bruten senast mot Hälsö efter fem raka segrar, matchen slutade 1–2. Nu match hemma mot Förenad Turkisk Ungdom i division 6 Göteborg B i fotboll..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

I kväll spelar Åsebro på hemmaplan mot Tösse

Dags för match - Åsebro möter Tösse på hemmaplan på Rudevi IP i division 5 Dalsland i fotboll. Åsebro har sex matcher i rad utan förlust inför mötet med femteplacerade Tösse. Tösse förlorade sin senaste match med 1–4 mot Ed..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Formstarka Solväder vill förlänga sviten - möter Hermansby borta

I kväll möter Solväder Hermansby på bortaplan på Kärnavallen. Solväder har en svit på sex matcher utan förlust i division 7 Göteborg C inför mötet med elfteplacerade Hermansby i fotboll. Hemmalaget har fyra matcher i rad utan seger..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Efter trendbrottet senast - Kozara jagar nya poäng mot Komarken

I kväll är det dags för match för Komarken som tar emot Kozara hemma på Kongevi i division 4 Göteborg A i fotboll. Kozara bröt sin dystra svit på tre matcher i rad med förlust senast, när det blev vinst mot Guldheden, 2–1. Hemmalaget har tre matcher i rad utan seger..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Brämaregården vill bryta tunga trenden hemma mot Bergsjön SK

Bottenlaget Brämaregården har sex matcher i rad utan seger i division 7 Göteborg C inför kvällens match på hemmaplan mot femteplacerade Bergsjön SK i fotboll. Bergsjön SK förlorade sin senaste match med 2–5 mot Hjuvik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.