SVT > Utrikes

Saturday, 25 May, 02:02

SVT - 16 maj 19 kl. 06:52

Så var debatten mellan EU:s toppkandidaterUnder onsdagskvällen debatterade partigruppernas toppkandidater till ett av de viktigaste uppdragen i EU, nämligen ordförandeposten i nästa EU-kommission. Här reder SVT:s Europakorresponden Christoffer Wendick ut vad som hände..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
EU, SVT, Europakorresponden Christoffer Wendick

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: var , debattenmellan , EU:s, toppkandidater
DI - 11 apr 19 kl. 10:20

Madestam om EU-debatten: ”Viktigt att tydliggöra vad valet betyder för Sverige”

Statsvetare Jenny Madestam inför den stora EU-debatten med partiernas toppkandidater.  ”Två partier har ändrat sin attityd till hela EU-projektet”, säger hon. .

SR - 16 maj 14 kl. 01:14

EU:s toppkandidater i slutdebatt

Nästa söndag är det val till Europaparlamentet. På torsdagskvällen hölls den största debatten mellan de fem toppkandidaterna till posten som EU-kommissionens ordförande. Arbetslöshet, Ukrainakris och frihandel var några ämnen som togs upp, och flera toppkandidater uttryckte missnöje med hur EU har hanterat den ekonomiska krisen..

SR - 06 aug 15 kl. 08:02

Republikanernas toppkandidater möts i tv-debatt

I Cleveland i amerikanska Mellanvästern pågår förberedelserna inför den första tv-sända debatten inför presidentvalet nästa höst. Det är republikanernas tio toppkandidater som möts..

Expressen - 04 apr 19 kl. 17:35

Se första debatten inför EU-valet i Expressen TV

Den första och största debatten inför EU-valet – med alla partiernas toppkandidater.Den sänds i Expressen TV och Di TV – direkt från Bryssel, onsdagen den 10 april.– EU-valet är mer intressant än någonsin, valdeltagandet tippas bli rekordhögt och Expressen fortsätter storsatsa på politik, säger Christofer Brask, chef för politik och samhälle på Expressen..

SR - 29 apr 14 kl. 06:37

De drabbade samman i första debatten inför EU-valet

EU-motstånd, migration och EU:s roll i världen – det var några ämnen som kom upp under den första valdebatten mellan de europeiska partiernas toppkandidater till posten som EU-kommissionens ordförande. Fyra politiker drabbade samman på en teaterscen i Maastricht i Nederländerna i går kväll..

DI - 10 apr 19 kl. 21:05

Tomas Tobé i EU-debatten: ”Behöver förändra invandringspolitiken i grunden”

Di TV och Expressen TV samsände en stor EU-debatt med toppkandidater inför EU-valet. .

SVT - 29 apr 19 kl. 19:35

Debattkväll om EU i Aktuellt – toppkandidater möts

Med knappt en månad kvar till EU-valet så håller Aktuellt tre stora debattkvällar. Först ut är debatten mellan Sara Skyttedal (KD), Malin Björk (V) och Karin Karlsbro (L)..

SR - 16 maj 19 kl. 02:00

Högt tonläge i slutdebatt mellan EU:s toppkandidater

Klimatförändringar och ungdomsarbetslöshet var några saker som delade toppkandidaterna att leda EU-kommissionen under den sista debatten inför valet..

DI - 11 apr 19 kl. 10:07

Toppkandidaterna i stor debatt inför EU-valet

Di TV och Expressen TV samsände den stora debatten med politiska toppkandidater direkt från Bryssel den 10 april.  Här kan du se debatten i sin helhet..

Politologerna - 6 timmar sedan

Hur slutar Europaparlamentsvalet 2019?

Fredag kväll 24 maj 2019. I SVT börjar snart den avslutande debatten mellan partiernas toppkandidater. För de flesta väljare är det nya bekantskaper.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

EU-positivt parti i täten i Irland

Irlands premiärminister Leo Varadkars EU-positiva parti Fine Gael ser ut att gå starkt i EU-valet, enligt en vallokalsundersökning..

SVT - 7 timmar sedan

Minst åtta skadade i explosion i Lyon

En explosion har skett i Lyon, Frankrike. Det rapporterar Le Figaro. Enligt polisen ska minst åtta personer ha skadats.

SVT - 7 timmar sedan

Minst sex skadade i explosion i Lyon

En explosion har skett i Lyon, Frankrike. Det rapporterar Le Figaro. Enligt tidningen ska minst sex personer ha skadats..

SVT - 8 timmar sedan

Fruktansvärt dyra meloner i Japan

Ett par meloner i Japan såldes nyligen för 5 miljoner yen eller cirka 437 000 kronor på auktion. Normalt sett kostar frukt i Japan inte riktigt så mycket, även om frukt är dyrt i svenska mått mätt. Men de här melonerna har fått en minst sagt speciell uppväxt..

SVT - 8 timmar sedan

Tre brexitörer bland toppen i jakten på Theresa Mays jobb

Theresa May meddelade på fredagen att hon kommer att avgå 7 juni. Bland toppen i jakten på hennes jobb finns tre brexitörer: Den före detta utrikesministern Boris Johnson, miljöministern Michael Gove och den tidigare brexitministern Dominic Raab..

SVT - 9 timmar sedan

Brand i skola i Indien – flera döda

Minst 17 personer, varav 15 barn, har omkommit i en brand i ett flervåningshus i staden Surat i västra Indien, rapporterar Times of India.

SVT - 9 timmar sedan

Homosexualitet fortsatt olagligt i Kenya

Hbtq-aktivisterna i Kenya har drabbats av ett nederlag. De koloniala lagarna som förbjuder homosexualitet i landet kommer att vara kvar, efter en dom från högsta domstolen..

SVT - 10 timmar sedan

Ungdomar världen över strejkar för klimatet

Under fredagen anordnades demonstrationer i ett hundratal länder, inspirerade av svenska klimataktivisten Greta Thunberg. Enligt arrangören Fridays for future planerades över 1 700 manifestationer världen över. – Vi står inför en existensiell kris, sa Greta Thunberg på manifestationen i Kungsträdgården i Stockholm..

SVT - 10 timmar sedan

Ungdomar strejkar för klimatet

Hundratusentals unga runt om i världen har återigen strejkat från skolan för att demonstrera för klimatet. Enligt rörelsen Fridays for future deltar hundratusentals ungdomar världen över..

SVT - 12 timmar sedan

Hyllningar och hån efter Mays avgång

Reaktionerna på Theresa Mays avgångsbesked lät inte vänta på sig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.