SR > Vetenskap

Monday, 20 May, 03:08

SR - 16 maj 19 kl. 06:46

Gyllene riset ska motverka a-vitaminbrist hos barnDet genmodifierade gyllene riset, som ska motverka blindhet hos fattiga barn, väntas inom kort godkännas för odling i Bangladesh, enligt landets jordbruksminister..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bangladesh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gyllene, risetska , motverka, a-vitaminbrist, hos, barn
YLE - 17 apr 13 kl. 16:34

B12-vitaminbrist kan ligga bakom Alzheimer

Bristen på B12-vitamin kan ha en större betydelse vid uppkomsten av demenssjukdomen Alzheimer än man tidigare har trott. Forskare har upptäckt att i synnerhet åldringar kunde motverka minnessjukdomar genom B12-vitamintillskott. Redan länge har forskarna vetat att vitamin B12 är viktig för hjärnan och minnesfunktionerna.

SR - 25 jul 17 kl. 06:00

Nu planteras den gyllene bananen

Mellan 650 000 till 700 000 barn dör varje år på grund av A-vitaminbrist. Därför har forskare i Australien tagit fram gener som modifierar vanliga bananer till att bli rika på A-vitamin..

Nyteknik - 26 sep 18 kl. 09:30

Billigt armband kan motverka hudcancer

D-vitaminbrist, brännskador och ökad risk för hudcancer. Hur mycket du är ute i solen påverkar hälsan på olika sätt. Forskare har tagit fram ett armband som varnar för när solexponeringen blir skadlig..

Kristianstadsbladet - 17 jun 14 kl. 19:20

"Superbanan" ska hindra massdöd


En ny, genmodifierad banan skänker hopp till utvecklingsländer i bland annat Afrika."Superbananen" är berikad med alfa- och betakaroten, som i kroppen görs om till A-vitamin. Det australiska forskarteamet bakom bananen hoppas att den ska kunna motverka A-vitaminbrist, vilket hundratusentals barn världen över lider av.

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 14 kl. 19:25

"Superbanan" ska hindra massdöd

En ny, genmodifierad banan skänker hopp till utvecklingsländer i bland annat Afrika. "Superbananen" är berikad med alfa- och betakaroten, som i kroppen görs om till A-vitamin. Det australiska forskarteamet bakom bananen hoppas att den ska kunna motverka A-vitaminbrist, vilket hundratusentals barn världen över lider av.

BT - 17 jun 14 kl. 19:20

"Superbanan" ska hindra massdöd

En ny, genmodifierad banan skänker hopp till utvecklingsländer i bland annat Afrika. "Superbananen" är berikad med alfa- och betakaroten, som i kroppen görs om till A-vitamin. Det australiska forskarteamet bakom bananen hoppas att den ska kunna motverka A-vitaminbrist, vilket hundratusentals barn världen över lider av.

Kristianstadsbladet - 24 nov 11 kl. 06:30

Så håller du dig pigg i mörkret

Foto: Scanpix
Höstmörkret faller över Sverige. Och för många faller mörkret även inombords. Hela 30 procent av befolkningen känner sig tröttare och mer nedstämda under vintermånaderna.

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 08:19

Vägglössen levde samtidigt som dinosaurierna

Vägglöss må vara obehagliga för oss, men ny forskning avslöjar att deras överlevnadsstrategi har fungerat i minst 100 miljoner år..

SR - I förrgår: 06:40

Nya bilder från New Horizons

Asteroiden MU69 ligger i Kuiperbältet bortanför Pluto. Den upptäcktes redan 2014 men nu finns det för första gången detaljerad data från så långt borta..

SR - I förrgår: 06:41

Klimatanpassa samhället i nytt spel från SMHI

SMHI har tagit fram nytt ett datorspel som går ut på att fatta olika beslut för att klimatanpassa ett samhälle..

SR - 16 maj 19 kl. 08:14

Umeå fokuserar på dödliga virus

Hur kan vi bli bättre på att stoppa farliga virus som sprids mellan djur och människor? Det ska ett nytt forskningsprojekt försöka ta reda på. Som enda institution i Europa deltar Umeå universitet..

SR - 16 maj 19 kl. 08:01

100 år sedan Einsteins teorier bekräftades

Nu i maj är det 100 år sedan forskare första gången kunde visa att Einsteins allmänna relativitetsteori höll..

SR - 16 maj 19 kl. 06:47

Månens gåtfulla inre öppnar sig

Vad består månens inre av? Kanske att kinesiska forskare nu är något på spåren?.

SR - 15 maj 19 kl. 15:35

Följ med oss på upptäcktsfärd bland Planeterna

Vetenskapsradions Camilla Widebeck berättar tillsammans med Ella Carlsson Sjöberg, biträdande föreståndare för Institutet för rymdfysik och Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, om planeten Mars, nya sätt att utforska rymden på och möjligheten att upptäcka liv därute. Programmet spelas in på Berwaldhallen i Stockholm torsdagen 16 mars kl 17.30 - 18.

SR - 15 maj 19 kl. 10:12

New Jersey har utsett sin officiella bakterie

Landskapsblommor och landskapsdjur är vi ju vana att höra talas om. Men vad sägs om bakterier?.

SR - 15 maj 19 kl. 07:12

Därför kan det vara dags att börja fiska spigg

Det finns nu så mycket storspigg i Östersjön att den kan ha en stor påverkan på ekosystemet. Trots att den är så liten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.