SR > Vetenskap

Monday, 20 May, 03:08

SR - 16 maj 19 kl. 06:47

Månens gåtfulla inre öppnar sigVad består månens inre av? Kanske att kinesiska forskare nu är något på spåren?.
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Månens, gåtfulla, inreöppnar sig
Skånskan - 14 nov 18 kl. 14:42

Från månens värld till koloristisk skönhet

Konst/recension KONST
Månen – Från den inre världen till den yttre rymden
Till och med 20 januari 2019
Arkitekturens Verkstäder: Elemental
Till och med 28 februari
Cecily Brown
Till och med 10 mars 2019
På LouisianaPå Louisiana bildar tre var för sig utomordentligt intressanta och mästerligt hängda/arrangerade utställningar en bro mellan utställningsåren 2018-2019. Först ut är Sydflygelns presentation av Månen, ett i sig gigantiskt projekt.
Som utställningstiteln antyder sträcker sig månens kraftfält ”från den inre världen till den yttre rymden”.

Sydsvenskan - 19 jan 12 kl. 00:05

"Jonas Sjöstedt gör självmål"

Löftet om ett tak för politikerlönerna i Vänsterpartiet är ett utslag av klassromantik och ett politiskt självmål, hävdar Per Gahrton från den gröna tankesmedjan Cogito. Folkvalda yrkespolitiker ska inte skämmas för att de under några begränsade år har en lön som ligger över genomsnittet, skriver han.
Så har då Vänsterpartiets nye ledare, Jonas Sjöstedt, lovat att ingen av partiets politiker ska tjäna mer än 27 500 kronor i månaden.

SmålandsPosten - 27 aug 13 kl. 19:40

Stora databekymmer för polisen

Stora delar av polisens ärendehanteringssystem ligger nere under tisdagskvällen. Ett nationellt problem som inte inträffat tidigare.
?

YLE - 17 okt 13 kl. 14:03

Mångård syntes på himlen i natt

Astronomiska föreningen Ursa fick under natten till torsdag ta emot en mängd rapporten om ett märkligt ljusfenomen kring månen. En halo var synlig runt månens nästan runda skiva. En halo uppstår då ljuset bryts i de slöjlika cirrus- eller cirrostratusmolnens sexkantiga iskristaller på cirka 10 kilometers höjd.

YLE - 18 okt 13 kl. 06:59

Mångård syntes på himlen

Astronomiska föreningen Ursa fick under natten till torsdag ta emot en mängd rapporten om ett märkligt ljusfenomen kring månen. En halo var synlig runt månens nästan runda skiva. En halo uppstår då ljuset bryts i de slöjlika cirrus- eller cirrostratusmolnens sexkantiga iskristaller på cirka 10 kilometers höjd.

HBL - 28 sep 14 kl. 01:27

Sätt 65-åriga Skyddspolisen i pension

De moderna hotbilderna motiverar inte bara en uppdatering av Skyddspolisens befogenheter, utan en helt ny form av säkerhets- och underrättelsetjänst för Finland. I onsdags överlämnade en arbetsgrupp vid inrikesministeriet sin rapport till minister Päivi Räsänen (KD) gällande utveckling av Skyddspolisens (Skypo) administration, övervakning och befogenheter. Räsänen välkomnade rapportens förslag om att administrativt flytta Skyddspolisen från Polisstyrelsen till inrikesministeriet, med motiveringen att Skyddspolisens uppgifter blivit mer internationellt betonade och att förhållandet till säkerhetspolitiska beslutsfattare därmed accentuerats.

YLE - 10 mar 16 kl. 21:34

Får vi ett konkurrenskraftsavtal? Så här svarar experterna!

Vilka tankar väcker de svåra förhandlingarna om ett konkurrenskraftsavtal? Företagaren Christina Dahlblom, ombudsman Nina Wessberg (Metall), forskningschefen Ilkka Haavisto (EVA) och forskaren Katarina Sehm-Patomäki kommenterar. Nina Wessberg (Metallförbundet): "Det är oroande när man vill frångå principen om förhandlingar.

Världen Idag - 13 jul 16 kl. 00:01

Be att vinter förvandlas till vår – i ditt liv, din familj, din stad och din kyrka.

Jag hade jobbat hårt i flera veckor – kom hem och vilade på soffan. Ingen kraft kvar, men glad. Då kom en mäktig sång ur högtalaren.

SR - 12 sep 17 kl. 06:00

Lava visar vägen till vatten på månen

Amerikanska forskare har sett vatten på månens yta som indikerar att det finns vatten även i dess inre. Och det öppnar upp för flera olika frågor och möjligheter..

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 08:19

Vägglössen levde samtidigt som dinosaurierna

Vägglöss må vara obehagliga för oss, men ny forskning avslöjar att deras överlevnadsstrategi har fungerat i minst 100 miljoner år..

SR - I förrgår: 06:40

Nya bilder från New Horizons

Asteroiden MU69 ligger i Kuiperbältet bortanför Pluto. Den upptäcktes redan 2014 men nu finns det för första gången detaljerad data från så långt borta..

SR - I förrgår: 06:41

Klimatanpassa samhället i nytt spel från SMHI

SMHI har tagit fram nytt ett datorspel som går ut på att fatta olika beslut för att klimatanpassa ett samhälle..

SR - 16 maj 19 kl. 08:14

Umeå fokuserar på dödliga virus

Hur kan vi bli bättre på att stoppa farliga virus som sprids mellan djur och människor? Det ska ett nytt forskningsprojekt försöka ta reda på. Som enda institution i Europa deltar Umeå universitet..

SR - 16 maj 19 kl. 08:01

100 år sedan Einsteins teorier bekräftades

Nu i maj är det 100 år sedan forskare första gången kunde visa att Einsteins allmänna relativitetsteori höll..

SR - 16 maj 19 kl. 06:46

Gyllene riset ska motverka a-vitaminbrist hos barn

Det genmodifierade gyllene riset, som ska motverka blindhet hos fattiga barn, väntas inom kort godkännas för odling i Bangladesh, enligt landets jordbruksminister..

SR - 15 maj 19 kl. 15:35

Följ med oss på upptäcktsfärd bland Planeterna

Vetenskapsradions Camilla Widebeck berättar tillsammans med Ella Carlsson Sjöberg, biträdande föreståndare för Institutet för rymdfysik och Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, om planeten Mars, nya sätt att utforska rymden på och möjligheten att upptäcka liv därute. Programmet spelas in på Berwaldhallen i Stockholm torsdagen 16 mars kl 17.30 - 18.

SR - 15 maj 19 kl. 10:12

New Jersey har utsett sin officiella bakterie

Landskapsblommor och landskapsdjur är vi ju vana att höra talas om. Men vad sägs om bakterier?.

SR - 15 maj 19 kl. 07:12

Därför kan det vara dags att börja fiska spigg

Det finns nu så mycket storspigg i Östersjön att den kan ha en stor påverkan på ekosystemet. Trots att den är så liten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.