PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 24 May, 06:51

PrivataAffärer - 16 maj 19 kl. 06:37

Insiders som agerat efter rapporternaInsynspersoner får inte handla aktier inför rapportsläpp men när delårsrapporterna väl är offentliggjorda är det fritt fram. Det är också många som agerat. Finansinspektionens insynsregister är fullspäckad med transaktioner i spåren av rapporterna. Ett sådant exempel är Bravidas chefsjurist Magnus Liljefors som den 14 och 15 maj sålt 78 761 aktier i bolaget för totalt 6,3 miljoner kr. Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Bravidas, Magnus Liljefors, Finansinspektionens, Carl Magnus Liljefors, Holdings, Mattias Johansson, Pehr Oscarson, Oscarson, Mekonomen, Lantto, Fingerprint Cards, Tobii, Jörgen Lantto, Ericsson, Myfc, Amjad, Bseisu Foundation, Enquests, Amjad Bseisus, Enquest, London Stock Exchange, Stockholmsbörsen, Brian Belanger, NCC, Alf Göransson, Göransson, Securitas, Medcaps, Karl Tobieson, Medcap, Nyberg, Telia, Karin Nilsson, Karin Nilssons, Patrik Nilsson, First North, Dahlström, Clavister, HMS Networks, HMS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insiderssom , ageratefter , rapporterna
PrivataAffärer - 26 okt 18 kl. 10:34

Insiders som köpt aktier efter rapporterna

PA tipsar: Här hittar du Finansinspektionens insynslista Finansinspektionens insynslista är späckad av insidertransaktioner i kölvattnet av de senaste dagarnas rapportsläpp. Insiders får nämligen inte handla inför rapportering men när resultatet väl är offentligt är det fritt fram att handla igen. Fingerprints styrelseledamot Ted Elvhage har på fredagsmorgonen köpt inte mindre än 670 000 aktier

PrivataAffärer - 03 maj 19 kl. 06:33

Insiders som köpt aktier efter rapporterna

Personer med insyn i företagens ekonomi får inte handla med aktier i bolaget inom en viss tidsperiod inför att delårsrapporterna släpps. Men när rapporterna offentliggjorts är det fritt fram att handla igen. Finansinspektionens insynsregister, dit alla insiders måste anmäla transaktioner, är fullt av tunga insynspersoner som handlat efter den senaste tidens rapporter.

PrivataAffärer - 13 feb 19 kl. 13:00

Insiders som köpt aktier efter rapporterna

Länktips: Hör kan du se FI:s insynslista som uppdateras kontinuerligt Insynspersoner får inte handla med aktier inför rapportsläppen. Men när resultatet väl offentliggjorts är det fritt fram för insiders att agera. Det har gjort att Finansinspektionens insynslista nu är späckad med både köp- och säljtransaktioner.

PrivataAffärer - 05 nov 18 kl. 13:08

Insiders visar vägen i november

Den senaste månaden har varit en osedvanligt dramatisk sådan på Stockholmsbörsen. Från all-time-high den 3 oktober föll index med mer än tvåsiffrigt under drygt tre veckor för att sedan avsluta med förra veckans skarpa uppstuds. I efterhand är det lätt att förklara den volatila utvecklingen med uppblåsta värderingar samtidigt som möjliga triggers för en skarp kursnedgång staplades på varandra.

VA - 12 jul 11 kl. 13:00

Insiders surare i USA

12 juli Förstora Den senaste veckans statistik från Bloomberg på aktivitet hos amerikanska insiders visar att fördelningen är särdeles sur just nu, med en ratio på försäljningar i förhållande till köp på 3700 gånger.

Köpen uppgår till ett värde av ca 70 000 dollar medan värdet på försäljningarna uppgår till hela 261 miljoner dollar. Försäljningarna är fördelade på nära 90 bolag, medan det registrerats köp i blotta tre bolag.

PrivataAffärer - 04 dec 15 kl. 10:29

Insiders: Verkställande direktörer i köptagen

Av den senaste månadens insidertransakationer var andelen köp 54 procent. Det är en procentenhet lägre än månaden innan. Men ser man specifikt på hur vd:arna agerat är andelen köp hela 79 procent, visar Investechs senaste insiderrapport....

Skånskan - 08 nov 18 kl. 14:58

Studiemedelsfuskare fick hjälp av dubbla insiders

MALMÖ 33-åringen lurade till sig 234 000 kronor i studiemedel genom att låtsas studera på ett universitet i Jordanien. Han mutade en universitetsanställd och tog även hjälp av en kontakt på Centrala studiestödsnämnden.
Nu döms Malmöbon till villkorlig dom och ska betala 26 900 kronor i böter, advokatkostnader och avgift till brottsofferfonden.

Dagens PS - 04 aug 17 kl. 08:46

Småspararna flyr – då shoppade insiders loss

Medan småsparare tryckte på säljknappen under börsmånad juli stod insynspersoner som styrelseledamöter, ledningspersoner och huvudägare för en sällan skådad köpfest i de egna bolagen, skriver Dagens Industri som gått igenom siffror från ägartjänten Holdings. Under månaden – då index föll 3 procent – var köpandelen hos insiders den högsta på flera år, 74 procent jämfört med 53 procent under samma period i fjol. Av sammanlagt 415 insynsaffärer var hela 306 köp medan 109 var försäljningar skriver Di.

PrivataAffärer - 23 aug 18 kl. 13:09

Kommentar: Bottenfiske i Alimak av tunga insiders

Alimak blev inte direkt någon börsframgång vid noteringen för några år sedan, men sedan bolaget gjort några storförvärv för knappt två år sedan blev det betydligt mer fart på kursen under 2017 som nådde som högst nära nivåerna runt 150 kr. Därefter föll kursen tillbaka under förra sommarens allmänna börsras, men tog fart igen under hösten när det visade sig att Latour dök upp i ägarlistorna som ny huvudägare efter det tidigare riskkapitalbolaget som satte bolaget på börsen. Som högst nådde kursen 156 kr – men därefter har en konsolidering skett på nivåerna 120-140 kr.

PrivataAffärer - 13 sep 18 kl. 13:18

Insiders köper efter valet

Man kan tänka sig att valet i sig varit en bromsande faktor i många fall där insiders funderat över köp eller försäljningar. Även om valresultatet i stort varit ganska klart sedan tidigare genom samstämmighet i opinionsmätningarna kan det vara en händelse som man vill avvakta med innan man gör någon större privatekonomisk affär. Och aktiviteten den här veckan har varit stor och enligt Privata Affärers beräkningar har det framför allt varit köp bland insiders.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Förvaltare: Räkna med fortsatt indiskt börslyft efter Modis seger

Den främsta utmanaren, Kongresspartiet, ser ut att få drygt 50 platser. Sedan vallokalsundersökningen från i söndags som pekade i denna riktning har de indiska börserna och den indiska valutan stärkts. – Börsen kommer att reagera positivt på valutgången nu också, kanske inte lika starkt som vid valet 2014 då den indiska börsen steg 75 procent efter att Modi med hans parti BJP fått egen majoritet.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Fredag kl 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Sandviks vd har köpt aktier för 1,5 miljoner

Läs också: Rosengren: Blir inte långvarig på Sandvik Köpet gjordes till en kurs om drygt 153 kronor och var således värt totalt lite mer än 1,5 miljoner kronor. Björn Rosengren ägde 89.755 aktier i Sandvik innan köpet, enligt ägardatatjänsten Holdings.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Persson köper HM-certifikat för 150 miljoner

  Det framgår Finansinspektionens insynslista. Den 13 maj meddelande H&M att bolaget skulle lansera ett företagscertifikatsprogram i maj 2019. ”Certifikatmarknaden är en etablerad finansieringskälla för korta löptider upp till 12 månader.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Bli inte nollad av storbankerna

Enligt Svenska Bankföreningen har storbankerna en marknadsandel på 62 procent på inlåningsmarknaden i Sverige. Störst är Swedbank med en marknadsandel på 20 procent följt av Handelsbanken (18 procent), Nordea (13 procent) och SEB (12 procent). Men att kontospara hos dessa banker är ofta en usel affär.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Morgan Stanley: Efter Kazakstan finns stöd för extra utdelning

Det skriver Morgan Stanley i en kommentar efter att Tele2 meddelat priset för avyttringen av sin andel i samriskbolaget i Kazakstan. Morgan Stanley anser att Kazakstan-avyttringen görs till en ”attraktiv värdering”. Tele2 får en ersättning om cirka 1,6 miljarder kr plus full återbetalning av ett aktieägarlån om cirka 2,1 miljarder kr.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Ny köprek från Nordea

Med nuvarande spelportfölj och alla spellanseringar de kommande åren anser Nordea att THQ:s tillväxt kommer att bli betydande. Enligt analysen finns det också en potentiellt enorm uppsida för THQ i rollen som en oberoende innehållsleverantör. THQ bedöms vara ett av de bäst positionerade gamingbolagen för att kunna dra fördelar av det pågående trendskiftet i branschen gällande streaming och abonnemangstjänster.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Dometic: Ökade marginaler och tillväxt från förvärv

Det skriver DNB Markets i en analys och inleder bevakning av Dometic med rekommendationen köp till riktkursen 110 kr. DNB skriver att de många ägarbytena, ofta från ett riskkapitalbolag till ett annat, sedan avknoppningen från Electrolux i början av 2000-talet har inneburit lite fokus på långsiktig effektivisering, vilket har resulterat i en fragmenterad produktion. Med den nuvarande ledningen menar DNB att detta kan komma att ändras och banken räknar med rörelsemarginalen kommer att stiga sekventiellt från 14,2 procent 2018 till 14,7 under 2019, för att ligga på 16,5 procent 2020.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Tekniska problem med börskurser

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Var tredje letar billigare bostad om räntan höjs till 3 procent

I maj uppger 33 procent att de skulle leta en billigare bostad om bolåneräntorna steg till 3 procent, något ned från 38 procent i närmast föregående undersökning i februari. Det är vidare en lägre andel av visningsbesökarna som uppger att de skulle leta efter en bostad som var mer än 10 procent billigare. Nu säger 2 procent att de skulle leta efter en bostad som är mer än 10 procent billigare, om bolåneräntorna stiger till 3 procent, jämfört med 5 procent i februari.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.