Barometern > Nyheter

Friday, 24 May, 11:38

Barometern - 16 maj 19 kl. 06:10

Debatt: ”Kalmar behöver en ny p-lösning”Parkering ”Hur uppmuntrar vi medborgare att välja klimatsmart buss eller cykel? Hur ökar vi möjligheten för besökare att hitta attraktiva parkeringsplatser?”.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Hur

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Kalmarbehöver en ny , p-lösning
Nyan - 17 nov 14 kl. 14:15

Åland tänkbar lösning för Öst-Ukraina?

Ålandsmodellen kan erbjuda en lösning på problemen i Ukraina.
Det tror Andreas Gross, parlamentariker från Schweiz och ordförande för den socialistiska gruppen i Europarådet.
Gross säger att det Ryssland har gjort är oförlåtligt, men han hävdar också att de rapporter som har gjorts, bland annat just för Europarådet, har varit mycket ensidiga.

Sydsvenskan - 14 okt 13 kl. 13:35

Debatt om läxläsning i Malmö

Barometern - 26 aug 13 kl. 07:27

Klimatanpassa Kalmar

Samhället måste börja anpassa sig efter nya förutsättningar. Extremoväder kommer allt eftersom klimatförändringarna ökar att bli allt vanligare. Detta måste exempelvis Kalmar kommun förbereda sig inför.

Barometern - 13 mar 14 kl. 06:38

Kalmar ska visa vägen

”För ett land som upplever Europas snabbaste urbanisering kan ett starkt och växande lantbruk bli den motor för tillväxt och jobb som landsbygden så väl behöver.” Kalmar har sedan flera år den lägsta arbetslösheten bland våra jämförelsekommuner. Dessa är Halmstad, Kristianstad, Växjö och Karlskrona.

Barometern - 20 feb 14 kl. 07:39

Dragloket tappar fart Kalmar tappar mark Liten ökning för Kalmar Persson inte nöjd med Kalmars siffror Bostadsbrist bakom blygsam folkökning

Bostadsbrist. Det är Johan Perssons enkla förklaring till varför länets ”drag­lok” Kalmar saktar farten och bara ökar med 216 personer. Statistiska Centralbyråns befolkningssiffror för 2013 var ingen munter läsning för länets makthavare.

SmålandsPosten - 07 maj 14 kl. 10:10

Fick åka till Kalmar för träning ? nu ska istiderna ses över

Växjö konståkningsklubb tvingades skicka sina elitidrottare till ­Kalmar för träning, då det efter den sista mars inte fanns någon is i Växjö ishall. Nu försöker kommunledningen nå en lösning. I april framkom det att Växjö konståkningsklubb tvingades skicka sina elitidrottare till Kalmar för att träna.

Barometern - 31 aug 14 kl. 09:33

Bioflygbränsle är en framtidslösning

”Bioflygbränslet kan användas i dagens flygplan som trafikerar Kalmar Öland Airport. Bränslet är gjort av råvaror som alger och restprodukter från industrier.””Bioflygbränslet kan användas i dagens flygplan som trafikerar Kalmar Öland Airport.

YLE - 25 feb 16 kl. 13:20

Politiker: Det går att hitta en lösning på tågtrafiken

Dialogen mellan Kommunikationsministeriet och de västnylänningar som kämpar för att rädda tågtrafiken är nu bättre. Riksdagsledamöterna tror att det äntligen går att hitta en lösning på tågtrafiken efter att kommunikationsminister Anne Berner bestämde att Y-tåget läggs ner från den 27 mars. Maarit Feldt-Ranta (SDP), Thomas Blomqvist (SFP) och Anders Adlercreutz (SFP) deltog i morse i ett möte med minister Anne Berner (C).

Ekonomistas - 15 nov 16 kl. 17:02

Nytt läsvärt nummer av Ekonomisk Debatt

I dagarna kom det senaste numret av Ekonomisk Debatt som är Nationalekonomiska Föreningens egen tidskrift. Det innehåller flera läsvärda texter om stora och viktiga ämnen: kommunernas ansvar för funktionshindrade, hyreskontrollens framtid och beskttningen av de högsta inkomsterna. Fantastiskt nog är tidskriften fritt tillgänglig och Ekonomistas rekommenderar varmt ett besök på tidskriftens hemsida.

Cornucopia - 17 okt 18 kl. 19:30

Föreläser Kalmar torsdag 18:e oktober 18:00 - "När kriget kommer"

I morgon torsdag signerar jag böcker och föreläser åt Allmänna Försvarsföreningen på Linnéuniversitetet på Nygatan 18 i Kalmar. Allmänheten är välkommen, men anmälan krävs. Mer detaljer här.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

De kan tänkas ta över efter Theresa May

Storbritanniens pressade premiärminister Theresa May har meddelat sin avgång. En rad politiker inom Konservativa partiet förekommer i spekulationerna kring vem som kan tänkas ta över efter henne. Här är några av de heta namnen:.

Barometern - 30 minuter sedan

30 000 ansöker om förlängda uppehållstillstånd

Efter anstormningen av nyanlända hösten 2015 – nu löper tiotusentals tillfälliga uppehållstillstånd ut. En strid ström av ansökningar om förlängda tillstånd väntar i år, enligt Migrationsverket..

Barometern - 30 minuter sedan

Ölands nya festival och Caroline af Ugglas efterlyser körer

I juni är det premiär för Öland Mat- och Musikfestival i Borgholm. Nu efterlyser festivalgeneralen Pelle Aldestam både körer och allmänt sångsugna människor till invigningen. Körerna kommer att ledas av Caroline af Ugglas..

Barometern - 30 minuter sedan

Förslag på nya gatunamn i Berga

Nu kommer det förslag på vad gatorna i det nya bostadsområdet ska heta..

Barometern - 30 minuter sedan

TT-FLASH: May avgår den 7 juni

Storbritanniens premiärminister Theresa May avgår som ledare för Konservativa partiet den 7 juni. ..

Barometern - 15 minuter sedan

Idrotter kan sparkas ut: "Vi kan inte växa"

Det lär bli heta debatter vid Riksidrottsmötet i helgen kring vilka idrotter som ska vara med i RF. För första gången riskerar förbund att sparkas ut, för nu ska det bli mer idrott för pengarna..

Barometern - 15 minuter sedan

Emmaboda konst ställer ut på hotell

Göran Björkqvist och Emmaboda konst inleder samarabeten med hotell kring konstutställningar. Först ut är Calmar stadshotell i anslutning till nationaldagen..

Barometern - 1 timme sedan

Barnteckningar effektiva mot hundbajs

Barnteckningar har visat sig vara effektiva när det gäller att få vuxna att plocka upp hundbajs..

Barometern - 30 minuter sedan

Ishockey-VM 2025 till Sverige och Danmark

Dagen efter kvartsfinalförlusten mot Finland delade Internationella ishockeyförbundet ut ett plåster till svensk hockey. Om sex år får Sverige arrangera VM tillsammans med Danmark..

Barometern - 45 minuter sedan

Lokala artister ansluter till Musik på Larmtorget

Evenemanget Musik på Larmtorget i Kalmar ska fortsatt bjuda på musik av lokala artister, trots att musiktävlingen P4 Kalmar har flyttats. Destination Kalmar har inlett ett samarbete med artistutvecklingsprogrammet Talent Coach som har valt ut nio lovande artister som får spela på Larmtorget i sommar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.