PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 24 May, 06:50

PrivataAffärer - 16 maj 19 kl. 06:10

Två heta köptipsRecipharm har, likt många andra defensiva bolag, inte stigit lika mycket under året som cykliska aktier. Sentimentet kan dock skifta snabbt, poängterar Affärsvärlden och detta skulle gynna Recipharm med sin starka tillväxt. Rekommendationen blir därför köp med riktkurs 155 kronor på ett års sikt. Aktien stängde på 120 kronor på onsdagen. Affärsvärlden har redan tidigare varit positivt inställd till Ratos och köprekommendationen upprepas.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Affärsvärlden, Recipharm, Ratos, Handelsbanken, Carina Åkerström, Affärsvärldens, Analys, Instalco

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, heta, köptips
Affärsvärlden - 18 mar 13 kl. 09:09

Börsveckan: Åtta heta köptips

I senaste numret ger Börsveckan tio aktierekommendationer, varav åtta köptips..

Affärsvärlden - 16 jun 14 kl. 11:46

Fyra heta köptips

Tidningen Börsveckan har vaskat fram flera köptips i veckans nummer..

Affärsvärlden - 25 nov 15 kl. 12:14

Qvibergs heta köptips

Finansmannen Mats Qviberg pratade bland annat om börsens näst mest underskattade person, när han gästade Affärsvärldens investerarkväll. Och han gav dessutom ett köptips..

DI - 19 dec 17 kl. 19:01

Heta köptips från aktieproffsen

Aktieproffsen i DiTV:s Börsmorgon har vaskat fram två globala jättar som förtjänar revansch på börsen, och två tillväxtbolag som har mer att ge. Här är deras bästa köptips just nu..

Affärsvärlden - 02 maj 13 kl. 10:17

Tre heta köptips

I veckans nummer av Affärsvärlden ges tre aktier en köprekommendation..

Affärsvärlden - 26 maj 14 kl. 07:51

Fyra heta köptips

Tre bolag som har förökat sig genom delning får rekommendationen köp av tidningen Börsveckan..

PrivataAffärer - 03 feb 15 kl. 10:49

10 heta köptips för 2015

SEB:s strateger räknar med ännu ett kanonår på börsen. Här är listan på bankens hetaste köpkandidater....

PrivataAffärer - 23 feb 15 kl. 09:13

Fyra heta köptips

Tidningen Börsveckan utdelar i veckans nummer köpråd till två storbolag, Autoliv och Saab, samt till två mindre aktörer, SJR och Rottneros. Även Beijer Electronics är spännande, menar tidningen....

PrivataAffärer - 18 mar 15 kl. 08:15

Fyra heta köptips för börsen

Affärsvärlden lämnar fyra köprekommendationer i veckans nummer: H&M, NGM-noterade Kopparbergs Bryggerier, Consilium, som säljer säkerhetsprodukter till sjöfarten, och det First North-listade läkemedelsbolaget Medcap....

PrivataAffärer - 23 mar 15 kl. 08:09

Heta köptips från Börsveckan

Börsveckan upprepar sitt köpråd för sin gamla favorit AQ Group och höjer sitt råd för Bufab till köp. Tidningen sätter vidare köp på Swedish Match, Proact och Rezidor....

PrivataAffärer - 13 apr 15 kl. 08:59

Två heta köptips för börsen

Börsveckan lyfter fram SEB bland de tre storbanker som tidningen synat i det senaste numret. Vidare får ett verkstadsbolag upprepad köprekommendation....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Förvaltare: Räkna med fortsatt indiskt börslyft efter Modis seger

Den främsta utmanaren, Kongresspartiet, ser ut att få drygt 50 platser. Sedan vallokalsundersökningen från i söndags som pekade i denna riktning har de indiska börserna och den indiska valutan stärkts. – Börsen kommer att reagera positivt på valutgången nu också, kanske inte lika starkt som vid valet 2014 då den indiska börsen steg 75 procent efter att Modi med hans parti BJP fått egen majoritet.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Fredag kl 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Sandviks vd har köpt aktier för 1,5 miljoner

Läs också: Rosengren: Blir inte långvarig på Sandvik Köpet gjordes till en kurs om drygt 153 kronor och var således värt totalt lite mer än 1,5 miljoner kronor. Björn Rosengren ägde 89.755 aktier i Sandvik innan köpet, enligt ägardatatjänsten Holdings.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Persson köper HM-certifikat för 150 miljoner

  Det framgår Finansinspektionens insynslista. Den 13 maj meddelande H&M att bolaget skulle lansera ett företagscertifikatsprogram i maj 2019. ”Certifikatmarknaden är en etablerad finansieringskälla för korta löptider upp till 12 månader.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Bli inte nollad av storbankerna

Enligt Svenska Bankföreningen har storbankerna en marknadsandel på 62 procent på inlåningsmarknaden i Sverige. Störst är Swedbank med en marknadsandel på 20 procent följt av Handelsbanken (18 procent), Nordea (13 procent) och SEB (12 procent). Men att kontospara hos dessa banker är ofta en usel affär.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Morgan Stanley: Efter Kazakstan finns stöd för extra utdelning

Det skriver Morgan Stanley i en kommentar efter att Tele2 meddelat priset för avyttringen av sin andel i samriskbolaget i Kazakstan. Morgan Stanley anser att Kazakstan-avyttringen görs till en ”attraktiv värdering”. Tele2 får en ersättning om cirka 1,6 miljarder kr plus full återbetalning av ett aktieägarlån om cirka 2,1 miljarder kr.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Ny köprek från Nordea

Med nuvarande spelportfölj och alla spellanseringar de kommande åren anser Nordea att THQ:s tillväxt kommer att bli betydande. Enligt analysen finns det också en potentiellt enorm uppsida för THQ i rollen som en oberoende innehållsleverantör. THQ bedöms vara ett av de bäst positionerade gamingbolagen för att kunna dra fördelar av det pågående trendskiftet i branschen gällande streaming och abonnemangstjänster.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Dometic: Ökade marginaler och tillväxt från förvärv

Det skriver DNB Markets i en analys och inleder bevakning av Dometic med rekommendationen köp till riktkursen 110 kr. DNB skriver att de många ägarbytena, ofta från ett riskkapitalbolag till ett annat, sedan avknoppningen från Electrolux i början av 2000-talet har inneburit lite fokus på långsiktig effektivisering, vilket har resulterat i en fragmenterad produktion. Med den nuvarande ledningen menar DNB att detta kan komma att ändras och banken räknar med rörelsemarginalen kommer att stiga sekventiellt från 14,2 procent 2018 till 14,7 under 2019, för att ligga på 16,5 procent 2020.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Tekniska problem med börskurser

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Var tredje letar billigare bostad om räntan höjs till 3 procent

I maj uppger 33 procent att de skulle leta en billigare bostad om bolåneräntorna steg till 3 procent, något ned från 38 procent i närmast föregående undersökning i februari. Det är vidare en lägre andel av visningsbesökarna som uppger att de skulle leta efter en bostad som var mer än 10 procent billigare. Nu säger 2 procent att de skulle leta efter en bostad som är mer än 10 procent billigare, om bolåneräntorna stiger till 3 procent, jämfört med 5 procent i februari.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.