Realtid > Ekonomi

Friday, 24 May, 06:50

Realtid - 16 maj 19 kl. 06:20

”Försvagningen av kronan är bestående”Om den svaga svenska kronan ska kunna stärkas så krävs ett sänkt eller mer flexibelt inflationsmål – eller att förutsättningarna för en högre inflation förbättras. Det skriver Danske Banks chefsekonom Michael Grahn..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Danske Banks, Michael Grahn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvagningenav , kronanär , bestående
YLE - 15 okt 15 kl. 18:12

Sipilä: Det behövs en bestående mekanism för flyktingmottagandet

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att EU behöver ett gemensamt permanent system för att fördela asylsökande. EU:s stats- och regeringschefer diskuterar flyktingfrågan på sitt toppmöte som pågår i Bryssel. Något beslut om permanenta flyktingkvoter kommer ändå inte att fattas ikväll.

YLE - 26 aug 17 kl. 08:17

Offren som fått bestående men i knivattacken kan få ersättning

De personer som skadades i samband med knivattacken i Åbo torde ha rätt till ersättning från Statskontoret i Finland. Personer som skadats i Finland i samband med att ett brott har begåtts kan nämligen få ersättning från Statskontoret. Det här gäller finländare men också personer som är bosatta i något annat EU-land.

YA - 12 apr 14 kl. 06:30

Bestående utbildning för NH-elever

Foto: Sprisse Nilsson
Murbruk blandas, putsen gnids på väggen och på väggen och på ena kortsidan muras tegel som ramar in en diagonalt gående tvärbalk. Mitt emot ekar hammarslagen när bygg- och anläggningseleverna snickrar på en trästomme till ett litet hus på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup.
Hela den gamla förrådslokalen har renoverats och förberetts för den praktiska undervisningen av eleverna själva.

SmålandsPosten - 25 aug 14 kl. 08:46

En flyktig upplevelse med bestående intryck

I gräset ligger ett regnbågsfärgat radband, en svagt lysande Pride-slinga i det omgivande mörkret. Varje ljuspunkt ser ut som en större glasklump och det är frestande att röra vid dem. Men när jag gör det får jag en chock och ryggar tillbaka.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sent kejsarsnitt gav bestående hjärnskador

En läkare och en barnmorska vid Örnsköldsviks sjukhus har tilldelats var sin prick sedan ett barn skadades vid en förlossning.Enligt Förvaltningsrätten väntade barnmorskan för länge med att kontakta läkare när fosterljuden började avvika. Läkaren borde i sin tur ha snabbare ha gått från använda sugklocka för att få ut barnet till att göra ett akut kejsarsnitt.

NT - 23 okt 12 kl. 22:09

Barn fick bestående skada vid förlossning

Förlossningen på Vrinnevisjukhuset gick fel och barnet fick en bestående skada. Nu har händelsen anmälts enligt lex Maria..

Nya Wermlands Tidningen - 21 nov 12 kl. 19:19

Bestående men efter felaktig diagnos

En medelålders man tros få bestående men sedan hans arm, som vridits ur led, felaktigt diagnostiserats som en inflammation. Landstinget har bett Socialstyrelsen granska ärendet..

DN - 10 apr 14 kl. 15:02

Psykoterapeut: Går att undvika bestående men hos barnen

De barn som har utsatts för övergrepp har goda chanser att komma vidare i livet utan bestående skador. Det är viktigt att de får behandling och att deras hemmiljö är trygg, menar psykoterapeut Börje Svensson..

SvD - 24 maj 14 kl. 18:13

”Skandalscenerna blir tyvärr det bestående minnet”

En målvakt som inte var på topp, onödiga utvisningar och en alltför ensam förstakedja – då räckte inte Tre Kronor till i semifinalen mot Ryssland. Skandalscenerna i slutet blir tyvärr det bestående minnet av matchen..

Sydsvenskan - 20 jul 14 kl. 00:47

Bestående men i väntan på vård

Kvalitet i världsklass enligt vissa. Men många väntar för länge på vård de behöver.
I maj hade till exempel var tredje patient väntat mer än 90 dagar på operation på Skånes universitetssjukhus.

NSD - 07 aug 14 kl. 22:26

Arbetare fick bestående men

En arbetare fick livshotande skador och bestående men vid en arbetsplatsolycka..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 30 minuter sedan

“Det finns gott om utköpskandidater”

Fastighetsbolag, spelbolagsoperatörer och verkstadsbolag är branscher där det finns gott om kandidater för utköp från börsen, enligt aktiestrateger som Realtid talat med efter onsdagens bud på Oriflame. .

Realtid - 30 minuter sedan

”Open Banking innebär mer än att bara nå upp till vad lagen kräver”

EU:s andra betaltjänstdirektiv (PSD2) infördes i Sverige i och med att ändringar i lagen om betaltjänster trädde i kraft den 1 maj 2018, men det är den 14 september som den verkliga dataåtkomsten tillhandahålls och Open Banking ”går live”. Här beskriver Daniel Kjellén på fintechbolaget Tink hur Open Banking har bidragit till att förändra marknaden.

Realtid - 13 timmar sedan

"Storleken på investeringsrundorna har ökat"

Många bolag som anses lovande söker riskkapital i form av venturecapital. Men processerna och villkoren för venturecapital är inte alltid helt tydliga. Nu har Mikael Moreira på DLA Piper och Kim Bergman på Mannheimer Swartling utkommit med en ny bok i ämnet..

Realtid - 15 timmar sedan

Fondförvaltare väntar ingen snar lösning på handelskriget

Handelskriget mellan USA och Kina är upptrappat vilket gör fondförvaltarna oroliga. Den internationella storförvaltaren Aberdeen ser G20-mötet i slutet av juni som den viktigaste hållpunkten framåt medan svenska Prior Nilsson redan nu sänker risknivån..

Realtid - 16 timmar sedan

Nya ordföranden i Första och Tredje AP-fonderna

Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz till ny ordförande i Första AP-fondens styrelse och Christina Lindenius till ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse, enligt ett pressmeddelande på torsdagen..

Realtid - 16 timmar sedan

Annette Kumlien ny CFO på Munters

Munters Group, global leverantör av klimatsystem för industrin, har utsett Annette Kumlien som ny finansdirektör. Hon ska arbeta med koncernens "pågående transformation"..

Realtid - 18 timmar sedan

EQT förvärvar telekom-operatör 

EQT förvärvar telekom-operatören Melita från Apax Partners och Fortino Capital..

Realtid - 19 timmar sedan

Farthinder första steget mot mer regleringar

Den amerikanska terminsbörsen ICE har fått tillstånd att införa ”farthinder” för en del av sin terminshandel. Det innebär ett betydande bakslag för högfrekvenshandlarna och nu öppnas en dörr mot mer omfattande regleringar av marknaderna, skriver Realtids krönikör Claes Folkmar..

Realtid - 19 timmar sedan

“Business och jämställdhet kan gå hand i hand”

Advokatbyrån Delphis partner Agnes Hammarstrand har utsetts till Årets Justitia för sitt jämställdhetsarbete. “Man kan vara delägare på en advokatbyrå samtidigt som man arbetar för ökad jämställdhet”, säger hon till Realtid..

Realtid - 19 timmar sedan

"Ryggsäcken blev för tung"

Jens Henriksson, vd för Q-gruppen, berättar nu om varför han har begärt Q-gruppen Bygg i konkurs. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.