Expressen > Opinion

Sunday, 26 May, 09:54

Expressen - 16 maj 19 kl. 06:15

Desinformationen ökar och hotar vår demokratiInternet kan inte vara en plats där hatkampanjer och desinformation tar över flödet. Vi måste ställa tydliga krav på de stora företag som dominerar sociala medier globalt. Det är i allas intresse att vi inte lämnar över ansvaret för vår offentliga debatt och mötesplats till företag, skriver Carin Jämtin, Margot Wallström och Peter Eriksson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Carin Jämtin, Wallström, Peter Eriksson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Desinformationen, ökaroch , hotarvår , demokrati
Helsingborgs Dagblad - 31 jul 16 kl. 00:01

Desinformationen ökar. Lögnen har aldrig flugit på snabbare vingar.

Även om psykologisk krigföring har urgamla anor, så har förutsättningarna förändrats radikalt bara på några decennier..

Sydsvenskan - 31 jul 16 kl. 00:01

Desinformationen ökar. Lögnen har aldrig flugit på snabbare vingar.

Även om psykologisk krigföring har urgamla anor, så har förutsättningarna förändrats radikalt bara på några decennier..

Supermiljöbloggen - 29 jan 19 kl. 14:41

Ljudnivån i haven ökar – hotar marint liv

De senaste decenniernas ökade trafik i världens hav har skapat problem med föroreningar och förflyttat arter till ställen de inte ska vara på. Men det finns också en annan dold konsekvens för livet under ytan - oljudet. En av de största bovarna är oljeindustrin.

Sydsvenskan - 22 dec 11 kl. 06:30

Efter åtta år av våld hotar sammanbrott

Grafik: Björn Hellström
Knappt har de sista amerikanska soldaterna lämnat Irak förrän den bräckliga freden mellan shia- och sunnimuslimer hotar att rämna.
När kriget var som blodigast 2006?2007 dödades uppåt tretusen människor varje månad i bombdåd, attacker och strider mellan de båda muslimska grenarna.

Dagens PS - 30 nov 16 kl. 11:18

Sveriges demokrati i fara? ”Varningslampor blinkar”

När ett land väl stabiliserats som en välfungerande, liberal demokrati förblir den det för alltid. Eller? Harvardlektorn Yascha Mounk, som studerat demokratiers uppgångar och fall, hävdar motsatsen enligt en artikel i New York Times.

SVT Debatt - 29 apr 14 kl. 10:26

Lobbyister inom EU hotar demokratin

EU-VALET Företagslobbyister och ljusskygga organisationer lyckas i allt högre utsträckning få igenom sina intressen bakom stängda dörrar. Ett aktuellt exempel på det är förhandlingarna om handelsavtalet. EU behöver mer insyn.

GöteborgsPosten - 30 nov 16 kl. 16:51

Ryka cyberattacker hotar Europa

Falska nyheter som delas tusentals gånger i sociala medier. Stora investeringar i alternativa mediekällor vars främsta uppgift är att sprida falska nyheter. Den ryska desinformationen sprider sig över västvärlden, och målet är att påverkar demokratiska val.

GöteborgsPosten - 30 nov 16 kl. 16:51

Ryska cyberattacker hotar Europa

Falska nyheter som delas tusentals gånger i sociala medier. Stora investeringar i alternativa mediekällor vars främsta uppgift är att sprida falska nyheter. Den ryska desinformationen sprider sig över västvärlden, och målet är att påverkar demokratiska val.

Sydsvenskan - 04 maj 11 kl. 00:05

Ingen garanti för demokrati

Att tolka de folkliga revolterna i arabvärlden som ett avvisande av Usama bin Ladins revolutionära islamism är alltför enkelt.
Många hävdar att al-Qaidaledaren Usama bin Ladin dog som en föredetting, förbisprungen av utvecklingen. Enligt denna tankefigur hade bin Ladins revolutionära och totalitära projekt nått vägs ände långt innan han själv mötte sitt öde i Abbottabad i Pakistan.

Cornucopia - 23 sep 17 kl. 17:35

Nej, katter hotar inte svenskt fågelliv - jordbrukspolitiken gör det

I sociala medier dyker det då och då upp ett TV-inslag där någon expert från Skansen i princip säger att tamkatter hotar utrota svenska fåglar. Detta är förstås fullkomligt nonsens, då den främsta anledningen till olika arters vara eller inte beror på stora förändringar i biotopförekomsterna. Och där är orsaken främst svensk jordbrukspolitik.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Låt inte extremisternas röster väga dubbelt i dag

Europas framtid avgörs nu. Varje demokrat som väljer att stanna hemma från valet låter de extrema krafternas röster väga dubbelt, skriver statsminister Stefan Löfven..

Expressen - Igår: 13:01

Oseriöst att skylla på Kina i klimatdebatten

Sara Skyttedals tilltro till morgondagens klimatinnovationer är verklighetsfrånvänd. Oavsett om det gäller kärnkraft eller elflyg tror Kristdemokraternas toppkandidat att den nya tekniken finns runt hörnet inom ett par år. Så är tyvärr inte fallet, skriver Alice Bah Kuhnke..

Expressen - I förrgår: 06:15

Du är chanslös när F-kassan säger nej

I stället för att skapa ett sundare arbetsliv har medicinen blivit att strypa det ekonomiska stödet för människor som slås ut.Konsekvensen har blivit OECD:s hårdaste kvalifikationskrav, vidgade klassklyftor och en skenande otrygghet, skriver Daniel Suhonen och Mats Wingborg – som i dag släpper Katalys-rapporten ”Fattigdom gör inte människor friskare”..

Expressen - I förrgår: 18:04

Tänk på kommunismens offer innan du röstar på V

Om man nu vill bekämpa högerextremismen i Europa, varför välja Vänsterpartiet med dess mörka förflutna? skriver tidigare partimedlemmen och författaren Magnus Utvik..

Expressen - I förrgår: 12:32

Vi klarar oss inte utan kärnkraften

Häromveckan kom nyheten att de svenska utsläppen ökade 2018. En nyhet som borde leda till ett sänkt tonläge från miljöpartister.Ska vi klara av att rädda klimatet kommer vi behöva såväl förnybart som kärnkraft.

Expressen - 22 maj 19 kl. 14:29

Why did you lock me up, Mr President?

Swedish Ola Bini, a friend of Julian Assange, is imprisoned in Ecuador. Here he appeals to President Lenín Moreno:
I have never done anything to attack or destabilize your country. Let me go and then we can forget this whole embarassing incident happened..

Expressen - 22 maj 19 kl. 13:36

Varför håller ni mig inlåst, herr president?

Svensken Ola Bini, vän till Julian Assange, sitter frihetsberövad i Ecuador. Nu vädjar han till landets president: Jag har aldrig gjort någonting som syftar till att attackera eller destabilisera ditt land. Släpp mig fri, så glömmer vi att denna pinsamma händelse har ägt rum..

Expressen - 21 maj 19 kl. 18:06

Ungas klimatkamp lindrar hopplösheten

182 psykologer och psykoterapeuter skriver slutreplik om skolstrejkerna – och hur de påverkar barnens mående:”Oro för klimatet hanterar vi inte bäst i enskilda terapirum, utan tillsammans i kollektiv handling.” .

Expressen - 20 maj 19 kl. 15:06

Miljöpartiets flygskam räddar aldrig klimatet

Det är inte mycket Sverige kan göra för att påverka flygandet. Det beror framför allt på en växande medelklass i Asien.Däremot kan vi ta ledningen i EU när det gäller att göra flyget grönt.

Expressen - 21 maj 19 kl. 06:30

Barnen från IS behöver familjer som adopterar

Det är de döda IS-föräldrarna – inte barnen – som har begått brott. För de föräldralösa med svenskt medborgarskap har Sverige ett särskilt ansvar.Regeringen måste omedelbart agera för adoptioner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.