SR > Nyheter

Monday, 20 May, 03:30

SR - 16 maj 19 kl. 06:17

Flera regioner lämnar inte cellprovsvar i tidBara hälften av landets regioner klarar att ge svar på det rutinmässiga provet för cellförändringar i livmodern inom den rekommenderade tiden, visar en granskning som Ekot gjort..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekot

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera regioner, lämnarinte , cellprovsvari , tid
UT - 02 okt 14 kl. 07:21

Ulrika Geeraedts lämnar näringslivsbolaget

Efter två år som vd för Näringsliv Ulricehamn väntar en ny utmaning för Ulrika Geeraedts. Vid årsskiftet tillträder hon tjänsten som utvecklingsdirektör för nya Region Jönköpings län. Två kan tyckas vara en kort tid.

Skånskan - 13 mar 16 kl. 21:05

Vad skall stora regioner göra?

Opinion – Du kan väl inte gilla tanken på stora regioner, sa mannen som med raska steg gick fram till mig. Det var Göran Persson som var på turné i Skåne under sin statsministertid och fått syn på mig i utkanten av folkmassan som samlats. Vi känner varandra rätt väl sedan ungdomen varför han väl var lite nyfiken om vi hade likartade åsikter.

YLE - 20 nov 15 kl. 05:01

Förhandsfavorit till partisekreterarpost lämnar spelet

Helsingforspolitikern Marcus Rantala har varit förhandsfavoriten till posten som partisekreterare för SFP. Nu meddelar Rantala att han inte har sökt posten. Rantala sitter i Helsingfors stadsfullmäktige och i stadsstyrelsen.

YLE - 15 apr 17 kl. 08:00

Två veteraner lämnar Korsholmspolitiken

I förra veckans kommunalval fick 23 fullmäktigeledamöter i Korsholm förnyat förtroende. Två veteranpolitiker som valde att inte kandidera fler gånger är SFP:arna Hans Nyholm och Per Thomasfolk. Nu slapp de sitta och vara nervösa över om de skulle få tillräckligt med röster för att komma in.

Västerbottens Folkblad - 17 jan 17 kl. 20:00

”Marknaden lämnar regioner efter sig – nu krävs politik”

Under lång tid har World Economic Forum, där världens största företag nu samlats i Davos, talat om globalisering som något entydigt positivt. Samtidigt har sociala rörelser som arrangerat alternativa möten, World Social Forum, pekat på hur globalisering ställer arbetare och arbetare och i stället krävt globalisering underifrån. Men nu, 2017, är det inte bara de alternativa […].

Dagen - 22 jul 11 kl. 03:00

FN: Det är hungersnöd i två av Somalias regioner

FN slog i onsdags larm om att det råder "hungersnöd" i två av Somalias regioner. Hungersnöd är den femte och värsta graderingen som finns på skalan. Dagen reder ut begreppen och varför världssamfundet reagerar nu.

DN - 09 mar 11 kl. 00:50

"Så här bör kartan över Sveriges regioner se ut"

Med mer än tio års erfarenheter i ryggen vet vi vad kraftfulla regioner ? som Västra Götaland och Skåne ? kan uppnå.

ÖstersundsPosten - 27 mar 15 kl. 21:54

Inget jubel över förslag på större regioner

Genom att minska antalet län och landsting/regioner i landet skulle en rad fördelar kunna uppnås, enligt Ardalan Shekarabi (S), civilminister. På DN debatt skrev han häromdagen att de nuvarande länsgränserna i hög grad lever kvar från 1600-talet och att det är hög tid att anpassa den regionala indelningen till dagens behov. Han nämner hälso- och sjukvården som ett område där kunskaps- och teknikutvecklingen är intensiv, men landstingen saknar ofta tillräckliga volymer för att kunna göra effektiva investeringar och för att kunna bedriva forskning och vård av högsta kvalitet.

Supermiljöbloggen - 13 jan 16 kl. 13:43

Tips från Klimatkommunerna: Så kan kommuner, regioner och landsting göra klimatvänligare placeringar

Ny guide om fossilfria placeringar och gröna obligationer. Klimatkommunerna är en förening som jobbar aktivt med lokalt klimatarbete. En av frågorna man lagt mycket tid på under det senaste året handlar om gröna finanser.

HBL - 15 okt 14 kl. 03:30

Lärare lämnar ÅA-vänligt fack

En handfull lärare i Helsingfors uppger att de lämnar eller överväger att lämna Finlands svenska lärarförbund för att facket varit för vänligt inställt till Åbo Akademi i lärarutbildningsfrågan.– Jag upplever att FSL går fel ärenden. De verkar mera intresserade av att driva ÅA:s intressen än lärarnas.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Matbristen i Jemen driver upp priserna

I de städer i Jemen där det finns mat har priserna ökat så kraftigt att vanlig basmat nu kostar vad ett besök på lyxrestaurang tidigare kostade..

SR - 2 timmar sedan

Många döda efter skjutning på bar i Brasilien

I norra Brasilien ska elva ha dödats i en attack på en bar i staden Belem, rapporterar flera nyhetsbyråer..

SR - 4 timmar sedan

Android stoppas på Huaweis telefoner

It-jätten Google avbryter allt samarbete med kinesiska telekomföretaget Huawei, uppger en källa för Reuters. Undantag görs dock för produkter med öppen källkod..

SR - 6 timmar sedan

SD:s EU-kandidat Kristina Winberg stryks inför valet

Sverigedemokraterna stryker kandidaten Kristina Winberg inför valet till EU-parlamentet, det skriver partiet i ett pressmeddelande..

SR - 7 timmar sedan

Fåtal förundersökningar angående valfusk från höstens val kvarstår

Av de brottsutredningar som inleddes efter höstens val efter misstanke om valfusk så har fler än hälften av utredningarna lagts ner..

SR - 7 timmar sedan

Större explosion i Bagdad

En större explosion har skett i Bagdads så kallade gröna zon, där många ambassader och internationella institutioner finns..

SR - 7 timmar sedan

Högljudda protester mot kyrkbygge i Ryssland

I veckan startade en uppmärksammad proteströrelse i Ryssland. Högljudda protester mot ett bygge av en kyrka hölls i staden Jekaterinburg..

SR - 9 timmar sedan

Klimatet viktigaste valfrågan i Danmark

Klimatet är den viktigaste frågan för många danskar inför valet till Folketinget den 5 juni – och frågan tar mycket plats i valrörelsen..

SR - 9 timmar sedan

Rädsla för minskat militärt stöd i Afghanistan

I omgångar har nu fredsförhandlingar mellan USA och talibanerna förts. Men Afghanistans regering har inte deltagit och hos många i landet är rädslan stor för att USA nu snart snabbt ska dra tillbaka sina trupper därifrån..

SR - 10 timmar sedan

Dadelförsäljningen minskar efter hepatit-larm

Försäljningen av iranska dadlar har minskat efter att tio personer har insjuknat i hepatit A. Men Livsmedelsverket avråder inte från att äta dadlar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.