SR > Nyheter

Monday, 20 May, 03:30

SR - 16 maj 19 kl. 06:17

1 av 7 bebisar väger för lite vid födselnEtt av sju barn i världen som föds väger för lite. Det visar en studie som publiceras i The Lancet. 90 procent av dem föds i låginkomst-och medelinkomstländer..
Läs mer på SR
Läs mer om:
The Lancet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 1 av 7 bebisar, vägerför , litevid , födseln
Expressen - 30 mar 17 kl. 08:09

Ena tvillingen avled i samband med födseln

Gary Woodland skakas av en personlig tragedi. Golfaren väntade tvillingar tillsammans med sin fru – då komplikationer plötsligt uppstod. – Vi kämpar just nu med en hjärtskärande förlust av en av våra bebisar, säger han enligt tidningen Golfworld..

BT - 21 feb 14 kl. 12:24

Kunglig salut för Madeleines dotter

Klockan 12 sköts det kunglig salut i Stockholm för prinsessan Madeleines nyfödda dotter. Som sig bör dundrade 21 skott ut över staden från Skeppsholmen. Flickan föddes klockan 22.

BT - 21 feb 14 kl. 18:25

Chris: "Hon ser ut som sin mamma"

I morse svensk tid föddes kungahusets nya medlem. - Hon ser ut som sin mamma, säger Christopher O'Neill som inte vill avslöja prinsessans namn.Vid en pressträff på Presbyterian Hospital Weill Cornell Medical Center i New York sade Christopher O'Neill att paret har bestämt namnen på barnet men att han inte får avslöja vilka de är.

BT - 21 feb 14 kl. 14:16

Moster Victoria: Lycka till!

Klockan 12 dundrade 21 skott över Stockholm från Skeppsholmen i kunglig salut för prinsessan Madeleines nyfödda dotter. "Vår glädje är stor", skriver kungaparet, medan kronprinsessan önskar den nya familjen lycka till.Flickan föddes klockan 22.

Skånskan - 22 jun 18 kl. 08:00

Läs vår skånska sommarthriller!

Den nyutkomna thrillern En helt vanlig familj är redan såld till 29 länder. I centrum för handlingen står just en alldeles vanlig familj i en villaförort till Lund. När dottern i familjen anklagas för mord rasar hela deras tillvaro samman.

YLE - 27 dec 15 kl. 08:00

Aggressionens många ansikten

Aggressionens många ansikten Duvor, hökar eller duvhökar? Nu så här i jultider ser statistiken över familjevåldet dyster ut i vårt land. Det har att göra med många olika orsaker, som till exempel att vi spenderar mera tid hemma, att spänningar som funnits under ytan bubblar upp, att vi dricker mera alkohol och att impulskontrollen försvagas.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Bilder på grimaserande foster visar varför inga mammor borde röka

Forskare har tagit fram 4D-bilder som visar skillnaden på ett foster med en rökande mamma och ett foster som inte utsätts för cigaretter.Det är första gången som forskare på det här sättet kan visa de exakta effekterna rökning har på foster, skriver The Telegraph. Läkaren Nadja Reissland har analyserat rörliga bilder från livmodern.

Nyheter 24 - 30 jul 13 kl. 08:10

"Jättebebis" slår tyskt rekord ? chanslös mot världseliten Världsrekordet är 10,8 kilo

LEIPZIG. En nyfödd flicka i tyska Leipzig vägde in på 6,1 kilo och blev därmed Tysklands största bebis någonsin. Det gamla rekordet hölls av en pojke vid namn Jihad som föddes i juli 2011 och vägde in på sex kilo jämnt.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Matbristen i Jemen driver upp priserna

I de städer i Jemen där det finns mat har priserna ökat så kraftigt att vanlig basmat nu kostar vad ett besök på lyxrestaurang tidigare kostade..

SR - 2 timmar sedan

Många döda efter skjutning på bar i Brasilien

I norra Brasilien ska elva ha dödats i en attack på en bar i staden Belem, rapporterar flera nyhetsbyråer..

SR - 4 timmar sedan

Android stoppas på Huaweis telefoner

It-jätten Google avbryter allt samarbete med kinesiska telekomföretaget Huawei, uppger en källa för Reuters. Undantag görs dock för produkter med öppen källkod..

SR - 6 timmar sedan

SD:s EU-kandidat Kristina Winberg stryks inför valet

Sverigedemokraterna stryker kandidaten Kristina Winberg inför valet till EU-parlamentet, det skriver partiet i ett pressmeddelande..

SR - 7 timmar sedan

Fåtal förundersökningar angående valfusk från höstens val kvarstår

Av de brottsutredningar som inleddes efter höstens val efter misstanke om valfusk så har fler än hälften av utredningarna lagts ner..

SR - 7 timmar sedan

Större explosion i Bagdad

En större explosion har skett i Bagdads så kallade gröna zon, där många ambassader och internationella institutioner finns..

SR - 7 timmar sedan

Högljudda protester mot kyrkbygge i Ryssland

I veckan startade en uppmärksammad proteströrelse i Ryssland. Högljudda protester mot ett bygge av en kyrka hölls i staden Jekaterinburg..

SR - 9 timmar sedan

Klimatet viktigaste valfrågan i Danmark

Klimatet är den viktigaste frågan för många danskar inför valet till Folketinget den 5 juni – och frågan tar mycket plats i valrörelsen..

SR - 9 timmar sedan

Rädsla för minskat militärt stöd i Afghanistan

I omgångar har nu fredsförhandlingar mellan USA och talibanerna förts. Men Afghanistans regering har inte deltagit och hos många i landet är rädslan stor för att USA nu snart snabbt ska dra tillbaka sina trupper därifrån..

SR - 10 timmar sedan

Dadelförsäljningen minskar efter hepatit-larm

Försäljningen av iranska dadlar har minskat efter att tio personer har insjuknat i hepatit A. Men Livsmedelsverket avråder inte från att äta dadlar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.