YLE > Finland

Sunday, 26 May, 05:55

YLE - 16 maj 19 kl. 06:14

HS: Rinnes regering planerar satsa hundratals miljoner på snabba tågförbindelserFinlands nästa regering håller på att förbereda en massiv satsning på nya tågförbindelser, bland annat snabba förbindelser från Helsingfors till Åbo och Tammerfors samt från Helsingfors till Östra Finland, möjligen via Sibbo och Borgå. Det skriver Helsingin Sanomat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors, Åbo, Tammerfors, Östra Finland, Sibbo, Borgå, Helsingin Sanomat

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HS Rinnes, regering, planerarsatsa , hundratalsmiljoner på , snabba, tågförbindelser
Affärsvärlden - 26 sep 13 kl. 07:18

Media: Japans regering planerar sänkning av företagsskatten

Den japanska regeringen planerar att inkludera ett löfte om att "snabbt" inleda en utredning om att sänka landets företagsskatt när den presenterar sitt stimulanspaket om den 1 oktober..

Affärsvärlden - 15 dec 11 kl. 07:27

Japan planerar 4:e extrabudget

Interna dokument ska visa att Japans regering planerar en ny extrabudget..

E24 - 31 jan 12 kl. 05:35

Portugal: planerar nya tillgÅngsfÖrsÄljningar inom kort - pm

Portugals regering planerar en andra runda av tillgångsförsäljningar när landet har avslutat försäljningar av innehaven i REN-Redes Energeticas Nacionais SA och oljebolaget Galp Energia SGPS SA i början av året..

DI - 31 jan 12 kl. 06:04

Portugal planerar nya utförsäljningar

Portugals regering planerar en andra runda av tillgångsförsäljningar när landet har avslutat försäljningar av innehaven i REN-Redes Energeticas Nacionais SA och oljebolaget Galp Energia SGPS SA i början av året..

DI - 01 jul 13 kl. 08:24

Frankrike planerar massiva nedskärningar

Frankrikes regering planerar att göra neddragningar på 14 miljarder euro, 122 miljarder kronor, i statens budget för 2014, enligt den franska tidningen Le Monde på lördagen uppger Dow Jones Newswires..

DI - 26 mar 14 kl. 06:13

Japans regering öppnar plånboken tidigt

Japans regering planerar att tidigarelägga offentliga investeringar för att motverka effekterna en momshöjningen i april, och kommer att sätta ett mål om att spendera minst 10.000 miljarder yen till slutet av september. Det uppgav en källa för Reuters..

Affärsvärlden - 02 jun 14 kl. 08:07

Spanien planerar krispaket

Spaniens regering planerar ett stimulanspaket på 6,3 miljarder euro för att få fart på den ekonomiska återhämtningen.

SVT - 28 okt 15 kl. 20:45

Indiens regering: Stopp för surrogat

Indiens regering planerar att förbjuda surrogattjänster för utlänningar. Ett förbud skulle innebära att landet sällar sig till andra asiatiska länder som nyligen sagt nej till utländska kunder på den inhemska surrogatmarknaden..

DI - 23 nov 15 kl. 05:48

Japans regering vill höja minimilönerna

Japans regering planerar att höja minimilönerna som ett led att höja nominell BNP till 600.000 miljarder yen om fem år.Det visar ett utkast som Reuters tagit del av..

DI - 02 nov 16 kl. 12:05

Finland planerar att förbjuda stenkol

Finlands regering planerar att förbjuda stenkol i energiproduktion från år 2030, skriver Helsingin Sanomat. Det skulle göra Finland till världens veterligen första land som inför ett förbud för att bromsa klimatförändringen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Chiles sak är vår - 200 flyktingar fick ett nytt hem i Finland

Efter militärkuppen i Chile 1973 flydde oliktänkare för sina liv. Via solidaritetsrörelsen i Finland kom flera chilenare till Finland för att börja ett nytt liv..

YLE - 16 timmar sedan

Fix-tv är Kårkullas nya webbproduktion med egen redaktion i Ekenäs

Fix-tv är numera en bestående del av Dagteks verksamhet vid Kårkulla i Ekenäs. Det betyder att här finns en redaktion, en inspelningsstudio, editeringsmöjligheter, kunskap och engagemang..

YLE - 17 timmar sedan

Yles vd Merja Ylä-Anttila: "Förföljelsefond" grundas för att hjälpa journalister som utsätts för näthat

Flera mediehus grundar tillsammans med branschorganisationer en fond för att stöda journalister som utsätts för hatkampanjer. Journalister som utsätts för förföljelse, trakasserier och hatkampanjer på nätet kan söka stöd ur fonden..

YLE - 20 timmar sedan

Färggrann drakkonst tillbaka i Åbo

De färggranna drakarna av rispapper och bambu som charmade Åboborna för några år sedan är tillbaka..

YLE - 22 timmar sedan

Solen for sin kos - men det västnyländska nyhetstestet kommer till undsättning!

Är det mulet och grått ute? Värm dig med en kopp te, kryp upp i soffan och utmana hjärncellerna med vårt nyhetstest med frågor från veckan som gått..

YLE - 22 timmar sedan

Polisen ökar granskning av festivalsäkerhet i sommar

Den här sommaren kommer polisen att ägna särskild uppmärksamhet åt säkerheten på festivaler. Man kommer bland annat se till att det finns tillräckligt med ordningsvakter, säkerhetsstängsel och att områdena är isolerade..

YLE - Igår: 05:00

Så mycket satsar partierna på Facebookreklam inför EU-valet – SFP bland topparna

Samlingspartiet satsar överlägset mest på Facebookreklam. Även SFP fokuserar på Facebook betydligt mer än många andra stora partier. Svenska Yle har granskat politisk reklam under slutspurten inför EU-valet..

YLE - Igår: 20:29

"Muslim förstör staty i Italien" – så här sprids falska nyheter på Twitter före EU-valet

Tillsammans med experter har Yle granskat 300 000 Twitterinlägg om EU. De populäraste diskussionsämnena splittrar medborgarna..

YLE - Igår: 18:21

Man häktades i Helsingfors misstänkt för grov våldtäkt mot barn

Polisen i Helsingfors utreder ett fall där en man misstänks ha gjort sig skyldig till grov våldtäkt mot barn. Tingsrätten häktade mannen i Helsingfors på fredagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.