Barometern > Nyheter

Sunday, 26 May, 09:01

Barometern - 16 maj 19 kl. 06:00

Nytt underskott väntar socialnämndenFem nya akuta placeringar inom Ifo. Då kraschar socialnämndens budget. Det kan bli ett underskott på fyra miljoner kronor..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Ifo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, underskott, väntar, socialnämnden
Nya Wermlands Tidningen - 17 apr 14 kl. 06:00

Prognosen visar på underskott för socialnämnden

Prognosen tyder på att socialnämnden vid årets slut gör ett underskott på 960 000 kronor, jämfört med årets budget. Orsaken är främst ett kraftigt underskott för individ- och familjeomsorgen..

Nerikes Allehanda - 01 okt 17 kl. 06:00

Minus 8 miljoner- Eskalerande underskott får socialnämnden i Askersund att vidta åtgärder

Ett minus på 4 miljoner kronor i maj för socialnämnden har nu vuxit till det dubbla, ett underskott på över 8 miljoner kronor. Nämnden ser sig därför tvingade till att under resten av året vara starkt restriktiva vid vikarietillsättningar och inköp..

YA - 20 feb 16 kl. 03:00

Lägre underskott för socialnämnden

Socialnämnden i Ystads kommun får ett lägre underskott än befarat för år 2015. I stället för ett minus på 12,2 miljoner kronor landar det nu på 10,9 miljoner..

BT - 13 jun 16 kl. 17:01

Underskott för socialnämnden i Svenljunga

Socialnämnden i Svenljunga har ökat sina kostnader. Det förväntade underskottet för hela 2016 är 5,3 miljoner kronor. Nämnden begär nu 2,1 miljoner i tilläggsanslag från kommunstyrelsen..

Länstidningen i Jämtland - 23 feb 16 kl. 20:45

Beräknat underskott för socialnämnden: 26 miljoner kronor

Socialnämnden kan inte för egen maskin nå en budget i balans i år. Prognosen är ett minus på 26 miljoner kronor innan årets slut – några miljoner kronor mer än bokslutet 2015..

Dalarnas tidningar - 26 feb 16 kl. 13:47

Ökat behov av stöd till Falubarn - underskott för socialnämnden

Socialnämnden räknade med att betala drygt 30 miljoner kronor för Falubor på HVB-institutioner, hem för vård och boende. Men kostnaden blev drygt 50 miljoner kronor..

YA - 16 nov 18 kl. 16:01

Ännu större underskott för socialnämnden: Landar på minus 36 miljoner

Socialnämnden fortsätter blöda ekonomiskt. För några månader sedan fördubblades underskottet till 25 miljoner, nu har det ökat ännu mer och landar på minus 36 miljoner..

YA - 30 nov 18 kl. 16:40

Skenande underskott för socialnämnden: Ännu oklart hur det ska stoppas

Hur socialnämnden ska komma till rätta med det skenande underskottet på minus 36 miljoner är fortfarande inte klart. En handlingsplan med kraftfulla åtgärder ska tas fram, arbetet med den börjar nästa vecka..

Nerikes Allehanda - 16 dec 13 kl. 08:16

Plus och minus för socialnämnden

Prognosen ligger fortfarande och pekar på ett underskott för socialnämnden i Lindesberg med 6,7 miljoner. Socialnämndens ordförande Irja Gustavsson (S) ser dock vissa tecken till ljusning..

SmålandsPosten - 28 jun 18 kl. 18:26

Socialnämnden nekad 4 miljoner kronor

Trots ett underskott får socialnämnden inga pengar. Så ser förslaget från kommunstyrelsens arbetsutskott ut. Även om det går att lösa ekonomin 2018 kan det bli svårt framöver, varnar socialnämndens ordförande Lars Ingvert (S)..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Miljontals européer är i gång och röstar

Barometern - 30 minuter sedan

Tornado i Oklahoma rev upp ett helt hotell

Barometern - 30 minuter sedan

Sembrant: "Har saker att ta ställning till"

Montpellier är ett avslutat kapitel. Men den svenska landslagsbacken Linda Sembrant vill vara kvar ute i fotbolls-Europa. Intressenter saknas inte..

Barometern - 1 timme sedan

Papua Nya Guineas premiärminister avgår

Barometern - 1 timme sedan

Dags för Sverige att gå till val

Från klockan 8 och fram till klockan 21 håller vallokalerna öppet för att ta emot svenskarnas röster till EU:s parlament, men i flera andra länder är valet redan över..

Barometern - 1 timme sedan

Kulturkrock väntar när Trump går på sumo

Kampsportsentusiaster över hela världen håller andan inför Donald Trumps besök på en sumobrottningsarena i Tokyo. Mötet mellan den flamboyante amerikanske presidenten och den traditionsrika sumon beskrivs som "den ultimata kulturkrocken"..

Barometern - 2 timmar sedan

Ingen tar notan för oren rysk olja

Problemet med förorenad råolja från Ryssland är mer omfattande är tidigare känt. Lösningen dröjer för att det är oklart vem som ska ta den stadigt växande notan..

Barometern - 2 timmar sedan

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Grovt mopedrattfylleri på Öland. Misshandelsmisstänkta i Kalmar släppta..

Barometern - 2 timmar sedan

Misstänkt mord i HelsingborgOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.