YA > Nyheter

Friday, 24 May, 01:38

YA - 16 maj 19 kl. 06:00

Barnens må bra-konton i centrumHur mår den där pojken i P10-laget? Flickan i F07? Hur beter sig lagkamraterna mot varandra? Det där är frågor som inte alltid ställs och än mer sällan får svar. Men i Spjutstorps IF arbetar man hårt för att klubbens barn och ungdomar ska bli medvetna kring frågorna för att sedan fylla sina och kompisarnas så kallade må bra-konton.
Läs mer på YA
Läs mer om:
P10, F07, Spjutstorps IF, Linda Leufstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnens, , bra-kontoni , centrum
YLE - 06 jul 16 kl. 11:23

Muslimsk högtidsfest bra kommers för köpcentret Itis

I år har köpcentret Itis för första gången satsat på en reklamkampanj under den muslimska fastemånaden ramadan och högtiden id al-fitr. Det här efter att många företagare hade upptäckt att ramadan brukar vara en bra försäljningsmånad för dem. - Vi får kanske femtio euro av våra föräldrar som vi får använda till vad vi vill.

Sydsvenskan - 12 aug 11 kl. 12:37

Barnens romanpris till Casta

Arkivfoto: Tobias Röstlund/Scanpix
En dystopisk skildring om klimatförändringar blev bästa bok när barnen själva fick välja. En enig jury gav Barnens romanpris 2011 till Skåneförfattaren Stefan Casta för boken "Den gröna cirkeln".
?

Barometern - 22 maj 14 kl. 07:11

Kraftig kritik mot "dolt förslag"om Ungdomens hus i Centrum

Vilken lokal är det som FP, C och KD vill göra om till Ungdomens hus? Frågan blev mycket omdiskuterad när kommunstyrelsen antog investeringsbudgeten. Från övriga partier var kritiken hård mot Lillalliansens förslag som innebar att kommunen genom ett samarbete med en privat aktör skulle inrätta ett Ungdomens hus.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:00

"En bra skola är grunden"

Foto: Bosse Nilsson
Utan en stark majoritet har utvecklingen stagnerat i Hässleholm. Det menar Kristdemokraternas gruppledare Robin Gustavsson, som efter valet därför hoppas på en bred politisk samverkan i större viktiga investeringar. För honom står kommunens ekonomi, familjefrågorna och barnens bästa i fokus.

Skånskan - 28 jan 16 kl. 14:00

”Det är vi som vill ta barnens pulkabacke”

HJÄRUP Häromdagen berättade Skånska Dagbladet om nätverket Vårt Hjärup som slår vakt om pulkabacken i centrum.
Nu vill Hjärupspolitiker i Liberalerna hyfsa debatten och lyfta fram helhetsbilden.– Dessutom vill vi verkligen tillbakavisa antydningar om att politiker som beslutar i de här frågorna inte ens varit på plats och sett hur det ser ut här.

Skånskan - 09 jul 16 kl. 15:54

Torget – det förvandlades till barnens eget lekland

ESLÖV Det lektes som aldrig förr på torget i centrum i Eslöv under lördagen.Hoppborgar, ansiktsmålning, hästridning, godisregn, skumbad och musik stod på programmet när de båda initiativrika företagarna i stan, David Dobak och Joakim Fransson slog till på stort. – Den här grejen har vi spånat på sedan i vintras.

SmålandsPosten - 05 dec 14 kl. 06:53

Barn behöver snabba insatser

Barnbarometern är en granskning av 168 kommuners arbete med barn och unga i olika utsatta situationer. Ett allvarligt problem är att utredningar som rör barn och unga i utsatta situationer drar ut på tiden, skriver Annicka­ Lang, Sara Thiringer, och Lisa Dahlgren. Barn och unga i utsatta­ situationer riskerar att inte få bästa tänkbara stöd hos socialtjänsterna i kommunerna i Kronoberg.

YLE - 05 sep 17 kl. 14:35

"Barnen trivs när de får påverka på dagis"

- Barnen får synas, barnen får höras och idéerna kommer från barnen! berättar barnskötaren Hannele Konstas-Vähäsilta från det privata daghemmet Mukulax Kähäri i Åbo. Det är den nya läroplanen för småbarnspedagogik i ett nötskal.

YA - 29 apr 14 kl. 14:35

Ny ersättning till förskolorna föreslås

Ge förskolorna ersättning per timme och inte per barn. Det föreslår Kristdemokraterna, som menar att det skulle gynna barnens och familjernas behov.
I Skolverkets nya råd för förskolan betonas skollagens krav om att alla beslut ska utgå från barnens bästa, vilket i sin tur har sin grund i FN:s barnkonvention.

Sydsvenskan - 13 aug 11 kl. 06:30

Klimathot gav skåning segern

En dystopisk skildring om klimatförändringar blev bästa bok när barnen själva fick välja. En enig jury gav Barnens romanpris 2011 till Skåneförfattaren Stefan Casta för boken "Den gröna cirkeln".
?

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Insändare: Vi behöver inte fler klimatförnekare i EU-parlamentet

Den globala uppvärmningen är en av våra ödesfrågor och det är mycket bråttom att vända utvecklingen. FN:s klimatpanels rapporter visar att åtgärderna måste öka avsevärt om vi ska nå Parisavtalets målsättning att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader..

YA - 45 minuter sedan

Insändare: Tomelillas äldre behöver en samlingsplats

Svar till Eva Nygren angående Café Kryddan.

YA - 1 timme sedan

Nylander: "Man är förbannad"

Ilska, besvikelse och tomhet. Trots känslorna försökte Tre Kronor-spelarna sätta ord på förlusten i Kosice..

YA - 1 timme sedan

”Det största att ställa ut på Moderna”

Konstnären Majlis Agbeck, boende i Sjörup och Malmö, ställer ut på Moderna museet i Malmö. Förhandsvisning öppen för allmänheten på fredagskvällen klockan 19 till 22..

YA - 1 timme sedan

Frans släpper sommarens låt och ger konsert hemma

I dag släpper Frans en ny låt, ”Do It Like You Mean It”, med latinska rytmer och sväng. På sommarens låt gästar rapparen Yoel. Samtidigt står det klart att Frans ger en konsert i Ystad i sommar..

YA - 1 timme sedan

400 fotografier visas under Riksfototräffen

Österlens fotoklubb utsågs häromåret till årets bästa fotoklubb och Peter Olausson, ordförande i klubben, korades till årets fotograf. Yra av framgångarna åtog sig klubben att arrangera den nationella fototävlingen Riksfototräffen som startar på fredagen på Nordic Sea Winery i Simrishamn..

YA - 1 timme sedan

Cecilia Lazar: ”Jag kan inte leva utan dans”

Livet har inte alltid gått som en dans för Cecilia Lazar. För tre år sedan fick hon starka smärtor i båda höftlederna. Ändå hade hon inte en tanke på att ge upp dansen.

YA - 1 timme sedan

Lokala kocken får tävla om titeln Årets kock

Björn Glans från Sjöbo är med bland de 24 kockar som får tävla om utmärkelsen Årets kock 2019. Hans recept består av kummelrygg, fermenterad vit sparris och örter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.