YA > Lokalt

Monday, 27 May, 05:24

YA - 16 maj 19 kl. 06:00

Så mycket kostar den nya HamnstadenDen nya stadsdelen Hamnstaden tar minst 20 år att bygga och kostar 775 miljoner kronor. För att få bästa ekonomi bör hyresrätterna slopas och så många lägenheter som möjligt byggas med sjöutsikt. Det visar en ny utredning som staten bistått Ystad med..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Hamnstaden, Ystad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , kostarden nya , Hamnstaden
SVT - 15 jun 18 kl. 08:28

Hjälporganisationerna behöver hamnstaden för att hjälpa folket i Jemen

Gabriel Karlsson som är delegat i Röda korset och har jobbat mycket i Jemen berättar i SVT:s Morgonstudion hur hamnstaden al-Hudaydah har varit den sista smala vägen in för hjälporganisationer. – Det är ett nålsöga som håller på att stängas. Från den här hamnstaden kommer mat och medicin.

YLE - 12 nov 14 kl. 05:00

Det kostar tiotusen mer att bygga hus i Pargas än i Hangö

Svenska Yles granskning visar att det råder enorma skillnader i hur kommuner tar betalt för bygglov. I Helsingfors har du betalat närmare 4 000 euro före ett enda spadtag har tagits medan en Vöråbo bara betalar 285 euro. Vi har bett byggnadsinspektörer i alla två- och svenskspråkiga kommuner uppskatta vad bygglovet skulle kosta om man vill bygga ett 200 m2 stort fristående hus på detaljplanerat område i deras kommun.

Sydsvenskan - 12 mar 11 kl. 16:48

10 000 människor saknas i hamnstaden.

Dödsstalet stiger i Japan och i hamnstaden Minamisonriku saknas 10 000 personer efter skalven. På flygbilder kan man se hur staden har jämnats med marken - liksom många andra japanska städer.
.

Expressen - 25 mar 11 kl. 05:39

Striden står om hamnstaden Misrata

Här står det viktigaste slaget om Libyens framtid. Nu kämpar Muammar Khadaffi och rebellerna om makten över hamnstaden Misrata. Samtidigt uppmanar USA de regeringstrogna styrkorna till myteri: - Sluta slåss, sluta döda ert eget folk, sluta lyda order av överste Khadaffi, säger viceamiral William Courtney..

YA - 31 maj 16 kl. 03:00

Nu drar arbetet med nya Hamnstaden igång

Nya miljötillstånd och planprogram. Nu tas de första stegen i skapandet av den nya stadsdelen Hamnstaden..

YA - 07 feb 18 kl. 00:01

Studenternas idéer om hamnstaden ställs ut

Bostadshus, kontor och affärer. Strandpromenad, grönområden och kanaler. Ystads kommun har fått 36 olika förslag om hur hamnstaden ska utformas av de internationella mastersstudenterna på Lunds tekniska högskola.

YA - 04 maj 18 kl. 03:03

Nya Hamnstaden en blivande arkitektonisk katastrof

Så har ännu en generation stadsarkitekter lyckats med att lämna ett förslag på hur man förstör en gammal kulturstad som Ystad. I deras nya förslag på bebyggelsen i den nya stadsdelen Hamnstaden placerar man in Ystad i den vita trista anonyma massa som har blivit ett signum för hamnstäder, med alla dessa vita medelhavshus och ett byggande med total avsaknad av orginalitet och kreativitet. .

YA - 08 maj 18 kl. 03:03

Dags för Ystadsborna tyck till om Hamnstaden

Samhällsbyggnadsnämnden i Ystads kommun har godkänt ett planprogram för Hamnstaden för samråd. I ett planprogram ska kommunen beskriva förutsättningarna och ange de stora dragen. Förutsättningar handlar om sådant som buller, stigande havsnivå, och var det går att bygga bostäder och andra byggnader.

YA - 16 maj 18 kl. 19:00

Hamnstaden öppnas upp för allmänheten

Ystads framtidsprojekt med den nya stadsdelen hamnstaden öppnas nu för första gången upp för allmänheten. Ystadsbornas synpunkter samlas in vid samrådsmöten på konstmuseet..

YA - 30 maj 18 kl. 00:01

Förslag på ett Havets hus i den nya hamnstaden

Skapa ett Havets hus som en samlingspunkt i den nya stadsdelen hamnstaden. Det föreslår Patrik Juhlin och Carina Månsson i ett medborgarförslag till kommunen..

Fler nyheter från YA

YA - 12 timmar sedan

Träd hindrar trafiken i båda riktningarna

Träd har fallit över vägen på väg 993 från Högestadsmölla till Lyckås och orsakar trafikproblem i båda riktningarna..

YA - 23 timmar sedan

SVA efterlyser bilder på ovanliga fästingar: ”Viktigt med övervakning”

Udda färg, annorlunda form eller ovanligt stor. Den som hittar en fästing som på något sätt sticker ut uppmanas att stoppa den i frysen och skicka en bild till SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt. Forskare vill ha koll på fästingläget i landet..

YA - 23 timmar sedan

Kärleken lockade mer än mord – vårens mest lästa artiklar

Artiklar om brott och väder brukar vara de mest vällästa på ystadsallehanda.se. Men kärlekshistorien sprungen ur tv-programmet ”Vem bor här” klådde allt och har varit den mest lästa artikeln under våren 2019.

YA - 23 timmar sedan

Lång väntan på pass - sju veckors kö i Skåne

Trots att passexpeditionerna ökat bemanningen är köerna för att för pass långa. I Ystad och Trelleborg är första lediga tiderna i halva juli. Högsäsong, hemvändande utlandssvenskar och utgångna barnpass är förklaringarna..

YA - Igår: 16:27

Scouterna bjöd in till baljbad, båt och boule

Scouterna arrangerade under lördagen aktiviteter runtom i Ystad för att samla ihop till årets jamboree-läger i USA. Scoutkåren hade tagit hjälp av kollegor från södra Skåne och tillsammans arrangerade de olika stationer för att informera och engagera..

YA - Igår: 14:42

EU-valet: Svårt eller lätt – väljarnas åsikter går isär

För mycket känslor, för lite fakta eller ett enkelt val – åsikterna bland väljare går isär inför valdagen i morgon..

YA - Igår: 08:37

Olycka: Ännu en viltolycka i stadstrafiken

Härom kvällen krockade en bil med ett rådjur på Malmövägen. På lördagsmorgonen skedde en andra stadsnära viltolycka, denna gång på Dag Hammarskjölds väg..

YA - I förrgår: 12:00

Påverkad passagerare pissade på polis

Det blev ett ganska tumultartat gripande av en Polenresenär i torsdags morse. Färjepassageraren både spottade och urinerade på polisen..

YA - I förrgår: 11:41

Anmälan: Barn eldade grenar – misstänks för allmänfarlig vårdslöshet

Tre unga flickor eldade grenar. Nu misstänks de för allmänfarlig vårdslöshet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.