SVT > Inrikes

Thursday, 23 May, 00:59

SVT - 16 maj 19 kl. 06:02

SVT-enkät: Skolor i var femte kommun övervakar elevernaVar femte kommun har skolor som kameraövervakar eleverna, enligt en enkät som Lilla Aktuellt har gjort med 168 svarande kommuner. Men Datainspektionen som är tillsynsmyndighet ser en problematik..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, Lilla Aktuellt, Datainspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SVT-enkät, Skolori var , femte, kommun, övervakar, eleverna
Expressen - 16 maj 19 kl. 09:28

Skolor i var femte kommun kameraövervakar sina elever

I var femte kommun finns skolor som kameraövervakar eleverna i skolan. Det framgår av en enkät från Lilla Aktuellt som 168 kommuner har svarat på. – Det oroar oss en del, säger Moa Nordqvist, jurist på Datainspektionen till SVT.

Cornucopia - 15 sep 14 kl. 15:45

Valhemlighet: Lita inte på valanalyserna - SVT ValU hade rejält fel

Det slängs runt diverse valanalyser, t ex vilka som röstade på vilket parti, och vad de röstade på tidigare. Den enda källan till detta är SVT:s Vallokalsundersökning (ValU) och den visade sig vara rejält fel i frågan om valets skräll (sd) (och (fi)), så enligt principen skit in - skit ut ska all analys förpassas i soptunnan.

När någon uttalar sig om vilka som bytte vart, vilket kön, ålder, inkomst etc som röstade på vilket parti, vilka valfrågor som avgjorde (försvarspolitik verkade inte ens vara med som svarsalternativ), så vet ni att det är ValU som ligger till grund.

YLE - 02 dec 16 kl. 11:15

Enkät visar: Var tionde finländare tycker att våldtäkt är okej i vissa fall

Fler än var femte finländare tycker att det inte borde vara straffbart att tafsa på sina kolleger. Finländarna hör ändå till de mest kritiska européerna när det handlar om könsrelaterat våld, visar en omfattande undersökning av attityder gentemot könsrelaterat våld i Europa. EU-kommissionen Eurobarometer undersökte attityder till könsrelaterat våld genom att låta knappt 30-tusen européer ta ställning till olika påståenden.

Kristianstadsbladet - 03 mar 14 kl. 05:43

Skolor brukar kritiserad molntjänst

Datainspektionen säger nej, eftersom personuppgifter inte skyddas tillräckligt.Ändå använder två av fem kommuner en ifrågasatt molntjänst från Google, visar en granskning som SVT har gjort.
Datainspektionen (DI) har i flera fall kritiserat kommuner för att de brukar Googles molntjänster, som bland annat kan användas för att skicka e-post eller att lagra dokument.

BT - 03 mar 14 kl. 05:45

Skolor brukar kritiserad molntjänst

Datainspektionen säger nej, eftersom personuppgifter inte skyddas tillräckligt. Ändå använder två av fem kommuner en ifrågasatt molntjänst från Google, visar en granskning som SVT har gjort.Datainspektionen (DI) har i flera fall kritiserat kommuner för att de brukar Googles molntjänster, som bland annat kan användas för att skicka e-post eller att lagra dokument.

Kristianstadsbladet - 24 nov 13 kl. 14:39

Femte segern för Ljunggren

Med vinsten tangerade han Rolf Tibblins fem segrar i Novemberkåsan.Nu är Joakim Ljunggren ute efter att nå samma nivå som Gunnar Kalén och Sven-Erik Jönsson. - Att ta en sjätte seger vore grymt, sade han.

Trelleborgs Allehanda - 24 nov 13 kl. 14:39

Femte segern för Ljunggren

Med vinsten tangerade han Rolf Tibblins fem segrar i Novemberkåsan.Nu är Joakim Ljunggren ute efter att nå samma nivå som Gunnar Kalén och Sven-Erik Jönsson. - Att ta en sjätte seger vore grymt, sade han.

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 17 kl. 15:12

Var fjärde kommun tror tiggeriet har minskat

Mer än var fjärde kommun bedömer att antalet EU-medborgare som tigger har minskat sedan förra året. Bara fyra av 251 kommuner som svarat på SVT:s enkät anser att tiggeriet har ökat. Det är landets socialchefer som ombetts göra en bedömning av hur omfattande tiggeriet är.

Sydöstran - 19 jun 17 kl. 15:12

Var fjärde kommun tror tiggeriet har minskat

Mer än var fjärde kommun bedömer att antalet EU-medborgare som tigger har minskat sedan förra året. Bara fyra av 251 kommuner som svarat på SVT:s enkät anser att tiggeriet har ökat. Det är landets socialchefer som ombetts göra en bedömning av hur omfattande tiggeriet är.

Helsingborgs Dagblad - 19 jun 17 kl. 15:12

Var fjärde kommun tror tiggeriet har minskat

Mer än var fjärde kommun bedömer att antalet EU-medborgare som tigger har minskat sedan förra året. Bara fyra av 251 kommuner som svarat på SVT:s enkät anser att tiggeriet har ökat. Det är landets socialchefer som ombetts göra en bedömning av hur omfatt.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Avgörande datumen i pedofilhärvan

Redan för tre år sedan fick polisen ett första tips om en av de nu åtalade personerna i det omfattande pedofilnätverket. Men då, en vårdag 2016, stämplades ärendet som “prio 2” och ingenting hände. SVT Nyheter har sammanställt hur härvan rullades upp – här följer alla avgörande datum..

SVT - 3 timmar sedan

Skyttedal och Lundgren hårt ansatta i EU-debatt

Mycket fokus riktades mot Peter Lundgren (SD) och Sara Skyttedal (KD) i Aftonbladets debatt med partiernas toppkandidater i EU-valet, efter de senaste dagarnas medierapportering. – Vi har ett parti som tycker att det är okej att tafsa på kvinnor, och ett som har kandidater som är emot abort, sa Malin Björk (V)..

SVT - 4 timmar sedan

Stora pedofilhärvan – tog över två år från tips till gripande

I det nu uppmärksammade pedofilåtalet tog det över två år från att första tipset kom in till att de svenska barnen identifierades. Under tiden fortsatte barn att utsättas för grova sexbrott, enligt åtalet. – Det här handlar om prioriteringar, säger Ann Tranefalk, chef vid barnpornografigruppen vid Stockholmspolisen..

SVT - 5 timmar sedan

Peter Lundgren (SD): Jag har polisanmält Kristina Winberg

Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-valet Peter Lundgren uppger att han polisanmält Kristina Winberg för förtal. – Jag har polisanmält Kristina Winberg för förtal, säger han till Expressen..

SVT - 6 timmar sedan

Bah Kuhnke om Tobé och kärnkraften: För väljarna bakom ljuset

Det var stor oenighet i Ekots slutdebatt inför EU-valet om vilka utsläppsmålen bör vara – och hur man bäst når dit. Alice Bah Kuhnke (MP) och Tomas Tobé (M) duellerade bland om kärnkraften, som Tobé talade sig varm för. Men MP-kandidaten menade att det inte är en EU-fråga.

SVT - 7 timmar sedan

Uppgifter: Johan Pehrson och Christer Nylander kandiderar till partiledare för L

Sedan tidigare kandiderar Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni till partiledarposten i Liberalerna. Nu ansluter riksdagsledamöterna Johan Pehrson och Christer Nylander, enligt uppgifter till Expressen..

SVT - 8 timmar sedan

Fritzon (S) och Weimers (SD) rök ihop under EU-debatt: ”Lundgren vågar inte ens visa sig här”

Heléne Fritzon (S) ifrågasatte varför Charlie Weimers, trea på Sverigdemokraternas lista till EU-valet, ersatte Peter Lundgren i debatten istället för andranamnet Jessica Stegrud. – Hon har definitivt en framskjuten position i vår valrörelse, svarade Weimers..

SVT - 12 timmar sedan

Förundersökning inleds mot Peter Lundgren

Åklagare inleder en förundersökning om sexuellt ofredande mot Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-valet, Peter Lundgren (SD). Det skriver Expressen..

SVT - 12 timmar sedan

Starta reaktioner efter avslöjande – Busch Thor (KD) håller torgmöte

Reaktionerna har varit starka efter Dagens Nyheters granskning som visar att KD:s Lars Adaktusson röstade emot aborträtten vid 22 tillfällen när han satt i Europaparlamentet..

SVT - 12 timmar sedan

EU-kandidaterna rasar mot Adaktusson: ”En krigsförklaring mot kvinnors rättigheter”

Efter uppgifterna om att Lars Adaktusson vid 22 tillfällen röstat emot aborträtten kritiserar nu flera svenska EU-kandidater KD-toppens agerande. – KD måste svara på om man står upp för aborträtten, och då kan man bara dra slutsatsen att han måste avgå, säger Socialdemokraternas Helene Fritzon till SVT Nyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.