SVT > Inrikes

Friday, 24 May, 19:11

SVT - 16 maj 19 kl. 06:02

Rektorn: ''En del av vårt trygghetsarbete''Bredängsskolan utanför Stockholm är en av alla skolor som använder sig av övervakningskameror. – Det är inte kul att någon kan se oss hela tiden, det skadar integriteten, säger eleven Tamid Khan..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stockholm, Tamid Khan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RektornEn , delav vårt , trygghetsarbete
HBL - 01 jun 13 kl. 06:07

"Rektorn var oberäknelig och våldsam"

En lärare som bygger upp ett långsiktigt förtroende hos sina elever behöver inte tillgripa fysiskt våld. Det var en av huvudpoängerna i expertvittnet Renata Svedlins svar när hon hördes rättegången mot lågstadierektorn i JakobstadI går avslutades rättegången mot den misshandelsåtalade rektorn i Jakobstad. Åklagarna hade kallat in Renata Svedlin, forskningsledare i tillämpad pedagogik vid Åbo Akademi, som expertvittne.

HBL - 29 aug 13 kl. 13:24

Rektorn fick villkorlig dom för misshandel

Ett år och två månaders villkorligt fängelsestraff och 40 timmars samhällstjänst. Så lyder tingsrättsdomen över den misshandelsåtalade rektorn i Jakobstad. Däremot vill tingsrätten överlåta beslutet om hans fortsatta tjänsteförhållande till arbetsgivaren Staden Jakobstad.

Helsingborgs Dagblad - 08 jan 12 kl. 22:50

Fotboll startskott för trygghetsarbete på Dalhem

Turneringen i lördags var bara början. Nu hoppas ett gäng ungdomar gå vidare med ett organiserat trygghetsarbete på Dalhem..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Maria, 13, mobbades – rektorn jämförde med Paradise Hotel

Maria har blivit utsatt för fysiska och psykiska kränkningar utav två tjejer i klassen under ett års tid. Betyget har sjunkit och frånvaron ökat sedan mobbningen blev en del av hennes liv, skriver Värmlands Folkblad. Maria blev hotad och fysiskt påhoppad ett antal gånger vilket ledde till hon till slut sökte trygghet i närmsta tomma klassrum i stället för att gå ut på rasten.

SmålandsPosten - 24 dec 14 kl. 10:02

Rektorn: Vi har stora problem med rekrytering

Skolan har stora problem med rekrytering, vilket är orsaken till att undervisningen inte höll måttet.
– Det är väldigt olyckligt, säger rektor Charlotte Ingvarsson. Den ordinarie tyskaläraren har ersatts av flera olika vikarier.

Polisen - 05 feb 13 kl. 21:10

Södertäljes trygghetsarbete nominerad till GötaPriset

Samarbetet mellan Södertälje kommun, Polisen i Södertälje och Södertörns brandförsvarsförbund har växt fram steg för steg och är en del i det trygghetsskapande arbetet i Södertälje..

Sydsvenskan - 14 aug 11 kl. 06:30

Nye rektorn: "Vi måste jobba hårt"

Förväntningarna är höga. Utmaningarna "jättelika". Men Malmö högskolas nye rektor, Stefan Bengtsson, sticker ut hakan och satsar på att öka de externa forskningsanslagen med 100 procent.

YLE - 14 dec 15 kl. 10:25

Vasaskola anmäld - svartmålning enligt rektorn

Vasa kristliga skola har anmälts till regionförvaltningsverket. Enligt rektorn Mikko Takala försöker tidigare timanställda skada skolan. Det handlar inte bara om en anmälan, utan två.

Skånskan - 01 feb 19 kl. 12:33

Rektorn står fast vid sin uppsägning

Sjöbo Rektorn på Färsingaskolan, Chris Hansen-Sonestam, tar inte tillbaka sin uppsägning. Men hon fortsätter vårterminen ut, meddelade hon förvaltningen i ett mejl som skickades ut i torsdags kväll.Rektorn berättar i ett mejl till familjenämndens politiker och tjänstemän att hon inte anser att hon har fått de förutsättningar som krävs för att driva en bra verksamhet.

BT - 11 apr 14 kl. 18:54

Elever tar strid för rektorn

Elever på Kristinebergsskolan tar strid för sin rektor genom att skriva debattartiklar och bjuda in stadsdelens chefer till möte. – Det känns inte demokratiskt. Det här är ju vår arbetsplats.

Cornucopia - 30 aug 13 kl. 09:08

Lundsbergsgate: Skolinspektionens hela beslut - rektorn har INTE godkänt tortyr

Hela Skolinspektionens beslut, med händelseredogörelse och motiveringar finns att läsa för den som vill förstå bakgrunden till stängningen av Lundsberg. Det handlar inte om något plötsligt beslut, men samtidigt så vet jag inte varifrån mediauppgifterna om att rektorn godkänt vattentortyr som nollning kommer ifrån. En person eller funktion som kallas "skolfar" pekas ut, men om detta är samma som rektor framgår inte.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Kvinnlig rösträtt fyller 100 år

För 100 år sedan, den 24 maj 1919, tog riksdagen det första av två grundlagsändrande beslut som ledde till allmän och lika rösträtt i Sverige. Men det dröjde ytterligare två år innan kvinnor faktiskt kunde delta i ett allmänt val..

SVT - 2 timmar sedan

Greta Thunberg: ”Vi är här för att städa upp efter våra föräldrar”

Under fredagen talade Greta Thunberg i Kungsträdgården i Stockholm, i samband med den globala klimatstrejken. – Vi befinner oss just nu vid en historisk vändpunkt, sa hon under talet..

SVT - 10 timmar sedan

Greta Thunberg: “Tacksam att jag får en chans att föra ut mitt budskap” 

I dag strejkar ungdomar över hela världen för klimatet. Alla med inspiration från svenska Greta Thunberg. Hon har träffat påven och världsledare för att prata om klimatet, men själv tror hon inte att det är dessa möten som kommer att skapa förändring.

SVT - 10 timmar sedan

M och FI i het EU-debatt om lag och rätt

Med bara dagar kvar till Europavalet möttes partiledarna för Feministiskt initiativ och Moderaterna i en bitvis hetlevrad debatt i Morgonstudion om lag och rätt. En stor del av debatten kom att kretsa kring organiserad brottslighet, och vilka insatser som kan motverka den..

SVT - 11 timmar sedan

Elisabeth Marmorstein om Moderaterna: “Välkommen framgång för en pressad partiledning” 

Vänsterpartiet tappar och Moderaterna ökar, med bara dagar kvar till EU-valet. Skulle valresultatet från Novus mätning stå sig är det första gången sedan 2010 som Moderaterna går framåt. – Det skulle förstås vara en välkommen framgång för en pressad partiledning, säger SVT:s politiska reporter Elisabeth Marmorstein.

SVT - 12 timmar sedan

Dags för den andra globala klimatstrejken

Det är dags igen. I dag fredag samlas hundratusentals människor, världen över, för att delta i den andra globala strejken för klimatet. Senast detta gjordes deltog minst 1,8 miljoner människor i över 125 länder.

SVT - 12 timmar sedan

Studenter vill få universiteten att halvera utsläppen

Landets lärosäten ska halvera sina utsläpp på fyra år. Det kräver studenterna bakom initiativet Klimatstudenterna. Och det ska bland annat ske genom att minska resandet.

SVT - 12 timmar sedan

Handelsstudenten Cecilia: Därför kämpar jag för klimatet

För Cecilia Nyquist vaknade engagemanget för klimatet när hon var 12 år och satt i sina föräldrars bil. -Jag fick dödsångest, säger hon..

SVT - 12 timmar sedan

V tappar och M ökar inför EU-parlamentsvalet

Med bara två dagar kvar till EU-parlamentsvalet står det klart att Vänsterpartiet tappar väljare. Det visar en ny mätning från SVT/Novus..

SVT - 20 timmar sedan

S och M debatterade sociala frågor i kvällens Aktuellt

Med bara tre dagar kvar till EU-valet är de sociala frågorna några av de hetaste i den svenska EU-valsdebatten. Toppkandidaterna Heléne Fritzon (S) och Tomas Tobé (M) debatterade hur mycket EU ska lägga sig i frågor som föräldraledighet, arbetsvillkor och abort i torsdagens Aktuellt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.