YLE > Finland

Friday, 24 May, 00:56

YLE - 16 maj 19 kl. 06:00

Morgonkollen: Finländarna måste skippa rött kött och lämna bilen hemma, Helsingfors kraftigt överrepresenterat i EU-valetFinländarna måste förändra sin livsstil radikalt och skippa det röda köttet och bilen. Nästan var fjärde kandidat i EU-valet är från Helsingfors och förhandlingar för att lösa krisen i Venezuela pågår i Norge..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU, Helsingfors, Venezuela, Norge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgonkollen, Finländarnamåste , skippa, rött, köttoch , lämna, bilen, hemma Helsingfors kraftigt överrepresenterat i EU-valet
YLE - 12 okt 16 kl. 04:57

Morgonkollen: Finländarna är bra på ekonomi, kommunikationsminister Anne Berner hörs i revisionsutskottet

Läget inrikes: Finländarna har mycket goda ekonomiska kunskaper, och det är bara fransmännen som är bättre när det gäller medborgarnas ekonomiska kunskaper, beteende och attityder, rapporterar samarbetsorganisationen OECD. Invånare i 30 länder intervjuades för undersökningen. Den svenska stridsflygplanstillverkaren Saab säger att det skulle vara betydligt billigare för det finländska flygvapnen att flyga med deras Gripen-jaktplan än med de nuvarande Hornet-planen, rapporterar Lännen Medias tidningar i dag.

YLE - 03 jan 17 kl. 05:01

Morgonkollen: Finländarna fördömer lögner i valkampanjer, flera gripna efter nyårsmassakern i Turkiet

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget inrikes: Innebär medborgarlön att tröskeln att ta emot jobb blir lägre? Det är en av frågorna Folkpensionsanstalten vill ta reda på via det tvååriga experimentet som inleds nu i januari.

YLE - 07 apr 17 kl. 05:51

Morgonkollen: Finländarna betalar dyrt för vindkraftens stela stödsystem, USA har avfyrat kryssningsmissiler mot Syrien trots rysk varning

Statens revisionsverk prickar stödsystemet för vindkraft och säger att systemet är stelt uppbyggt så att risken faller på skattebetalarna. USA har under natten avfyrat minst 59 kryssningsmissiler mot syriska regeringsstyrkor som hämnd för giftgasattacken för några dager sedan - trots ryska varningar. På flera håll i Sydafrika planeras i dag demonstrationer mot landets president Jacob Zuma.

YLE - 29 mar 17 kl. 05:12

Morgonkollen: Finländarna börjar förtidsrösta, Storbritannien ansöker om utträde ur EU

Vi uppdaterar dig med det som hänt i natt och det du behöver veta inför dagen. Inrikes: Förhandsröstningen börjar i dag och pågår en vecka. Den sista dagen då det är möjligt att rösta på förhand i Finland är tisdagen den fjärde april.

YLE - 20 apr 17 kl. 05:41

Morgonkollen: Nya massiva demonstrationer i Venezuela i dag, finländarna får cyberguide för hemmet

Protesterna mot president Maduros styre i krisdrabbade Venezuela fortsätter i dag efter att två demonstranter sköts ihjäl i går. En cyberguide för hemmen som publiceras i dag ska hjälpa finländarna att rå om sin cybersäkerhet. Utrikes: Oppositionen i krisdrabbade Venezuela mobiliserar hela landet till nya protester mot president Nicolas Maduros styre i dag.

YLE - 27 jul 17 kl. 05:15

Morgonkollen: Putin i Finland och finländarna skeptiska till basinkomst

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Inrikes Rysslands president Vladimir Putin besöker Finland och träffar president Sauli Niinistö. Opera, sanktioner och ekonomi står på agendan.

YLE - 27 jul 17 kl. 05:15

Morgonkollen: Putin i Finland och finländarna tvivlar på basinkomst

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Inrikes Rysslands president Vladimir Putin besöker Finland och träffar president Sauli Niinistö. Opera, sanktioner och ekonomi står på agendan.

YLE - 12 jul 16 kl. 14:43

Finländarna anser att bistånd kan förebygga flyktingkriser

Majoriteten av finländarna anser fortfarande att Finlands utvecklingssamarbete är viktigt. 84 procent säger att bistånd är mycket eller ganska viktigt, visar Taloustutkimus undersökning som Utrikesministeriet låtit göra. Det är en liten minskning från fjolåret då hela 87 procent svarade på samma sätt.

YLE - 11 sep 12 kl. 15:19

Hälften av finländarna vill ge mer stöd till kulturen

Nästan varannan finländare vill att staten ska stöda kultur mer än i nuläget. Också motståndet mot utbetalning av stöd till kulturen har ökat sedan i fjol. TNS Gallup undersökte finländarnas inställning till kultur i augusti.

YLE - 22 jul 14 kl. 11:21

Analys: Finländarna är flitiga och arbetskära

Finländarna beskriver ofta sig själva som fokuserade på arbetet och flitiga. Det visar en färsk analys som Näringslivets Delegation EVA offentliggjorde på tisdagen. 84 procent av de som besvarade enkäten om hurdan finländare är beskriver finländare som flitiga.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

SFP:aren Samuel Broman ny kommunstyrelseordförande i Korsholm

SFP:aren Samuel Broman blir ny ordförande för kommunstyrelsen i Korsholm..

YLE - 5 timmar sedan

Skolelever gjorde storfynd på utgrävningarna i Ölmos: En välbevarad stenyxa och fina krukskärvor

Unika arkeologiska fynd har gjorts vid utgrävningarna i Ölmosviken på Kimitoön. Tidigare i veckan hittade en grupp skolelever, som deltog i utgrävningarna en stenyxa och välbevarade krukskärvor..

YLE - 5 timmar sedan

Kampanj drog in 100 000 euro mindre än Mikaelskolan i Ekenäs hoppats på

Mikaelskolans kampanj för att få ekonomin på rätt köl igen bringade in 45 000 euro, alltså inte ens en tredjedel av målet på 150 000..

YLE - 5 timmar sedan

Slutpillat på mobiltelefonerna - eleverna i Steinerskolan i Ekenäs får i stället spela kort på rasten

Mikaelskolan i Ekenäs inför ett mobilfritt system för årskurserna 6-9 från och med i höst. Beslutet bygger på ett hopp om mer social interaktion bland eleverna under rasterna. Även de flesta andra högstadierna i Västnyland har regler för mobilanvändning under skoltid..

YLE - 7 timmar sedan

"Mardrömmen fortsätter" säger Vapaavuori - andra är försiktigt positiva till nytt besked om vårdreformen

Enligt regeringsförhandlingarna ska vården i framtiden skötas av 18 självstyrda landskap, men huvudstadsregionen får en egen förvaltningsmodell. Jan Vapaavuori är besviken men inte överraskad..

YLE - 6 timmar sedan

Barn och unga har tänt eld på asp och poppelfrön i Sverige - eldlekarna har orsakat hundratals markbränder

De senaste dagarna har man kunnat se massor av vita små bomullsaktiga bollar i luften. Det svävande luddet är aspens frön. I Sverige har barn och unga tänt eld på luddet, vilket har orsakat markbränder..

YLE - 7 timmar sedan

Rinne: Slut på hälsoföretagens surr kring vårdreformens honungsburk

Regeringssonderaren Antti Rinne är uppenbart nöjd med överenskommelsen när det gäller vårdreformen. Rinne påpekar att marknadsmodellen nu är begraven och att det är den offentliga sektorn som entydigt ansvarar för att organisera vården..

YLE - 7 timmar sedan

Sara Wilson pratar jordbruk med byns bönder i Västnylands nyaste podd: Broddcast från Backgränd

Sara Wilson bor mitt i byn Backgränd i Karis. I hennes hemby hör jordbruk och traktorer till en naturlig del av närmiljön - men vad gör bönderna egentligen på dagarna? Svaren får du i Wilsons nya podd..

YLE - 8 timmar sedan

HS: Kravet om 0,7 vårdare per äldre ska skrivas i lagen

Arbetsgruppen vid regeringsförhandlingarna som behandlade frågan om antalet vårdare per äldre har nått resultat. Den lagstadgade miniminivån inom äldreomsorgen blir 0,7 vårdare per äldre och den blir bindande, erfar Helsingin Sanomat..

YLE - 9 timmar sedan

Efter lång rekryteringsprocess valdes Henrik Grönroos till rektor för Västra Nylands folkhögskola

Rekryteringen av en rektor med tillsvidare tjänsteförhållande har pågått sedan början av året. Styrelsen för Västra Nylands folkhögskola (VNF) valde i onsdags Henrik Grönroos till rektor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.