Nyteknik > Teknik

Monday, 27 May, 08:12

Nyteknik - 16 maj 19 kl. 06:00

Jessica Meir förbereder sig för livet i rymdenSvenskamerikanska Jessica Meir skjuts upp till Internationella rymdstationen i höst. Nu tränas hon i allt från nödrutiner till att flyga Sojuzfarkosten. Och försöker stålsätta sig inför att inte kunna vistas ute i naturen på sex månader..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Meir, Jessica Meir, Internationella, Sojuzfarkosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jessica, Meir, förberedersig för , liveti , rymden
Hela Gotland - 25 mar 17 kl. 05:15

Jessica berättar om livet som husfru hos landshövdingen

Efter 15 år i restaurangbranschen, bytte Jessica Herrero långpass i stressiga restaurangkök, mot jobbet som husfru på landshövdingens residens..

Expressen - 11 maj 18 kl. 14:11

Jessica blir första svenska kvinnan i rymden: "Trodde det var kört"

HOUSTON. Jessica Meir var fem år när hon bestämde sig för att bli astronaut. Nu är drömmen verklighet – och hon är snart första svensken i rymden efter Christer Fuglesang.

HBL - 10 jan 15 kl. 16:49

"Di e int jär na meir"

Krigshjälten Allan Finholms, 92, död och hans insats för landet de ödesdigra dagarna i juni 1944 har spridits som en löpeld på de sociala medierna de senaste dagarna. Inte minst unga personer har berörts av den lågmälde hjälten."Di e int jär na meir".

YLE - 11 feb 15 kl. 04:25

”Veterinären krävde förskott för att rädda livet på min hund”

Rune Liljeblad tycker att han har behandlats illa av den jourhavande veterinären i Borgå. Innan hunden Jessica fick hjälp gällde det att på ett eller annat sätt att först få tag på stora pengar mitt i natten. För snart två veckor sedan fick Rune Liljeblads hund Jessica en kull med valpar.

Kristianstadsbladet - 14 okt 13 kl. 10:55

Jessica sjunger om de svåra åren

Jessica Andersson söker nya musikaliska vägar. På albumet "40.14.

Trelleborgs Allehanda - 14 okt 13 kl. 10:55

Jessica sjunger om de svåra åren

Jessica Andersson söker nya musikaliska vägar. På albumet "40.14.

Barometern - 16 okt 13 kl. 08:12

Jessica Andersson sjunger om svåra år

Jessica Andersson söker nya musikaliska vägar. På albumet ?40.

YLE - 21 maj 17 kl. 10:03

Jessica Stolzmann om filippinska Rose: Hon städar hos mig och gråter för att hon saknar sina barn

Filippinska Rose dammsuger vårt hem och tvättar vårt kök varannan vecka. Hon är en av de miljontals filippinier som lever långt borta från sina barn för att kunna ge dem en bättre framtid. Hjälper det henne att jag har anställt henne?

Expressen - 31 jan 18 kl. 10:25

Jessica Anderssons nya livsändring med kärleken

Jessica Andersson har flyttat ihop med den elva år yngre kärleken Johan Malm. Paret bor tillsammans i Jessica Anderssons villa i Trollhättan, där hon just nu förbereder sig för sitt framträdande i Melodifestivalen. – Det funkar jättebra, säger Jessica Andersson om sambolivet..

Posh24 - 12 jan 12 kl. 08:52

Jessica Almenäs stressiga liv: "Man blir lite av en enstöring"

Den svenska programledaren Jessica Almenäs har lett program som Let's Dance, Nyhetsmorgon och flera olika fotbollsgalor. Nu är det dags för att hjälpa överviktiga svenskar leva ett sundare liv, i den svenska versionen av 'Biggest Loser'. Programmet, som går ut på att en grupp personer som har problem med övervikt får tävla mot varandra i ett antal veckor om vem som kan gå ner mest i vikt.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Volkswagen laddar för samtal med Northvolt

Tyska Volkswagens planer på att bygga en fabrik tillsammans med svenska batteritillverkaren Northvolt börjar ta form, rapporterar tyska medier..

Nyteknik - 30 minuter sedan

”Ändra miljöbalken och skynda på tillståndsprocesserna”

DEBATT. Skriv om miljöbalken och instifta helst en helt ny lag där samhälls- och klimatnytta ges större utrymme i prövningen för hur mark och vatten ska användas, skriver miljörättsjuristerna Pia Pehrson och Mikael Jonasson..

Nyteknik - 15 minuter sedan

Huaweibråk kan leda till härdsmälta för världens teknikindustri

Att stänga ute kinesiska Huawei skulle innebära en härdsmälta för världens teknikindustri, likt finanskrisen 2008, bedömer telekomexperten Bengt Nordström..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Vattenbristen orsakad av reningsverken

Grundvattnet sinar, och det varnas för låga nivåer i sommar igen. Men för de flesta kommer vattnet i kranen inte från grundvattnet, utan från sjöar och vattendrag..

Nyteknik - 1 timme sedan

Experter: Huawei kan slås ut från smarttelefonmarknaden

Flera experter förväntar sig att Huaweis leveranser av mobiler kommer att rasa det kommande halvåret. Nedgången kan hamna mellan 4 och 24 procent, enligt Fubon Research och Strategy Analytics..

Nyteknik - 1 timme sedan

Kommunicera trådlöst i din produktion

Trådlös kommunikation inom tillverkningsindustrin handlar oftast om saker som IP telefoni, lager-scanners eller trådlös utskrift på fabriksgolvet. Trådlös kommunikation i själva produktionsprocessen är däremot ovanligare..

Nyteknik - 1 timme sedan

Så använde byggföretaget AI i tunnelbygget

Vi möter AI överallt. AI driver inte bara applikationer som röstassistenter, maskinöversättning och automatiserad körning, utan ger också ingenjörer och forskare en mängd verktyg för att hantera uppgifter på nya sätt..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Taktiken som minskar skräcken att tala inför publik

Att tala inför publik rankas av många som nummer ett bland rädslor. Men genom att öva, vara påläst och ändra inställning kan obehaget övervinnas..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

Ny Teknik provkör Audi E-tron 55 quattro

PROVKÖRT. En njutningsfull bekantskap och en normal vardagskamrat. Audi E-tron är ett tryggt alternativ för de på jakt efter en elsuv … men det kostar på att få ratta tyskarnas första elbil, Ny Tekniks Felix Björklund har provkört Audi E-tron..

Nyteknik - Igår: 07:00

Deras drönare kan rulla fram på hjul

Drönarleveranser är på intåg, men det är inte alla miljöer som lämpar sig för flygfarkoster. Ben-Gurion University har lösningen – en quadcopter som kan rulla på hjul..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.