DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 07:45

DI - 16 maj 19 kl. 05:54

ECB-topp: Brexit visar att europeiska integrationen kan backaBrexit visar att det finns en möjlighet för den europeiska integrationen att backa. Det sade Peter Praet, medlem av ECB:s direktion, i Bryssel på onsdagskvällen, enligt Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB, Peter Praet, Bryssel, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ECB-topp, Brexitvisar att , europeiska, integrationenkan , backa
Realtid - 19 mar 19 kl. 08:07

ECB-topp kritisk till skapandet av internationella bankjättar

Uttalandet från ECB-topp kan skapa konflikt med den tyska bankfusionen, Swedbank presenterar slutsatserna från den externa utredningen och ATP stöttar Danske Banks ledning. Det är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep..

DI - 19 maj 14 kl. 16:11

ECB-topp ser ökad risk

Sannolikheten för att Europeiska centralbanken kommer att vidta utökade penningpolitiska åtgärder vid juni-mötet har ökat betydligt, uppger ECB-ledamoten Yves Mersch på måndagseftermiddagen..

Affärsvärlden - 09 sep 11 kl. 15:36

Missnöjd ECB-topp avgår i kväll

Jürgen Stark, medlem av ECB:s direktion, kommer att avisera sin avgång efter den tyska marknadens stängning i dag, fredag..

E24 - 20 okt 11 kl. 11:23

ECB-topp: Farligt att tvinga banker att skriva ned Greklandsskulder

Jürgen Stark, ledamot i ECB-direktionen, varnar för att tvinga banker att delta i en nedskrivning av Greklands skulder..

Affärsvärlden - 10 apr 13 kl. 07:29

ECB-topp: Dämpat optimistisk om euroområdets ekonomi

Sannolikheten för ett uppbrott av euroområdet har blivit klart mindre. Det sade Jörg Asmussen, ledamot i ECB:s direktion, på tisdagen enligt Bloomberg News..

DI - 27 maj 14 kl. 12:54

ECB-topp varnar för inflationshot

Den låga inflationen riskerar att bromsa tillväxten. Det sade ECB-rådsledamoten Ewald Nowotny på tisdagen, enligt Bloomberg News..

DI - 08 okt 15 kl. 16:56

ECB-topp: Mer stimulanser lyfter inte tillväxten

De underliggande antagandena i ECB:s tillväxtprognoser är i stort sett intakta och det finns ingen anledning att göra penningpolitiken mer expansiv. Det skulle inte göra mycket för att lyfta tillväxten..

DI - 18 jan 18 kl. 10:09

ECB-topp avvisar IMF:s kritik

ECB-rådsledamoten och Bundesbankchefen Jens Weidmann bemötte på torsdagen kritik från IMF-chefen Christine Lagarde mot Tysklands överskott i handels- och bytesbalansen genom att säga att öka de offentliga utgifterna bara för att tackla detta sannolikt skulle vara ett "meningslöst åtagande". Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 16 maj 18 kl. 09:03

ECB-topp inte oroad över inbromsning

Den nuvarande inbromsningen i euroområdet är inte så allvarlig. Det säger ECB:s vicechef Vitor Constancio i en intervju med Financial Times. Han avgår i juni och efterträds då av Spaniens finansminister Luis de Guindos..

DI - 15 feb 19 kl. 16:43

Euron dippar efter ECB-topp varnat för inbromsning

Euron försvagades på fredagen mot dollarn till en nivå i trakten kring tvåårslägsta, sedan ECB-ledamoten Benoît Coeuré varnat för att inbromsningen i eurozonen kan bli ”starkare och bredare” än väntat..

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Amazon slutar sälja Huaweis produkter i sin japanska e-handel

Nätkonglomeratet Amazon slutar sälja Huaweis produkter i bolagets japanska e-handel, enligt japanska medieuppgifter..

DI - 10 minuter sedan

Svenska fastigheter heta för utlänningar

Svensk fastighetsmarknad är het för utländska investerare. Intresset märktes på konferensen Business Arena i London där bolag som Kungsleden, Wihlborgs och Fabege fanns på plats för att locka till sig kapital..

DI - 5 minuter sedan

Morgan Stanley ser guldkantade utdelningar i flera nordiska banker

De nordiska storbankerna DNB, SEB och SHB erbjuder samtliga guldkantade utdelningar, liksom Lloyds, HSBC, KBC och Julius Bär..

DI - 15 minuter sedan

Grönt ljust för Elektas Unity i Japan

Strålterapibolaget Elektas Unity-maskin har godkänts för klinisk behandling i Japan. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 45 minuter sedan

USA vill kunna rikta tullar mot länder med undervärderad valuta

Trump-administrationen förbereder ett lagförslag om att kunna införa tullar på varor från länder som manipulerar sina valutor. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 45 minuter sedan

Lundin Mining säljer innehav i koboltverksamhet

Lundin Mining har sålt sitt innehav i det finska koboltraffinaderiet i Kokkola. Försäljningen genomförs via det samriskbolag som gruvföretaget har tillsammans med Freeport-McMoRan..

DI - 1 timme sedan

Succéchefens styckning kastar om spelplanen

De nordiska teleoperatörernas strategiska vägval spretar åt alla håll. Mest omvälvande är kursändringen i danska TDC. Efter det avbrutna förvärvet av MTG:s tv-verksamhet och utköpet från börsen, klyvs nu bolaget under ledning av Tele2:s tidigare succé-vd Allison Kirkby.

DI - 1 timme sedan

Dollarn tappar efter svag data

New Yorkbörserna sjönk på torsdagen och Asienbörserna är överlag svagt ned på fredagen, även om det skett en viss stabilisering efter en vecka av nedgångar. .

DI - 1 timme sedan

Investmentbolaget återköper egna aktier

Investmentbolaget Naxs återköpte ett stort block av egna aktier på Stockholmsbörsen i går..

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Blandad utveckling på Asienbörserna

Asienbörserna utvecklas blandat i fredagshandeln efter gårdagens breda nedgångar. Rädsla för en utdragen handelskonflikt fortsätter tynga humöret..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.