DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 07:13

DI - 16 maj 19 kl. 05:45

Fed-chef: Bevakar tullars påverkan på företags förtroendeDen direkta påverkan från högre USA-tullar på kinesisk import är "relativt begränsad och relativt känd". Det sade Thomas Barkin, Fed-chef i Richmond, på onsdagskvällen, enligt Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Thomas Barkin, Richmond, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fed-chef, Bevakar, tullars, påverkan, företags, förtroende
SvD - 29 mar 16 kl. 07:25

Fed-chef: Kina har stor påverkan på USA

Den globala ekonomin har en stor effekt på amerikansk sysselsättning och inflation. Det sade Fed-chefen i San Francisco, John Williams, i en intervju med CNBC på måndagen, enligt Bloomberg News. Han är inte röstande i FOMC i år..

PrivataAffärer - 26 sep 18 kl. 09:14

I kväll höjer Fed räntan

Andreas Johnson, USA-ekonom och Fedbevakare på SEB, konstaterar att Feds guidning har visat sig vara framgångsrik, och ”som vanligt råder nästan ingen osäkerhet om det faktiska räntebeslutet”. ”Marknaderna kommer att fokusera på uppdaterade ekonomiska prognoser och deras påverkan på penningpolitiken 2019. Men det finns inte mycket utrymme för Fed att revidera de aktuella prognoserna, och centralbankens medianprognos för räntebanan kommer troligen inte ändras”, skriver han i ett kundbrev.

Affärsvärlden - 06 jul 16 kl. 07:21

Fed: Brexit har ingen stor påverkan på USA

John Williams, som är chef för San Francisco-kontoret vid USA:s centralbank Federal Reserve, sade på tisdagen att det är osannolikt att britternas omröstning att lämna EU kommer att påverka USA:s ekonomiska utsikter. Reaktionerna på finansmarknaderna har varit "väl inom förväntningarna", enligt Williams..

Sydsvenskan - 10 okt 13 kl. 06:30

Index ner för sjätte dagen i rad

Stockholmsbörsen backade på onsdagen för sjätte handelsdagen i rad. OMXS-index stängde på minus 0,5 procent, vilket var i linje med de ledande Europabörserna.USA-oron fortsätter att hålla marknaderna på halster.

PrivataAffärer - 13 jun 18 kl. 14:12

Räkna med räntehöjning ikväll

  En överväldigande majoritet av analytiker i olika enkäter räknar med att räntan höjs i kväll, även om det inte helt saknas röster för att räntan ska lämnas oförändrad. Enligt CME Groups ”FedWatch Tool” prisar terminsmarknaden in en sannolikhet på närmare 94 procent att styrränteintervallet ska höjas till 1,75-2,00 procent. Fed höjde senast ränteintervallet med 25 punkter i mars, till 1,50-1,75 procent, vilket då var lika väntat av marknaden som en ny höjning är nu.

SR - 06 okt 17 kl. 16:00

Trump nominerar ny ordförande för Federal Reserve

President Donald Trump har intervjuat fyra personer för posten som chef för den amerikanska centralbanken Fed. Vem det blir kan få stor påverkan för vilken väg USA tar i framtiden..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

USA vill kunna rikta tullar mot länder med undervärderad valuta

Trump-administrationen förbereder ett lagförslag om att kunna införa tullar på varor från länder som manipulerar sina valutor. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

Lundin Mining säljer innehav i koboltverksamhet

Lundin Mining har sålt sitt innehav i det finska koboltraffinaderiet i Kokkola. Försäljningen genomförs via det samriskbolag som gruvföretaget har tillsammans med Freeport-McMoRan..

DI - 15 minuter sedan

Succéchefens styckning kastar om spelplanen

De nordiska teleoperatörernas strategiska vägval spretar åt alla håll. Mest omvälvande är kursändringen i danska TDC. Efter det avbrutna förvärvet av MTG:s tv-verksamhet och utköpet från börsen, klyvs nu bolaget under ledning av Tele2:s tidigare succé-vd Allison Kirkby.

DI - 30 minuter sedan

Dollarn tappar efter svag data

New Yorkbörserna sjönk på torsdagen och Asienbörserna är överlag svagt ned på fredagen, även om det skett en viss stabilisering efter en vecka av nedgångar. .

DI - 45 minuter sedan

Investmentbolaget återköper egna aktier

Investmentbolaget Naxs återköpte ett stort block av egna aktier på Stockholmsbörsen i går..

DI - 45 minuter sedan

Morgonkoll: Blandad utveckling på Asienbörserna

Asienbörserna utvecklas blandat i fredagshandeln efter gårdagens breda nedgångar. Rädsla för en utdragen handelskonflikt fortsätter tynga humöret..

DI - 1 timme sedan

Kärn-KPI stiger i Japan

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,9 procent i april jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Trump: Huawei-lösning ryms inom ramen för handelsavtal

USA:s president Donald Trump sade på torsdagen att klagomålen riktade mot kinesiska Huawei skulle kunna lösas inom ramen för handelssamtalen mellan USA och Kina..

DI - 1 timme sedan

Inget grönt ljus för 737 Max-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

DI - 2 timmar sedan

Bytte H&M mot eget märke – deras barnkläder ger eko i världen

GÖTEBORG H&M:s tidigare designchef Margareta van den Bosch var den som först stakade ut Christin Kers karriär som barnklädesdesigner. Tillsammans med maken Andreas Claeson driver hon i dag det egna barnklädesmärket Duns Sweden med fokus på ekologiskt och färgstarka mönster..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.