DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 07:12

DI - 16 maj 19 kl. 05:41

Forskare: Svenska löner ökar för snabbtTrots de senaste årens svaga krona har svensk export vuxit mindre än exportmarknaderna och Sverige har tappat marknadsandelar jämfört med de flesta konkurrentländer. Det är inte hållbart på sikt att lönekostnaderna ökar snabbare än produktivitetstillväxten. Det skriver sex näringslivsforskare på DN Debatt på torsdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, DN Debatt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ForskareSvenska , löner, ökarför , snabbt
SVT - 12 nov 18 kl. 20:37

Forskare tonar ner faran med ris: Bara farligt från vissa länder

Forskare tonar ner faran med ekologiskt ris i Sverige. I de flesta länder i Asien finns ingen eller lite arsenik i berggrunden. – Generellt sett skulle jag inte oroa mig för att äta ris då och då, säger Anke Herrmann, som forskar i markvetenskap..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Forskare: Våldet ökar inte alls i Sverige

Debatten har går senaste veckorna hett angående om våldet har ökat eller inte Sverige. Kriminologerna Felipe Estrada och Henrik Tham sätter ner foten och förklarar på Dagens Nyheters debatt sida att våldet inte alls har ökat. De skriver att våldet tvärtemot vad många tror faktiskt har minskat och att allmänheten känner sig tryggare än tidigare.

DN - 04 okt 17 kl. 20:37

Forskare varnar: Flygturbulensen ökar i framtiden

Passagerarflygplanen går en skakig framtid till mötes. Enligt forskare kommer flygturbulensen att öka upp till tre gånger från dagens nivå på grund av klimatförändringarna, skriver den brittiska tidningen The Telegraph..

DN - 04 okt 17 kl. 20:37

Forskare varnar: Flygturbulensen ökar i framtiden

Passagerarflygplanen går en skakig framtid till mötes. Enligt forskare kommer flygturbulensen att öka upp till tre gånger från dagens nivå på grund av klimatförändringarna, skriver den brittiska tidningen The Telegraph..

SVT - 13 okt 14 kl. 03:43

Forskare: ”Främlingsfientligheten ökar inte”

Trots framgångarna för invandringsfientliga partier runtom i Europa så ökar inte de negativa attityderna mot invandrare..

Sydsvenskan - 03 dec 16 kl. 15:00

Forskare: Vitt vin ökar risken för hudcancer

Två glas vitt vin om dagen ökar risken med 73 procent, enligt ny rapport..

Helsingborgs Dagblad - 03 dec 16 kl. 15:00

Forskare: Vitt vin ökar risken för hudcancer

Två glas vitt vin om dagen ökar risken med 73 procent, enligt ny rapport..

YLE - 27 feb 17 kl. 10:19

Forskare: Vårdbehovet ökar inte förrän på 2030-talet

En forskargrupp vid Aalto-universitetet efterlyser ett betydligt djärvare ledarskap och klarare besparingar inom social- och hälsovården. Forskaren Petra Kinnula och professorerna Teemu Malmi och Erkki Vauramo ifrågasätter tanken om ständig tillväxt. De skriver i en rapport att den aktuella social- och hälsovårdsreformen bygger på en felaktig premiss om ett vårdbehov som konstant ökar.

DN - 06 nov 17 kl. 10:19

Forskare tonar ner miljölarm om dieselbilar

Dieselbilen har på kort tid förvandlats till en miljöbov.  En Volvo V70 som för bara ett par år sedan klassades som miljöbil kan om några år portas från att köra i Stockholm och andra tätorter. Oron sprider sig därför på marknaden, bilhandlarna får allt svårare att värdera äldre dieselbilar.

DN - 07 nov 17 kl. 15:03

Forskare tonar ner miljölarm om dieselbilar

Dieselbilen har på kort tid förvandlats till en miljöbov. En Volvo V70 som för bara ett par år sedan klassades som miljöbil kan om några år portas från att köra i Stockholm och andra tätorter. Oron sprider sig därför på marknaden, bilhandlarna får allt svårare att värdera äldre dieslar.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

USA vill kunna rikta tullar mot länder med undervärderad valuta

Trump-administrationen förbereder ett lagförslag om att kunna införa tullar på varor från länder som manipulerar sina valutor. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

Lundin Mining säljer innehav i koboltverksamhet

Lundin Mining har sålt sitt innehav i det finska koboltraffinaderiet i Kokkola. Försäljningen genomförs via det samriskbolag som gruvföretaget har tillsammans med Freeport-McMoRan..

DI - 15 minuter sedan

Succéchefens styckning kastar om spelplanen

De nordiska teleoperatörernas strategiska vägval spretar åt alla håll. Mest omvälvande är kursändringen i danska TDC. Efter det avbrutna förvärvet av MTG:s tv-verksamhet och utköpet från börsen, klyvs nu bolaget under ledning av Tele2:s tidigare succé-vd Allison Kirkby.

DI - 30 minuter sedan

Dollarn tappar efter svag data

New Yorkbörserna sjönk på torsdagen och Asienbörserna är överlag svagt ned på fredagen, även om det skett en viss stabilisering efter en vecka av nedgångar. .

DI - 45 minuter sedan

Investmentbolaget återköper egna aktier

Investmentbolaget Naxs återköpte ett stort block av egna aktier på Stockholmsbörsen i går..

DI - 45 minuter sedan

Morgonkoll: Blandad utveckling på Asienbörserna

Asienbörserna utvecklas blandat i fredagshandeln efter gårdagens breda nedgångar. Rädsla för en utdragen handelskonflikt fortsätter tynga humöret..

DI - 1 timme sedan

Kärn-KPI stiger i Japan

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,9 procent i april jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Trump: Huawei-lösning ryms inom ramen för handelsavtal

USA:s president Donald Trump sade på torsdagen att klagomålen riktade mot kinesiska Huawei skulle kunna lösas inom ramen för handelssamtalen mellan USA och Kina..

DI - 1 timme sedan

Inget grönt ljus för 737 Max-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

DI - 2 timmar sedan

Bytte H&M mot eget märke – deras barnkläder ger eko i världen

GÖTEBORG H&M:s tidigare designchef Margareta van den Bosch var den som först stakade ut Christin Kers karriär som barnklädesdesigner. Tillsammans med maken Andreas Claeson driver hon i dag det egna barnklädesmärket Duns Sweden med fokus på ekologiskt och färgstarka mönster..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.