SR > Nyheter

Monday, 20 May, 02:34

SR - 16 maj 19 kl. 05:35

Tomas Tobé (M) frågas ut inför EU-valetTomas Tobé toppkandidat till EU-valet, frågas ut i P1-morgon med start klockan 07.15..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tobé, EU, P1

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tomas, TobéM , frågasut inför , EU-valet
Alliansfritt Sverige - 13 aug 14 kl. 12:51

Ring Tomas Tobé (M) – en massa rektorer är kritiska mot det fria skolvalet

Tomas Tobé är Moderaternas skolpolitiske talesperson, han som partiet försökte göra till en utbildningsministerkandidat tills de insåg att han nog inte var lämpad för uppdraget. Han ser det också som sin roll att ge sig på rektorer när de yppar kritik mot regeringen skolpolitik. Det här gjorde han mot Hans Hultin, rektor för en skola i Gävle, som hade den dåliga smaken att ifrågasätta det fria skolvalet som han och med all rätt, kallade det mest extrema i världen.

Skånskan - 06 jul 18 kl. 14:00

Kräver be­sked om klubb­stu­gas framtid

Sve­da­la Om Sve­da­la IF inte får be­hålla sin klubb­stu­ga på Ag­garps­val­len är hela klubbens fram­tid hotad.
– Vi vill gär­na att po­li­ti­kerna tar ställ­ning nu, säger ord­fö­ran­de Tomas Ter-Borch.
– Ingen se­riös po­li­ti­ker kan lova var­ken det ena el­ler andra nu, svarar Lars Nord­berg, första vice ord­fö­ran­de i kul­tur- och fri­tids­nämnden (M).

TA - 30 jun 12 kl. 13:31

M vill ha skolplikt från sex år

Illustration: Ursula Wilby
Skolplikten bör tidigareläggas och i framtiden gälla från sex års ålder. Det skriver Tomas Tobé (M), ordförande i utbildningsutskottet, och Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén på Dagens Nyheters debattsida.
Förskoleklasserna i sexårsverksamheten blir i dag styvmoderligt behandlade.

Sydsvenskan - 15 aug 14 kl. 05:30

Lavinfara i stabil familjeidyll

De smilar upp sig inför fotografen i skidbacken, mamma och pappa, storasyster och lillebror. ”Lägg armen om er fru!”.

BT - 13 okt 14 kl. 09:57

Festen är över ? sänk ränteavdragen

AMORTERINGSKRAV BRA. Men bankföreningens utspel räcker inte för att lugna marknaden Tänk att det ska behöva sägas, tänk att det rent av är en hållning som många anser anmärkningsvärd 2014: Att även ett bolån någon gång ska betalas tillbaka. Nu har nya finansministern sagt det, och det var på tiden.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Många döda efter skjutning på bar i Brasilien

I norra Brasilien ska elva ha dödats i en attack på en bar i staden Belem, rapporterar flera nyhetsbyråer..

SR - 3 timmar sedan

Android stoppas på Huaweis telefoner

It-jätten Google avbryter allt samarbete med kinesiska telekomföretaget Huawei, uppger en källa för Reuters. Undantag görs dock för produkter med öppen källkod..

SR - 5 timmar sedan

SD:s EU-kandidat Kristina Winberg stryks inför valet

Sverigedemokraterna stryker kandidaten Kristina Winberg inför valet till EU-parlamentet, det skriver partiet i ett pressmeddelande..

SR - 6 timmar sedan

Fåtal förundersökningar angående valfusk från höstens val kvarstår

Av de brottsutredningar som inleddes efter höstens val efter misstanke om valfusk så har fler än hälften av utredningarna lagts ner..

SR - 6 timmar sedan

Större explosion i Bagdad

En större explosion har skett i Bagdads så kallade gröna zon, där många ambassader och internationella institutioner finns..

SR - 6 timmar sedan

Högljudda protester mot kyrkbygge i Ryssland

I veckan startade en uppmärksammad proteströrelse i Ryssland. Högljudda protester mot ett bygge av en kyrka hölls i staden Jekaterinburg..

SR - 8 timmar sedan

Klimatet viktigaste valfrågan i Danmark

Klimatet är den viktigaste frågan för många danskar inför valet till Folketinget den 5 juni – och frågan tar mycket plats i valrörelsen..

SR - 8 timmar sedan

Rädsla för minskat militärt stöd i Afghanistan

I omgångar har nu fredsförhandlingar mellan USA och talibanerna förts. Men Afghanistans regering har inte deltagit och hos många i landet är rädslan stor för att USA nu snart snabbt ska dra tillbaka sina trupper därifrån..

SR - 9 timmar sedan

Dadelförsäljningen minskar efter hepatit-larm

Försäljningen av iranska dadlar har minskat efter att tio personer har insjuknat i hepatit A. Men Livsmedelsverket avråder inte från att äta dadlar..

SR - 9 timmar sedan

Sista valomgången i Indien

Just nu pågår den sjunde och sista valomgången i det som kallas världens största val. Parlamentsvalet i Indien där över 900-miljoner människor har haft möjligheten att rösta och det hela kan avgöras när dom sista rösterna idag läggs i den viktiga delstaten Uttar Pradesh..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.