SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 26 May, 12:00

SmålandsPosten - 16 maj 19 kl. 05:30

Satsa på fritidshem – satsa för framtiden”Det behövs rejäla satsningar på att fler ska utbilda sig till lärare i fritidshem och de lärare vi har måste ges mycket bättre förutsättningar”, skriver Anne-Lie Nilsson, ordförande Lärarförbundet Växjö..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Anne-Lie Nilsson, Lärarförbundet Växjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsa på fritidshemsatsa för , framtiden
Skånskan - 13 okt 15 kl. 20:04

Tuff kritik mot Malmös fritidshem

MALMÖ Nu får kommunen några månader på sig att rätta till bristerna. Det är tuff kritik som Skolinspektionen kommer med i sitt beslut efter en så kallad riktad tillsyn på tio fritidshem under våren. Det behövs kraftfulla insatser för att se till att barn med plats på fritidshem kan erbjudas en verksamhet som är likvärdig, har god kvalitet och uppfyller gällande krav, skriver Skolinspektionens utredare.

Skånskan - 27 okt 15 kl. 13:00

Fritidshem i Norra Rörum ska stängas

höör Skolan stängdes för några år sedan. Nu har politikerna i barn- och utbildningsnämnden beslutat att fritidshemmet i Norra Rörum ska stänga från och med höstterminen 2016. Istället hänvisas barnen till Tjörnarp.

SmålandsPosten - 11 dec 14 kl. 05:58

Nytt fritidshem anmält till Skolinspektionen

Ytterligare ett fritidshem i Uppvidinge har anmälts till Skolinspektionen för brister i sitt tillsynsansvar. Skolinspektionen kräver nu att kommunen gör en utredning med anledning av klagomålen. Smålandsposten skrev nyligen om en förälder med ett barn på ett fritidshem i Uppvidinge som gjort en anmälan till Skolinspektionen.

Trelleborgs Allehanda - 24 jan 13 kl. 06:45

Kraftfulla åtgärder krävs i Trelleborgs fritidshem

Det är alldeles för stor skillnad i kvalitet mellan kommunens olika fritidshem. Det menar Skolinspektionen som kräver att kommunen vidtar ?kraftfulla åtgärder?

Skånskan - 09 jan 19 kl. 15:00

Ploggare och fritidshem får kommunens miljöpris

HÖRBY Ploggaren Ann-Jeanette Björn-Bentzén och Cirkusborgens fritidshem på Georgshillsskolan. Där har ni 2018 års miljöpristagare i Hörby kommun.
– Barnen är glada, och jättestolta över priset!

Trelleborgs Allehanda - 02 maj 13 kl. 06:00

Kommunen lovar satsa på fritidshem

Arkiv: Tomas Nyberg
I januari riktade Skolinspektionen svidande kritik mot fritidshemmen i Trelleborgs kommun. Nu tillsätter kommunen en särskild grupp som ska lyfta fritidshemmen.
?

SmålandsPosten - 24 jul 13 kl. 06:05

Karl-Oskarskolan skrotarplaner på fritidshem

Karl-Oskarskolan drar tillbaka sin ansökan om att starta fritidshem i Älmhult. Skolans vd Bengt Eriksson är dessutom osäker på om skolan hinner uppfylla sitt mål; att flytta in i det gamla Lidl-huset under vecka 48. Det var i januari i år som Karl-Oskarskolan ansökte till Skolinspektionen om att starta fritidshem i Älmhult.

SmålandsPosten - 24 jul 13 kl. 06:05

Karl-Oskarskolan skrotar planer på fritidshem

Karl-Oskarskolan drar tillbaka sin ansökan om att starta fritidshem i Älmhult. Skolans vd Bengt Eriksson är dessutom osäker på om skolan hinner uppfylla sitt mål; att flytta in i det gamla Lidlhuset under vecka 48. Det var i januari i år som Karl-Oskarskolan ansökte till Skolinspektionen om att starta fritidshem i Älmhult.

Norrtelje Tidning - 16 okt 15 kl. 10:00

Lommarskolans fritidshem skänkte över 10 000 kronor

I onsdags klev elever från Lommarskolans fritidshem in på banken och skänkte över 10 000 kronor till Radiohjälpen. Nu utmanar de andra fritidshem att försöka slå deras summa..

Barometern - 01 feb 19 kl. 14:08

Gölkärrets fritidshem behöver nya lokaler

Verksamheten vid fritidshemmet Gölkärret ska i framtiden flyttas till andra lokaler..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Valsedlar till Vänsterpartiet saknades

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

En död när yachter kolliderade i Cannes

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Riksmötet hejar fram Cheerleadingförbundet

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Man hittad skottskadad i Göteborg

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Polis avlossade vådaskott på polisstation

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Fischer: "Det låter värre än det är"

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Folk- och matfest mitt i centrum – med rum för välgörenhet

En kanadensisk eller indisk pannkaka? Kanske en belgisk våffla som söt avslutning? Chansen att testa något nytt i matväg var väldigt hög i centrum i lördags när Internationella skolan höll sin årliga Fun Fair..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Växjö: Inbrottstjuv slog hål i dörren

En Växjöbo hittade ett stort hål i sin ingångsdörr. Lägenheten hade sökts genom..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

LIVE: Trelleborg-Öster

Ny tuff uppgift väntar Öster i jakten på säsongens andra seger. För motståndet står nykomlingen från Allsvenskan, Trelleborg. Ni kan följa matchen här på smp.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

"Ibizagate" inte den första av FPÖ:s skandaler

Fyra gånger har högerpopulistiska FPÖ suttit i österrikiska regeringar. Fyra gånger har det slutat i krasch, konflikter och splittringar. Men inget slår den senaste skandalen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.