SR > Nyheter

Monday, 20 May, 03:22

SR - 16 maj 19 kl. 05:23

USA förbjuder teknik från utländska telekombolagUSA:s president Trump har utlyst ett nationellt nödläge för att förbjuda amerikanska företag från att använda telekomteknik från utländska bolag som kan utgöra ett säkerhetshot..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, förbjuder, teknikfrån , utländska, telekombolag
Sydsvenskan - 01 apr 15 kl. 15:58

USA tar strid mot utländska hackare

USA trappar upp kampen mot cyberhotet. President Barack Obama har gett sitt medgivande till ekonomiska sanktioner mot hackare — såväl amerikanska som utländska. Regeringen ska kunna frysa tillgångarna hos de personer som är inblandade i cyberattacker mot amerikanska mål.

Helsingborgs Dagblad - 01 apr 15 kl. 15:58

USA tar strid mot utländska hackare

USA trappar upp kampen mot cyberhotet. President Barack Obama har gett sitt medgivande till ekonomiska sanktioner mot hackare — såväl amerikanska som utländska. Regeringen ska kunna frysa tillgångarna hos de personer som är inblandade i cyberattacker mot amerikanska mål.

SvD - 01 apr 15 kl. 15:57

USA tar strid mot utländska hackare

USA trappar upp kampen mot cyberhotet. President Barack Obama har gett sitt medgivande till ekonomiska sanktioner mot hackare - såväl amerikanska som utländska. Regeringen ska kunna frysa tillgångarna hos de personer som är inblandade i cyberattacker mot amerikanska mål..

SVT - 01 apr 15 kl. 16:06

USA tar strid mot utländska hackare

President Barack Obama har gett sitt medgivande till ekonomiska sanktioner mot hackare - såväl amerikanska som utländska. Regeringen ska kunna frysa tillgångarna hos de personer som är inblandade i cyberattacker mot amerikanska mål..

SvD - 09 sep 16 kl. 22:44

Offer får stämma utländska regeringar efter 9/11

USA:s representanthus har godkänt en lag som gör det möjligt för anhöriga och offer för elfte septemberattackerna 2001 i USA att stämma utländska regeringar som misstänks stödja terror. Vita huset har signalerat att presidenten kan komma att stoppa lagen..

Affärsvärlden - 28 apr 17 kl. 07:08

Pentagon inleder utreder Flynn kring utländska betalningar

Det amerikanska försvarsdepartementet Pentagon har inlett en undersökning om huruvida Michael Flynn, tidigare nationell säkerhetsrådgivare i USA, har tagit emot utländska pengar utan att ha fått nödvändigt godkännande..

UNT - 14 jun 12 kl. 04:37

USA-närvaro på utländska flygplatser

USA har personal från departementet för inre säkerhet utplacerade på flygplatser i 14 länder. De har tillstånd att bära vapen, gripa passagerare och föra dem av planen, skriver New York Times. (TT).

Nyhetskanalen - 14 jun 12 kl. 07:33

USA-närvaro på utländska flygplatser ökar

USA ökar närvaron på flygplatser runt om i världen i avsikt att få kontroll över säkerhet och passagerare. I dag finns personal från departementet för inre säkerhet utplacerade på flygplatser i 14 länder. De har tillstånd att bära vapen, gripa passagerare och föra dem av planen.

UNT - 01 apr 15 kl. 15:57

USA tar strid mot utländska hackare

USA trappar upp kampen mot cyberhotet..

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 17 kl. 10:10

Kina är USA:s största utländska långivare

Kina har ökat sitt innehav i amerikanska statsobligationer i skuggan av att dollarn har tappat styrka gentemot andra världsvalutor. I juni gjorde Kina sitt största obligationsköp från USA på sex år, motsvarande 44,3 miljarder dollar, enligt Financial T.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Matbristen i Jemen driver upp priserna

I de städer i Jemen där det finns mat har priserna ökat så kraftigt att vanlig basmat nu kostar vad ett besök på lyxrestaurang tidigare kostade..

SR - 2 timmar sedan

Många döda efter skjutning på bar i Brasilien

I norra Brasilien ska elva ha dödats i en attack på en bar i staden Belem, rapporterar flera nyhetsbyråer..

SR - 4 timmar sedan

Android stoppas på Huaweis telefoner

It-jätten Google avbryter allt samarbete med kinesiska telekomföretaget Huawei, uppger en källa för Reuters. Undantag görs dock för produkter med öppen källkod..

SR - 6 timmar sedan

SD:s EU-kandidat Kristina Winberg stryks inför valet

Sverigedemokraterna stryker kandidaten Kristina Winberg inför valet till EU-parlamentet, det skriver partiet i ett pressmeddelande..

SR - 7 timmar sedan

Fåtal förundersökningar angående valfusk från höstens val kvarstår

Av de brottsutredningar som inleddes efter höstens val efter misstanke om valfusk så har fler än hälften av utredningarna lagts ner..

SR - 7 timmar sedan

Större explosion i Bagdad

En större explosion har skett i Bagdads så kallade gröna zon, där många ambassader och internationella institutioner finns..

SR - 7 timmar sedan

Högljudda protester mot kyrkbygge i Ryssland

I veckan startade en uppmärksammad proteströrelse i Ryssland. Högljudda protester mot ett bygge av en kyrka hölls i staden Jekaterinburg..

SR - 9 timmar sedan

Klimatet viktigaste valfrågan i Danmark

Klimatet är den viktigaste frågan för många danskar inför valet till Folketinget den 5 juni – och frågan tar mycket plats i valrörelsen..

SR - 9 timmar sedan

Rädsla för minskat militärt stöd i Afghanistan

I omgångar har nu fredsförhandlingar mellan USA och talibanerna förts. Men Afghanistans regering har inte deltagit och hos många i landet är rädslan stor för att USA nu snart snabbt ska dra tillbaka sina trupper därifrån..

SR - 10 timmar sedan

Dadelförsäljningen minskar efter hepatit-larm

Försäljningen av iranska dadlar har minskat efter att tio personer har insjuknat i hepatit A. Men Livsmedelsverket avråder inte från att äta dadlar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.