Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 23 May, 07:09

Kristianstadsbladet - 16 maj 19 kl. 05:00

Insändare: Rent på vårdcentralen – en ideologisk frågaFör ett antal år sedan togs ett politiskt beslut att lägga ut städningen i primärvården på entreprenad. Fram till beslutet hade varje vårdcentral sin egen lokalvårdare som var en del av personalgruppen och gemenskapen, av flera anledningar är det dags att gå tillbaka till den lösningen anser Ylva Månsson, huvudskyddsombud för Kommunal Skåne..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Ylva Månsson, Kommunal Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insändare, Rent, vårdcentralenen , ideologisk, fråga
Dalarnas tidningar - 27 nov 16 kl. 10:00

Insändare: Är vården farlig, Elin Norén?

Nyblivna landstingsrådet Elin Norén var en av de ledande sossar som såg till att vårdcentralen i Söderbärke lades ner. Ett halvår senare öppnade den privata vårdcentralen Engelbrekt i Ludvika en filial i de lokaler som landstinget övergav och utökade verksamheten med nästan det dubbla jämfört med hur det var på landstingets tid..

YA - 25 mar 19 kl. 03:03

Insändare: Tankar om vårdcentralen i Borrby

Efter hjärtinfarkt har jag haft kontakt med sjukvården under många år. Det har huvudsakligen varit telefonsamtal med vårdcentralen i Borrby för förnyelse av recept..

DalaDemokraten - 23 sep 14 kl. 13:11

Insändare: Tankar efter valet

Den enda ljusglimten efter valet är att den moderatledda regeringen fick avgå. Men där slutar alla ljusa förhoppningar om en ljusare framtid. Efter åtta år vid regeringsmakten har högerregeringen lämnat djupa spår efter sig, och de kommer inte att utplånas med en fortsatt högerinriktad politik.

Länstidningen i Jämtland - 18 jan 19 kl. 07:32

Insändare: Vem tar vem eller inte?

I vår nuvarande riksdag är mandatfördelning så att ingen ideologisk riktning får majoritet. SD är....

YA - 30 jan 19 kl. 00:01

Insändare: Ideologiska skygglappar löser inget

Replik till Göran Brante. Tack för ditt inlägg. Dina synpunkter förvånar oss tyvärr inte.

DalaDemokraten - 12 sep 14 kl. 15:45

Insändare: Vi gillar valfrihet

De senaste åren har ett antal valfrihetsreformer genomförts vilka samtliga haft som mål att flytta makt från stat till individ. Att vi själva ska få bestämma över vår egen vardag, att vi ska få fatta de beslut som berör våra liv allra mest, ja det genomsyrar dessa reformer. I praktiken handlar det om att finna en mer passande skola för ens barn, att hitta vårdcentralen med det där kära bemötandet samt att slippa den känsla av ensamhet och maktlöshet då man inget val har.

ÖstersundsPosten - 20 apr 16 kl. 10:00

INSÄNDARE: Nej till Stornorrland

I en så stor och viktig fråga, som att ingå i ett Stornorrland, så måste invånarna få säga sitt. Det kan inte få avgöras av ett antal personer, som just i dagsläget, styr länet. Stordrift är inte bra, eftersom man tappar både inflytande och påverkan i närområdet.

SmålandsPosten - 02 jun 16 kl. 08:23

Insändare: En modern välfärd även för hbtq-personer

Hbtq-personer söker sig i dag till alla delar av välfärden. Man går till vårdcentralen, lämnar ungarna på förskolan och ibland behöver man färdtjänst. Precis som alla andra..

Barometern - 15 dec 17 kl. 06:00

Insändare: Kort men dyr resa till doktorn

Jag skulle besöka vårdcentralen i Mörbylånga..

UT - 06 okt 18 kl. 01:00

Insändare: Vi bör vara glada över våra utländska läkare

Jag har varit och är Vårdcentralen, numera Närhälsan, trogen under snart 40 år. Den troheten beror på det starka förtroende som av läkare och sköterskor byggts upp under åren..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Han får Lena Nyman-priset

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Splittrade britter i oönskat val

Totalfiasko hotar för Konservativa partiet när Storbritannien i dag håller sitt EU-val – trots löftena om att lämna unionen redan i mars. Även Labour lär få det tufft när de etablerade partierna straffas för sin oförmåga att enas om brexit..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nu berättar Frostenson själv om Akademikrisen

I dag kommer boken som många har väntat på. I "K", vars titel bland annat syftar på Kafkas "Processen", berättar Katarina Frostenson själv om tiden i landsflykt sedan krisen i Svenska Akademien uppstått..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Svenskt bolag designar ny bärbar konsol

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ökad elanvändning utmanar redan belastat nät

Dagens elnät räcker inte för att klara framtidens elbehov. Det hävdar Energiföretagen i en ny rapport. Energimarknadsinspektionen håller med om att omställningen till fossilfritt innebär utmaningar men varnar för osäkra prognoser..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Metoo en tankeställare för unga män

Metoo har fått fler unga män att reflektera över hur de beter sig när de är alkoholpåverkade..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Trendbrott för långtidsarbetslösa

Närmare hälften av alla arbetslösa har varit det i över ett år. I många kommuner är andelarna betydligt högre än så. Och nu sjunker långtidsarbetslösheten inte längre.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Vad du behöver veta om EU-valet

På söndag går svenska folket till val för att utse dem som ska representera Sverige i EU-parlamentet de kommande fem åren. Hur går valet till och vad gör egentligen EU-parlamentet? Här är en guide som ger dig svaren..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Bidragsfusk för miljoner stoppas genom utbyte

Bidragsfusk för mer än 650 miljoner kronor har avslöjats genom ett samarbete mellan Försäkringskassan och Skatteverket. Bara under fjolåret upptäcktes fusk för nästan 100 miljoner kronor..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Så uppmärksammas rösträttskämparna

I år är det 100 år sedan riksdagen klubbade beslutet om att kvinnor ska få rösta i Sverige. Både rösträttskämparna och pionjärkvinnorna uppmärksammas nu i kulturen. Här är några av böckerna, pjäserna och utställningarna till deras ära..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.