Kristianstadsbladet > Lokalt

Saturday, 25 May, 12:55

Kristianstadsbladet - 16 maj 19 kl. 05:00

Sjukvården rustar för sommaren – anställda erbjuds extra betaltFärre vårdplatser, färre operationer och regional samordning. Det är sjukvårdens recept för att klara sommaren i år. ”Vården måste klara sig med mindre personal”, lyder budskapet..
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukvården, rustarför , sommaren, anställda, erbjudsextra , betalt
SmålandsPosten - 14 aug 14 kl. 06:45

S satsning på sjukvården långt ifrån tillräcklig

Rekryteringsbehoven inom sjukvården är väldigt stora. Socialdemokraterna vill skjuta till två miljarder till landstingen, vilket för Kronobergs del innebär cirka 40 miljoner. Det täcker inte ens kostnaderna för hyrläkarna som de har sett ut de senaste åren.

SR - 02 maj 17 kl. 12:42

SD fokuserar på sjukvården i sin vårbudgetmotion

Sverigedemokraterna väljer att fokusera på sjukvård och offentligt anställda i sin budgetmotion..

YLE - 24 apr 15 kl. 17:30

Nu talar anställda ut om vanvården på Astrea

En del av de äldre på servicehuset Astrea i Hangö hade det inte så bra sin sista tid i livet, säger en anställd. Skulle hon få göra om allt så skulle hon genast ha polisanmält de fysiska och psykiska trakasserier som sägs ha pågått i många års tid utan att någon ingrep. Det ska ha handlat om allt från kalla duschar och stölder till ofrivillig bantning och hårdhänthet.

Cornucopia - 04 mar 15 kl. 09:19

Fakta: Aldrig förr har så många varit fast anställda i Sverige som nu

Det bedrivs ifrån socialistiskt och fackligt håll en desinformationskampanj om att fasta jobb är på väg bort. Verkligheten (definition av verkligheten: SCB:s statistik) är istället att aldrig förr har så många varit fast anställda i Sverige som nu.
Under Göran Perssons gamla socialistregim var fjärde kvartalet 2005 blott 3 270 700 fast anställda i Sverige.

Skånskan - 30 aug 18 kl. 04:30

2 000 fler jobb i sjukvården

Skåne Med reformer för två miljarder lovar Socialdemokraterna att bygga ut och förstärka den skånska sjukvården.2 000 fler ska anställas i den skånska sjukvården och lika många ska utbildas till specialister.
En halv miljard av reformpengarna ska gå till att korta köerna inom cancervården.

Sydsvenskan - 04 apr 14 kl. 05:30

Sjukvården – en kampanjarena för partierna

På onsdag besöker Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson akutmottagningen i Malmö, vilket har lett till massiva protester.För snart två månader sedan besökte Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven barnintensiven i Lund. Då var det ingen som invände.

Skånskan - 23 mar 17 kl. 10:00

Sjukvården går mot rekordunderskott

skåne Sjukvårdens kostnader fortsätter skena i Skåne. Efter årets två första månader avviker kostnaderna med 1,2 miljarder kronor mot budget. ERWP.

YLE - 27 sep 15 kl. 09:58

Alla anställda vid Raseborgs stad ska få privat vård

I framtiden kommer anställda vid Raseborgs stad att få privat hälsovård. Det här är ett resultat av att Raseborgs stad konkurrensutsätter företagshälsovården. Stadens hälsovårdscentral tänker inte gå med i upphandlingarna.

Barometern - 08 sep 14 kl. 07:41

Sjukvården får högt betyg

”Även om det fortfarande finns utmaningar med tillgängligheten så har landstinget i Kalmar län i dag Sveriges kortaste vårdköer och de nöjdaste patienterna enligt den nationella patientenkäten.” Befolkningen blir allt nöjdare med sjukvården i Kalmar län. Enligt en ny väljarundersökning gjord bland 2 000 länsbor tycker över 74 procent att sjukvården går att rätt håll i landstinget.

YLE - 24 maj 17 kl. 15:47

Vaccinationstvång för anställda inom vård och omsorg

Den nya smittskyddslagen som trädde i kraft den 1 mars i år kräver att anställda inom social-och hälso-och sjukvården måste ha ett fullgott vaccinationsskydd inom en övergångstid på ett år . Syftet är att skydda klienter och patienter för följder av smittsamma sjukdomar. Anställda och studerande på praktik skall ha skydd mot mässling och vattkoppor via vaccination eller genom att man självt haft sjukdomen.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ett år efter Tomarpsbranden – ”Känns som en riktig käftsmäll”

Tomarps gårdshotell totalförstördes i den stora branden. Nu görs fastigheten i ordning för försäljning. .

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Nya chefen: Kristianstad kan bli Skandinaviens Venedig

Havsnivåhöjningen är den största utmaningen när Kristianstad ska växa, men kanske är det också något man i framtiden kan dra nytta av. Om 100 år kan Kristianstad vara ett Skandinaviens Venedig, tror Fredrik Ek som är kommunens mark- och exploateringschef sedan ett halvår tillbaka..

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Skånes Brysselkontor ska bantas

Regionens EU-kontor i Bryssel ska bantas. Ett förslag finns om att bolaget bakom detta ska upphöra, och verksamheten överföras till regionala utvecklingsnämnden (RUN)..

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Vårdförbundets avtal vållar huvudbry

Förra veckan kom Vårdförbundet och SKL överens om ett nytt avtal. Men hur det ska hanteras i praktiken kommer att vålla huvudbry inom regionen..

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

250 miljoner från EU till Skåne

4 miljoner euro för att motverka kusterosionen. 11 miljoner kronor för bredband åt alla. Skåne har genom åren fått flera olika bidrag från EU, och totalt omfattar dessa 250 miljoner kronor sedan 2013..

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Patienter lämnas att dö ensamma – ”Hinner inte med dem”

Patienter lämnas att dö ensamma. Patientsäkerheten brister. Och de anställda hinner ibland varken dricka eller gå på toaletten.

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Sjukhuschefen: Patientsäkerheten inte hotad

Att patienter lämnas ensamma att dö på grund av att personalbrist på en av CSK:s akutvårdsavdelningar, är inget som sjukhuschef Johan Cosmo känner igen. Han medger dock att läget på vissa avdelningar är mycket ansträngt. .

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Läkare vägrade ge sig – drevs av förälskelsen till fotbollsspelaren

Hon är läkaren som möter svårt sjuka barn med färgglada tofflor och ett brett leende. Sofie Svärd träffar ofta familjer i svåra situationer. Då gäller det att visa tålamod.

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Flyg tas bort från kommunens klimatavgift — ”När allt fler inser att inrikesflyget måste avvecklas väljer Kristianstad kommun att gå i motsatt riktning”.

Flygresor som kan klimatkompenseras ska undantas från kommunens klimatväxlingsavgift. Skälet: man vill stötta bolag som satsar på klimatarbetet. Ett märkligt ärende, anser Vänsterpartiet.

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Man greps efter stöld på bensinmack

En man i 30-årsåldern greps efter ett tumult med en väktare efter att ha stulit saker från en bensinmack i centrala Hässleholm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.