Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 26 May, 21:55

Blekinge Läns tidning - 16 maj 19 kl. 05:00

Det är följderna av era beslut som är en kvinnofällaTala inte om kvinnofällan i vården utan säg som det är: ni ska spara pengar. Detta resulterar att en redan hårt arbetande personal kommer att få arbeta ännu hårdare för att få ihop sitt livspussel..
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är följdernaav era , beslutsom är en , kvinnofälla
Ekonomistas - 18 mar 14 kl. 05:00

En kvinnofälla mindre: Låt makar dela på pensionen

På internationella kvinnodagen skrev litteraturvetaren Ebba Witt-Brattström på DN:s kultursida att “Frågan om kvinnors pensioner är akut”. Ack så rätt hon har! Pensionsstatistiken visar tydligt att dagens kvinnliga pensionärer har lägst pensioner.

SN - 09 dec 15 kl. 05:00

Julknytis –  en kvinnofälla

Jag har en stor släkt. I år ska alla äta lunch tillsammans på julafton. Tanken är knytis och för att inte alla ska ta med sig samma sak skapade min moster ett evenemang på Facebook.

Nya Wermlands Tidningen - 05 apr 18 kl. 06:00

Vad är det som är kvinnofälla, egentligen?

Så viktigt ämne du belyser - kvinnor måste få välja utifrån det biologiska behovet. Om du som kvinna i dag väljer att vara hemma eller jobba deltid för att ha tid och kraft åt barn/familj så ser många, särskilt vissa feminister, detta som en kvinnofälla..

YLE - 25 feb 16 kl. 15:08

Forskning: Regeringen skapar ny kvinnofälla

Regeringen vill höja dagvårdsavgiften med hela 25 procent från och med augusti i år.
Man har redan tidigare beslutat att förstora dagvårdsgrupperna för över treåringar och att ge kommunerna möjlighet att begränsa den subjektiva rätten till dagvård till 20 timmar i veckan. Nu vill regeringen att föräldrarna dessutom ska betala betydligt mer för den nedskurna dagvården.

SvD - 15 maj 14 kl. 06:42

Frihetspiller utpekat som kvinnofälla

Den 15 maj 1964 var en solig vårdag. I ett historiskt beslut godkände Medicinalstyrelsen det första läkemedlet för att förhindra graviditet. Nu fick även svenska kvinnor möjlighet att styra sin sexualitet, sitt barnafödande, sina liv.

YLE - 26 nov 12 kl. 06:09

Hemvårdsstödet - en kvinnofälla?

Trots att fler pappor tar ut föräldraledighet än tidigare så går förändringen långsamt. Nu vill både statsminister Jyrki Katainen och näringslivet ändra på det här. Målet är att få fler kvinnor ut i arbetslivet.

DI - 19 jul 18 kl. 16:59

ABB:s vd: Bra beslut behålla Power Grids

Kraft- och automationsbolaget ABB rapport för det andra kvartalet fick ett varmt mottagande på Stockholmsbörsen och aktien lyfte med 4 procent.  Under torsdagens telefonkonferens sa vd:n Ulrich Speisshofer även att det var ett bra beslut att behålla kraftdivisionen Power Grids inom ABB. .

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 15 kl. 20:21

Hägglund skapade ingen fälla

"Sakpolitiskt är hans facit inte lika imponerande: ett vårdnadsbidrag som kan vara en ren kvinnofälla" skriver Tobias Lindberg, om Göran Hägglund (30/1). Att nämna vårdnadsbidraget som en kvinnofälla till skam för KD och Hägglund är djupt ohederligt.Landets socialistiska politiker har genom åren skapat ett högskattesamhälle.

Sydsvenskan - 02 feb 15 kl. 20:21

Hägglund skapade ingen fälla

"Sakpolitiskt är hans facit inte lika imponerande: ett vårdnadsbidrag som kan vara en ren kvinnofälla" skriver Tobias Lindberg, om Göran Hägglund (30/1). Att nämna vårdnadsbidraget som en kvinnofälla till skam för KD och Hägglund är djupt ohederligt.Landets socialistiska politiker har genom åren skapat ett högskattesamhälle.

SmålandsPosten - 26 jun 13 kl. 00:30

Genusfrågor ingen fälla

Ljungby kommun har valt att plocka bort möjligheten till vårdnadsbidraget. De hänvisar detta beslut till att det var för få män som valt att nyttja bidraget. I Markaryds kommun har tre män ansökt om vårdnadsbidrag på tre år.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Nu har vallokalerna stängt

Viktor Englund klev in på Stadsbiblioteket för att rösta när bara minuter återstod till stängning. Han ser det som självklart att rösta och kom direkt från en resa med Polenfärjan för att lägga sin röst..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Nauseda blir Litauens nästa president

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Mer än 3 000 dansade i Eringsboda

Familjer kom i flera generationer och besökssiffran från förra året slogs när Eringsboda brunns dansgala genomfördes i lördags..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Sluten omröstning efter turerna i banken

Thomas Andersson-Borstam valdes om och fortsätter som ordförande i styrelsen för Sölvesborg-Mjällby sparbank till 2020. Sluten votering begärdes under stämman..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Rosenqvist i krasch – bröt Indy 500

Det blev ingen lyckad debut för vare sig Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson i Indy 500. Med drygt 20 varv kvar var Rosenqvist inblandad i en större kollision och tvingades avbryta loppet. Marcus Ericsson kraschade på väg in i depån och ligger långt bak i fältet..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

SD och M kämpar om att bli näst störst

Moderaterna och Sverigedemokraterna kämpar om att bli näst största parti i EU-valet. Socialdemokraterna blir störst, enligt SVT:s vallokalundersökning (Valu)..

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Inrikespolitiken vann i EU-valet

Vi har haft en valrörelse som säger lite om vad som nu väntar de nyvalda parlamentarikerna.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Saudierna hävdar ny drönarattack från Jemen

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Finska föreningen bjuder in till körfestival

Kommande vecka arrangeras Olofströms körfestival av Finska föreningen. – Det kommer körer från Finland och Sverige som sjunger sånger, säger Tauno Heikka, styrelseledamot i Finska föreningen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

TT-FLASH: L på 4,4 procent

Liberalerna, som i opinionsmätningar legat nära fyraprocentsspärren, får 4,4 procent, enligt SVT:s vallokalsundersökning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.