Skånskan > Nyheter

Saturday, 25 May, 13:39

Skånskan - 16 maj 19 kl. 05:00

Kommunen kräver skolföretag på pengarlund Kommunen kräver Skånesund AB på drygt 130 000 kronor i byggsanktionsavgift för att det utan startbesked börjat bedriva vuxenutbildning i en byggnad på Åkergränden. Huset är avsett för kontor ämnad för industriverksamhet.
Ledningen för företaget hävdar att den handlat i god tro eftersom det fått ett besked från Boverket att det inte krävs bygglov.Det var i slutet av augusti som stadsbyggnadskontoret uppmärksammades, genom en anmälan, att det förekom ”olovlig utbildningsverksamhet” i byggnaden på Åkergränden i västra Lund.
Stadsbyggnadskontoret beviljade sedan bygglov och startbesked i efterhand, den 26 februari i år.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kommunen, Skånesund AB, Åkergränden, Boverket, Lund, Skånesund, Hermods

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, kräver, skolföretag, pengar
SmålandsPosten - 08 jan 15 kl. 21:55

Efter jobbhärvan: Kommunen ser över sina rutiner

Efter Smålandspostens avslöjande att Växjö kommun hänvisat arbetssökande till bluffbolaget Jusab, kommer kommunens förvaltning för arbete och välfärd nu se över sina rutiner. Smålandsposten kunde i torsdagens tidning berätta hur 56-årige Danny Andinsson under en kurs i Växjö kommuns regi fått tips av en kommunal tjänsteman att söka sig till företaget Jusab.
Danny Andinsson tog kontakt med företaget och kunde snart skriva ett anställningsavtal.

SmålandsPosten - 10 sep 13 kl. 06:13

Kommunen tar över förskolan

Kommunen subventionerar hyran för den privata förskolan Skogsleken i Sandsbro med en miljon kronor om året. Subventionen är olaglig. Nu föreslås att kommunen inte förlänger avtalet med entreprenören.

Sydöstran - 13 jul 13 kl. 06:00

Kommunen kräver avliden på pengar

Blekinge Läns tidning - 13 jul 13 kl. 06:00

Kommunen kräver avliden på pengar

SmålandsPosten - 12 apr 14 kl. 08:26

Uppvind vill att kommunen tar över ägandet

I flera kommuner i landet har kommunala fastighetsbolag gått in som ägare för vindkraftsprojekt. Nu är det dags för Uppvidinge kommun att ta ställning till detta när Föreningen Uppvind erbjuder kommunen att ta över ägandet. Uppvind är en ekonomisk förening som bildades av fyra markägare från bygden, tillsammans med prästlönetillgångar i Växjö stift.

SmålandsPosten - 05 nov 13 kl. 06:26

Kommunen bör flytta sina pengar till bank med kontanthantering

För några veckor sedan avslutade Swedbank sin hantering av kontanter i Uppvidinge. Protesterna har varit många. KD-politikern Christina Lindqvist tycker nu att det är dags att även Uppvidinge kommun agerar mot banken.

BT - 19 jun 14 kl. 09:52

Kommunen tar över äldreboenden

I går träffades kommunstyrelsen i ett extrainsatt möte om Malmsäters och Rönnängs framtid. Den föreslagna lösningen, att kommunen förvärvar fastigheterna för 67 miljoner kronor och betalar hyresrättsföreningens återstående skuld, klubbades senare igenom i fullmäktige. – Det har dels varit en ovanlig process, dels en ovanlig fråga.

Skånskan - 08 apr 19 kl. 18:00

Kommunen kräver besked om bussturer

Sjöbo Det beslutades att Skånetrafiken ska dra in turer på flera av busslinjerna i Sjöbo kommunen.
Nu kräver politikerna svar på vilka turer som det handlar om för att de ska veta hur mycket trafik de ska köpa till inför 2020.Skånetrafiken har skickat ut en förfrågan till kommunerna om vilka turer som de vill köpa till för nästa år.

Barometern - 26 okt 13 kl. 12:32

Kommunen tar över simhallen

Trycket på simhallen i Kalmar är rekordstort. Nu tas nästa steg närmare en ombyggnad eller en ny simhall. Kalmar kommun köper fastigheten.

Kristianstadsbladet - 10 dec 13 kl. 16:21

Kommunen polisanmäler företag för miljöbrott

Olja, glykol och diesel hälldes rakt ut på marken. Förorenade platser hölls undan för kommunens miljöinspektörer. En av de tidigare anställda på Nordströms bildemontering berättar i Sydnytt om allvarliga miljöbrott som begåtts.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Systrar skolstrejkade för klimatet

Eslöv Systrarna Alicia och Maja Davis gick i Greta Thunbergs fotspår och skolstrejkade för klimatet utanför stadshuset i Eslöv.Vid halv nio på fredagsmorgonen valde de bort en vanlig skoldag på Källebergsskolan och slog sig i stället ner på gräsmattan utanför stadshusets entré med en akustisk gitarr, en kortlek och ett par plakat.
– Vi vill göra något för klimatfrågan och uppmärksamma den.

Skånskan - 1 timme sedan

Fler jourhem till unga sökes

Sydost Det behövs fler jourhem för barn och unga i sydöstra Skåne.
Sjöbo, Simrishamn, Skurup, Tomelilla och Ystad har därför beslutat att samarbeta över kommungränserna.Kommunerna har i dagsläget inget avtal med några kontrakterade jourhem som med kort varsel kan ta emot barn eller ungdomar som tillfälligt inte kan bo kvar hemma.

Skånskan - 3 timmar sedan

SD-basen: Otroligt stor bitterhet i S

HÖRBY Sverigedemokraternas ordförande i Hörby Johan Ohlin tycker att Socialdemokraternas påhopp på Stefan Borg är skrattretande och andas en stor dos bitterhet över att S förlorade makten i Hörby till just SD.– Det finns en otroligt stor bitterhet i Socialdemokraterna. Deras kollaps i Hörby har banat väg för SD, och medan vi tycker att det är positivt, så tycker S i sin partiorganisation säkert att det här är väldigt iögonfallande – att det var just S i Hörby som släppte fram Sverigedemokraterna till makten, säger Johan Ohlin.

Skånskan - 2 timmar sedan

Besvikelse är tvilling med hoppet

krönika Besvikelse. Kan det vara människans absolut tråkigaste känsla? Att tro på något bra, och så blir det bara skit.

Skånskan - 5 timmar sedan

Årets Alma-pristagare på plats

På måndag ska han ta emot världens största barn- och ungdomslitteraturpris ur kronprinsessan Victorias hand.
– Man kan inte säga att det här är överväldigande, det ordet är alldeles för litet, säger årets Alma-pristagare Bart Moeyaert om sin känslor inför priset.Bart Moeyaert om …
.

Skånskan - 5 timmar sedan

”Försökte dämpa ryktena”

HÄSSLEHOLM Utrymningen av HTS gick enligt konstens alla regler vid attentatet.
Sedan dess har skolan vidtagit åtgärder för att obehöriga inte ska komma in.Explosionerna hördes inte där rektor Jan Zettergren befann sig, men när rökutvecklingen fick brandlarmet att tjuta var han en av alla som tog sig ut ur skolbyggnaden.

Skånskan - 5 timmar sedan

”Nära att han blev skjuten”

HÄSSLEHOLM Polisen slog på stora trumman och drog på efter att det exploderade på HTS i december.
Även om personskadorna på målsägande blev begränsade fanns det en som löpte desto större risk att skadas: gärningsmannen själv.Det gick snabbt från att larmet om explosion på HTS utlöstes till att polisinsatsen spände utanför lokalpolisområde Hässleholm.

Skånskan - 6 timmar sedan

Lägenhetsbrand utreds som mordbrand

Under natten mot lördagen började det brinna i en lägenhet på Lantmannagatan. Polisen utreder branden som mordbrand.Klockan 03.

Skånskan - 18 timmar sedan

Strejken gav effekt – ersättningen höjs igen

Kirseberg Förra året strejkade brukare i daglig verksamhet för högre ersättning. Då höjde Malmö stad den från fyra till åtta kronor i timmen.
Nu höjs ersättningen med ytterligare fyra kronor – utan att det behövdes strejk.

Skånskan - 18 timmar sedan

Malmö FF dras med skavanker

FOTBOLL Någon trupp kunde inte MFF-tränaren bjuda på dagen före lördagens allsvenska hemmamöte med AFC Eskilstuna.Skador, småskavanker och en avstängning på lagkaptenen Markus Rosenberg gör att Uwe Rösler måste tänka till ett varv extra.
– Det är lite särskilda omständigheter inför den här matchen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.