Skånskan > Nyheter

Wednesday, 22 May, 23:26

Skånskan - 16 maj 19 kl. 05:00

Boende spontant positiva till byggplanerna i områdeteslöv Skånskan har pratat med några boende på Bergaområdet och de är alla positiva till att det byggs fler bostäder, bara det görs med eftertanke.Iréne och Kenneth Mikkelsen flyttade till sin marklägenhet på Berga från Trelleborg för två och ett halvt år sedan och trivs bra.
– I den här delen och på den här gården är det lugnt och bra, säger Iréne Mikkelsen. Att Brinova planerar för cirka 100 nya bostäder välkomnar de.
– Vi har ju bostadsbrist, det kommer man inte ifrån.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skånskan, Bergaområdet, Kenneth Mikkelsen, Berga, Trelleborg, Iréne Mikkelsen, Brinova, Bergakiosken, Ringsjövägen, Emma Gould, England, Malmö, Eslöv, Kristina Vainer, Eli, Lindahl

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boende, spontant, positivatill , byggplanernai , området
BT - 16 maj 18 kl. 21:06

Föräldrar positiva till ny skola: ”Bra med alternativ”

Flera föräldrar blev spontant positiva när BT förmedlade nyheten om planerna på nya Björkhöjdskolan..

Trelleborgs Allehanda - 23 mar 11 kl. 05:30

Boende i protest mot byggplaner

Åtta personer som bor i Fru Alstad protesterar mot byggplanerna på ett hus.
Enligt ett brev till samhällsbyggnadsnämnden avviker huset från den bebyggelse som finns i Fru Alstad i dag. De boende skriver också att byggplanerna bryter mot bevarandeplanen från 1977.

Skånskan - 29 sep 16 kl. 06:00

Boende säger nej till 120 nya grannar

BUNKEFLO MKB:s planer på att bygga mer i kvarteret Fältmätaren upprör både grannar och människor som redan bor där.
”Vi flyttade till ett område med engelska trädgårdsstäder som förebild – nu kommer vi att bo ett tätt bebyggt samhälle!”Det skriver en av dem som redan bor i området i ett argt brev till stadsbyggnadskontoret sedan hon besökt ett informationsmöte som MKB anordnat och fått höra mer om planerna på att bygga sammanlagt 120 nya lägenheter i flerbostadshus och radhus i ett område där det redan finns tio flerbostadshus och 104 lägenheter.

YA - 24 feb 14 kl. 10:49

Delade meningar om skyddat boende

Ett skyddat boende för utsatta kvinnor i Skurups kommun kan bli en dyr historia. Det slår förvaltningen fast efter att ha räknat på kostnaderna. Och bland politikerna går åsikterna om behovet isär.

ÖstersundsPosten - 10 feb 17 kl. 05:30

Boende överklagar skidstjärnans byggplaner på ÖSK

Boende nära Östersunds skidstadion har protesterat kraftigt mot Mathias Fredrikssons byggplaner. Så när miljö - och samhällsnämnden först avslog Fredrikssons förslag så jublade boende. Men beslutet togs om och då blev det ett positivt utfall för byggplanerna.

Skånskan - 11 nov 15 kl. 11:00

Boende vill ha höjd hastighet på gata

löddeköpinge När gatukontoret sänkte hastigheten från 50 till 30 kilometer i timmen på Midgårdsvägen i Löddeköpinge tyckte många att det gått för långt.
Nu planerar kommunen att höja hastigheten igen – till 40 kilometer i timmen.– Det fanns många som var väldigt bestämda med att det är alldeles för lågt med 30.

BT - 28 nov 15 kl. 06:00

Hultabor positiva till bostadssatsningen

Mest positiva reaktioner, men ett frågetecken kring vad hyran blir på de nya lägenheterna. Så ser reaktionerna ut på Hulta kring byggplanerna..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Starka reaktioner mot byggplanerna

Säffle kommun vill bygga ett stort LSS-boende på berget i kvarteret Domaren vid Kyrkogatan. Planerna gör de boende i området rasande.– Det verkar som om kommunen har velat genomföra det här i smyg..

UT - 17 mar 17 kl. 11:29

Boende: ”Troligt att vi överklagar”

Bygglovet för flerbostadshus i området Karpen är omdiskuterat. Staffan Gotting, boende i området, är en av dem som har haft synpunkter på byggplanerna. – Det är troligt att vi överklagar bygglovet, säger han..

GöteborgsPosten - 30 dec 18 kl. 06:29

Karlsten: "En hel text om positiva saker"

Blev världen bättre 2018? Det är nästan omöjligt att spontant svara ja på den frågan. Å ena sidan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Lurade tioårig flicka att spela in sexfilm

mellanskåne Den 21-årige mannen från Mellanskåne lurade en tioårig flicka att spela in en sexfilm på sig själv och skicka till honom.
Flickan mår mycket psykiskt dåligt av övergreppet. Mannen döms till skyddstillsyn och behandling.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bygdens son får en egen hörna

GENARP Bygden son, pianisten och kompositören Karl-Erik Welin hedrades med en minnestavla och en egen hörna i parken mitt emot kyrkan på onsdagen.– Jag är stolt och hedrad över att jag som ensam överlevare i familjen får avtäcka minnesmärket för min käre bror, sa 86-årige George Welin när han var på plats i ”Welins hörna i parken.
Han berättade om brödernas uppväxt i Genarp på 1930-och 1940-talet, där de bodde i den gamla byskolan, där deras far G Wilhelm Welin både var folkskollärare och hade kommunalkontor hemma.

Skånskan - 3 timmar sedan

Slopa straffrabatten tycker styret

Skurup Slopa straffrabatten för unga brottslingar skriver M-styret till staten i ett yttrande.
Tvärtemot förvaltningens förslag.Staten håller på att utreda om straffrabatten för brottslingar i åldern 18 till 20 år ska tas bort eller inte.

Skånskan - 4 timmar sedan

Nämnd avvaktar med sparåtgärder

ESLÖV Det ekonomiska läget ser lite ljusare ut för vård- och omsorgsnämnden. I nuläget blir det inte aktuellt med några riktade sparåtgärder.
– Vi sitter lugnt i båten, säger Tony Hansson (S) som är nämndens ordförande.

Skånskan - 6 timmar sedan

Humorfestival jubilerar med Povel

Povel Ramel-revy, Norra Brunn och På minuten på besök, gratis födelsedagskalas, buktalaren Nina Conti och totalt runt 200 humorartister. Lund Comedy Festival firar tio år med ett digert program och med att testa tre nya scener.
– Vi känner verkligen att vi har hittat vår form och storlek och är en festival med både humor och hjärta, säger Kajsa Jönsson, festivalens producent.

Skånskan - 6 timmar sedan

Eslövs IK nära ny Lugivärvning

HANDBOLL För några veckor sedan gjorde Eslövs IK klart med Lugis Ebba Kristiansson. Nu är klubben nära att värva Ebba Wallenberg från samma klubb.Enligt en pålitlig källa är parterna muntligen överens om en övergång, men EIK-tränaren Lars Eklöv vill inte bekräfta fullt ut:
– Det stämmer att vi pratar med varandra och jag har förhoppningar om att det ska lösa sig, men inget är påskrivet ännu, säger han.

Skånskan - 7 timmar sedan

Socialkonservativa KD

22 gånger har Kristdemokraternas vice partiordförande Lars Adaktusson röstat nej i frågor om kvinnors aborträtt och rätten att bestämma över sin egen kropp under sin tid i Europaparlamentet. När han får frågan om varför han gjort det menar han att det handlar om principen om att EU inte ska lägga sig i socialpolitik. Det som talar emot den förklaringen är att han röstat nej och inte lagt ner sin röst, som är vanligare när man har principiella invändningar.

Skånskan - 7 timmar sedan

Åtal för nära 20 kilo hasch

lund Två män, 27 respektive 22 år gamla, åtalades på onsdagen för grovt narkotikabrott. Polisen i Lund tog en av dem på bar gärning med 18,4 kilo cannabisharts.Det var den 19 november förra året som polisen slog till mot de två.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ungdomsboende på Orupslund läggs ner

orup Från att ha varit fullbelagt under 2015 står Orupslunds ungdomsboende i dag nästan tomt. Nu har nämnden för kultur, arbete och folkhälsa beslutat att ungdomsboendet ska stänga. Någon ny verksamhet finns inte planerad i fastigheten där hyresavtalet tickar på till 2033.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ännu fler grannar överklagar boende

Malmö I april röstade stadsbyggnadsnämnden igenom en utbyggnad av Södertorpsgården med 75 lägenheter. Men reaktionerna lät inte vänta på sig. Flera grannar har överklagat nämndens beslut och vill nu att ärendet prövas i domstol.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.