Skånskan > Nyheter

Thursday, 23 May, 01:23

Skånskan - 16 maj 19 kl. 05:00

Utskottet vill stänga BlentarpsgårdenBlentarp Politikerna i vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott föreslår att Blentarpsgården tillfälligt ska stängas i höst.Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott skulle på sitt senaste möte ta ställning till om man ska stänga Blentarpsgården eller en avdelning på Björkbacken.
En stängning av Blentarpsgården skulle spara kommunen en personalkostnad på cirka sju miljoner kronor per år medan en avdelning på Björkbacken motsvarar knappt tre miljoner kronor.
I utskottet sitter politiker från Moderaterna, Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna och alla var eniga om föreslå nämnden att Blentarpsgårdens särskilda boende med 19 platser tillfälligt ska stängas. På tisdag den 21 maj ska ärendet avgöras och då har även Centerparti
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Blentarpsgården, Politikerna, Björkbacken, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Blentarpsgårdens, Centerpartiet, Gunilla Lynghed, Berit Lundström, Blentarp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utskottetvill , stänga, Blentarpsgården
YA - 11 jul 13 kl. 04:00

Vårda helheten i sjukvården

Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX
Sjukvården i Skåne måste utvecklas. En konsekvens kan bli att vissa får längre till planerad sjukvård.
Det är ett genuint dilemma.

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 07:00

S vacklar om Lindgården

Attendo som driver Lindgården kan få förlängt avtal. Det är i alla fall vad majoriteten i utskottet föreslår. Däremot valde S att lägga ner sina röster.

YLE - 05 jun 16 kl. 11:34

Riksdagsledamöter om sina resor: Skattebetalarna får valuta för pengarna

De resor som riksdagens utskott gör kostar omkring en miljon euro i året. Tre riksdagsledamöter som intervjuas av Yle Nyheter anser att resorna är motiverade. Resorna är viktiga för att hålla sig á jour med utvecklingen, skapa kontakter och främja Finlands intressen i omvärlden, säger de.

YLE - 14 jun 13 kl. 14:25

Inget kommunutlåtande från grundlagsutskottet

Det blev inget utlåtande från riksdagens grundlagsutskott på fredagen om hur lagenligt förslaget till kommunstrukturlag är. Utskottet satt i möte hela dagen, men kunde inte enas om ett utlåtande. Enligt utskottsordförande Johannes Koskinen från Socialdemokraterna är utskottet inte enigt.

YLE - 08 dec 16 kl. 18:00

Varför stormar det kring jouren i Vasa? Vi förklarar i sex punkter

Har du svårt att hänga med i svängarna när det gäller ödet för den omfattande jouren vid Vasa centralsjukhus? Vi sammanfattar det viktigaste i sex punkter! De senaste dagarna har den omfattande jouren vid Vasa centralsjukhus snurrat i rubrikerna och många har uttalat sig om hur det egentligen kommer att gå.

YLE - 14 jun 13 kl. 13:28

Ingen överenskommelse om kommunstrukturlagen

Riksdagens grundlagsutskott lyckades inte enas om kommunstrukturlagen på fredagen. Utskottet ska ta ställning till kommunstrukturlagens grundlagsenlighet. Utskottet skulle redan på förmiddagen ge sitt utlåtande om på vilket sätt och med vilken tidtabell förslaget till kommunstrukturlag kan stiftas, men sessionen drog ut på tiden och till slut sköts ärendet upp.

Nerikes Allehanda - 15 aug 16 kl. 05:15

Nej, budgeten är inte vår största utmaning

Många socialtjänster har ett pressat läge. Inte minst på grund av försämringar som Alliansen gjorde i socialförsäkringssystemen, som ledde till att många människor hamnade i kommunens försörjningsstöd.Socialtjänsten är vårt yttersta skyddsnät i samhället och för första gången någonsin har det nu gjorts en riktad förstärkning av sociala barn- och ungdomsvården, en miljardsatsning som sträcker sig över fyra år som ska gå till personalförstärkning, kompetens och kvalitetshöjning.

YA - 18 feb 13 kl. 04:06

Lägg förband på er

Foto: Karin Grip / SvD / SCANPIX
YA anser: Sjukvården i Skåne blöder. Det kräver insatser, som självklart ska göras utan demokratiska genvägar.
Den politiska majoriteten i vårdproduktionsutskottet i Region Skåne tog i fredags (15/2) ett steg närmare de omdiskuterade strukturförändringarna i vården, trots oppositionens protester.

Kristianstadsbladet - 11 mar 13 kl. 10:07

Färdtjänsen sägs inte upp

Att bryta med Skånetrafiken när det gäller färdtjänsten är inte aktuellt i nuläget. Det konstaterar Östra Göinge kommun efter att ha sett över avtalet.
?

Nerikes Allehanda - 31 maj 15 kl. 05:15

FP:s tupp bland alla Spice Girls

En kollega naglar fast blicken och frågar: ”Det går rykten om att du är en av partiledarkandidaterna – stämmer det?””Jag?” utbrister Cecilia Wikström förvånat.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Lurade tioårig flicka att spela in sexfilm

mellanskåne Den 21-årige mannen från Mellanskåne lurade en tioårig flicka att spela in en sexfilm på sig själv och skicka till honom.
Flickan mår mycket psykiskt dåligt av övergreppet. Mannen döms till skyddstillsyn och behandling.

Skånskan - 4 timmar sedan

Bygdens son får en egen hörna

GENARP Bygden son, pianisten och kompositören Karl-Erik Welin hedrades med en minnestavla och en egen hörna i parken mitt emot kyrkan på onsdagen.– Jag är stolt och hedrad över att jag som ensam överlevare i familjen får avtäcka minnesmärket för min käre bror, sa 86-årige George Welin när han var på plats i ”Welins hörna i parken.
Han berättade om brödernas uppväxt i Genarp på 1930-och 1940-talet, där de bodde i den gamla byskolan, där deras far G Wilhelm Welin både var folkskollärare och hade kommunalkontor hemma.

Skånskan - 5 timmar sedan

Slopa straffrabatten tycker styret

Skurup Slopa straffrabatten för unga brottslingar skriver M-styret till staten i ett yttrande.
Tvärtemot förvaltningens förslag.Staten håller på att utreda om straffrabatten för brottslingar i åldern 18 till 20 år ska tas bort eller inte.

Skånskan - 6 timmar sedan

Nämnd avvaktar med sparåtgärder

ESLÖV Det ekonomiska läget ser lite ljusare ut för vård- och omsorgsnämnden. I nuläget blir det inte aktuellt med några riktade sparåtgärder.
– Vi sitter lugnt i båten, säger Tony Hansson (S) som är nämndens ordförande.

Skånskan - 8 timmar sedan

Humorfestival jubilerar med Povel

Povel Ramel-revy, Norra Brunn och På minuten på besök, gratis födelsedagskalas, buktalaren Nina Conti och totalt runt 200 humorartister. Lund Comedy Festival firar tio år med ett digert program och med att testa tre nya scener.
– Vi känner verkligen att vi har hittat vår form och storlek och är en festival med både humor och hjärta, säger Kajsa Jönsson, festivalens producent.

Skånskan - 8 timmar sedan

Eslövs IK nära ny Lugivärvning

HANDBOLL För några veckor sedan gjorde Eslövs IK klart med Lugis Ebba Kristiansson. Nu är klubben nära att värva Ebba Wallenberg från samma klubb.Enligt en pålitlig källa är parterna muntligen överens om en övergång, men EIK-tränaren Lars Eklöv vill inte bekräfta fullt ut:
– Det stämmer att vi pratar med varandra och jag har förhoppningar om att det ska lösa sig, men inget är påskrivet ännu, säger han.

Skånskan - 9 timmar sedan

Socialkonservativa KD

22 gånger har Kristdemokraternas vice partiordförande Lars Adaktusson röstat nej i frågor om kvinnors aborträtt och rätten att bestämma över sin egen kropp under sin tid i Europaparlamentet. När han får frågan om varför han gjort det menar han att det handlar om principen om att EU inte ska lägga sig i socialpolitik. Det som talar emot den förklaringen är att han röstat nej och inte lagt ner sin röst, som är vanligare när man har principiella invändningar.

Skånskan - 9 timmar sedan

Åtal för nära 20 kilo hasch

lund Två män, 27 respektive 22 år gamla, åtalades på onsdagen för grovt narkotikabrott. Polisen i Lund tog en av dem på bar gärning med 18,4 kilo cannabisharts.Det var den 19 november förra året som polisen slog till mot de två.

Skånskan - 9 timmar sedan

Ungdomsboende på Orupslund läggs ner

orup Från att ha varit fullbelagt under 2015 står Orupslunds ungdomsboende i dag nästan tomt. Nu har nämnden för kultur, arbete och folkhälsa beslutat att ungdomsboendet ska stänga. Någon ny verksamhet finns inte planerad i fastigheten där hyresavtalet tickar på till 2033.

Skånskan - 9 timmar sedan

Ännu fler grannar överklagar boende

Malmö I april röstade stadsbyggnadsnämnden igenom en utbyggnad av Södertorpsgården med 75 lägenheter. Men reaktionerna lät inte vänta på sig. Flera grannar har överklagat nämndens beslut och vill nu att ärendet prövas i domstol.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.