YLE > Finland

Sunday, 26 May, 21:14

YLE - 16 maj 19 kl. 04:18

Helsingfors kraftigt överrepresenterat som hemort bland kandidaterna i EU-valetNästan var fjärde kandidat i EU-valet är från Helsingfors, men bara knappt 12 procent av finländarna bor i Helsingfors..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU, Helsingfors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helsingfors, kraftigt, överrepresenteratsom , hemortbland , kandidaternai , EU-valet
YLE - 16 maj 19 kl. 06:00

Morgonkollen: Finländarna måste skippa rött kött och lämna bilen hemma, Helsingfors kraftigt överrepresenterat i EU-valet

Finländarna måste förändra sin livsstil radikalt och skippa det röda köttet och bilen. Nästan var fjärde kandidat i EU-valet är från Helsingfors och förhandlingar för att lösa krisen i Venezuela pågår i Norge..

Dagens Media - 25 nov 15 kl. 05:55

Twitter överrepresenterat som källa i medier

Ny rapport visar att Twitter är kraftigt överrepresenterat som källa i dagspressen..

YLE - 20 mar 17 kl. 05:04

Morgonkollen: Brasilien försöker övertyga omvärlden om att skandalköttet inte är farligt, Attack mot asylsökande i Helsingfors centrum

Vi uppdaterar dig med det viktigaste inför dagen och berättar vad som har hänt medan du sov. Inrikes En asylsökande har blivit utsatt för en gasattack i Helsingfors centrum på Järnvägstorget där hen demonstrerade mot Finlands asylpolitik, rapporterar tidningen Helsingin Sanomat.
Arkivbild från de asylsökandes demonstration på Järnvägstorget i Helsingfors.

YLE - 03 dec 15 kl. 06:38

Barnets rätt till dagvård beror nu på hemort

Omkring tio kommuner väljer att trotsa regeringens begränsningar av den subjektiva dagvårdsrätten. Helsingfors och möjligtvis Esbo finns bland dem. Kommunerna i huvudstadsregionen har reagerat väldigt olika på regeringens förslag om att begränsa rätten till dagvård.

YLE - 14 mar 13 kl. 06:06

Vbl: Löftet om Vasa som hemort sprack

Det verkar som om allt nu är öppet när det gäller en eventuell fusion mellan yrkeshögskolorna Novia och Arcada. Löftet om Vasa som hemort för den nya finlandssvenska yrkeshögskola som skulle uppstå vid en fusion har spruckit, skriver Vasabladet. Det samma gäller österbottningarnas krav på ett jämnt fördelat ägande mellan Vasa, Helsingfors och Åbo.

YLE - 17 sep 15 kl. 13:19

Tuffa år för Helsingfors universitet

Nedskärningarna inom utbildningen tvingar Helsingfors universitet att inleda en hård sparkur. Rektor Jukka Kola säger att man måste reagera på sparbehovet nu. Helsingfors universitet meddelade på tisdagen att upp till 1200 jobb kan försvinna.

SR - 9 timmar sedan

Kraftigt jordskalv i Peru

Peru har drabbats av ett kraftigt jordskalv som uppmätts till en magnitud på åtta. Skalvet har känts i stora delar av mellersta och norra Peru..

YLE - 10 nov 16 kl. 19:46

Västmetron: Drumsö station kraftigt försenad

Uppgifter från Västmetrobolaget visar att testerna i Drumsö metrostation är kraftigt försenade. Dessutom funderar man på möjligheten att först bara öppna metrobanan till Hagalund. I januari 2017 borde testerna till och med stationen i Hagalund vara gjorda.

YLE - 19 sep 14 kl. 05:10

Helsingfors stad kan ha slängt tiotals miljoner i sjön

Vid Helsingfors stad följer man nu spänt med diskussionen kring tillståndet för en fjärde reaktor i Olkiluoto. Regeringen bordlade en förlängning av Industrins krafts (TVO) tillstånd i går och projektets framtid är osäker. Helsingfors stad beslöt för tre år sedan att delta i projektets planering med 30 miljoner euro och av den summan har en tredjedel redan använts.

YLE - 27 jul 16 kl. 14:17

VR kan senarelägga tågtur från Helsingfors – nya tidtabeller kommer i december

Tidigast i december kan Västnyland få en senarelagd tågtur från Helsingfors. VR presenterar sina nya tidtabeller för fjärrtrafiken den elfte december. Maisa Romanainen som är direktör för persontrafiken på VR säger att bolaget inte har fattat några som helst beslut gällande en ny senarelagd tur mellan Helsingfors och Åbo.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Över 90 procent av rösterna är räknade: Samlingspartiet och De gröna valvinnare - SFP behåller sitt mandat

Svenska Yles direktrapportering om Europaparlamentsvalet har kört igång. Här kan du följa med vår liveblogg där vi rapporterar om allt om valet. Här hittar du Yles prognos..

YLE - 45 minuter sedan

Yles prognos: Samlingspartiet ohotad etta, SFP kämpar om sista platsen

De gröna får ett mandat till medan Centern tappar en plats i EU-parlamentet enligt Yles valprognos. Rösträkningen pågår fortfarande..

YLE - 3 timmar sedan

Yles prognos: Samlingspartiet och De gröna valvinnare - SFP behåller sitt mandat

Svenska Yles direktrapportering om Europaparlamentsvalet har kört igång. Här kan du följa med vår liveblogg där vi rapporterar om allt om valet. Majoriteten av rösterna är nu räknade - resultaten i realtid hittar du här..

YLE - 1 timme sedan

Livechatt: Kanada–Finland – Lejonen brände straff i första perioden

Dagen med stort D är här! Lejonen har sensationellt nog tagit sig till final i Bratislava. Hur ska det gå?

YLE - 3 timmar sedan

Yles prognos: Samlingspartiet och De gröna i topp, SFP behåller sitt mandat

Svenska Yles direktrapportering om Europaparlamentsvalet har kört igång. Här kan du följa med vår liveblogg där vi rapporterar om allt om valet. Majoriteten av rösterna är nu räknade - resultaten i realtid hittar du här..

YLE - 3 timmar sedan

Valdeltagandet i Finland är 42,7 procent - följ vår liverapportering här!

Svenska Yles direktrapportering om Europaparlamentsvalet har kört igång. Här kan du följa med vår liveblogg där vi rapporterar om allt om valet. Mer än hälften av rösterna är nu räknade - resultaten i realtid hittar du här..

YLE - 3 timmar sedan

De första förhandsrösterna är klara: Samlingspartiet är störst och De gröna går rejält framåt - följ vår liverapportering här!

Svenska Yles direktrapportering om Europaparlamentsvalet har kört igång. Här kan du följa med vår liveblogg där vi rapporterar om allt om valet. De första förhandsrösterna är klara - dem hittar du genom att klicka här..

YLE - 3 timmar sedan

De första förhandsrösterna är klara, De gröna går rejält framåt - följ vår liverapportering här!

Svenska Yles direktrapportering om Europaparlamentsvalet har kört igång. Här kan du följa med vår liveblogg där vi rapporterar om allt om valet. De första förhandsrösterna är klara - dem hittar du genom att klicka här..

YLE - 3 timmar sedan

Nu börjar Svenska Yles valvaka - följ vår liverapportering här!

Svenska Yles direktrapportering om Europaparlamentsvalet har kört igång. Här kan du följa med vår liveblogg där vi rapporterar om allt om valet. De första förhandsrösterna väntas vara klara klockan 20..

YLE - 3 timmar sedan

Över 300 miljoner EU-medborgare röstar i världens näststörsta val - följ vår liverapportering här

Svenska Yles direktrapportering om Europaparlamentsvalet har kört igång. Här kan du följa med vår liveblogg där vi rapporterar om allt om valet. Själva valvakan börjar 19.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.