YLE > Finland

Thursday, 23 May, 16:59

YLE - 16 maj 19 kl. 04:03

Finländarna måste se över sina levnadsvanor - rött kött och fritidsresor med egen bil hör till det förgångnaSitras beräkningar visar att finländarna har en strikt klimatplan att följa om vi ska nå 1,5-gradersmålet. Koldioxidavtrycket per person behöver minska med över 90 procent i Finland och Japan fram till år 2050..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Japan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finländarnamåste se över sina , levnadsvanor, rött, köttoch , fritidsresor med egen bil hör till det förgångna
YLE - 16 maj 19 kl. 04:03

Sitra: Finländarna måste se över sina levnadsvanor - rött kött och fritidsresor med egen bil hör till det förgångna

Sitras beräkningar visar att finländarna har en strikt klimatplan att följa om vi ska nå 1,5-gradersmålet. Koldioxidavtrycket per person behöver minska med över 90 procent i Finland och Japan fram till år 2050..

YLE - 22 jul 14 kl. 11:21

Analys: Finländarna är flitiga och arbetskära

Finländarna beskriver ofta sig själva som fokuserade på arbetet och flitiga. Det visar en färsk analys som Näringslivets Delegation EVA offentliggjorde på tisdagen. 84 procent av de som besvarade enkäten om hurdan finländare är beskriver finländare som flitiga.

YLE - 12 jul 16 kl. 14:43

Finländarna anser att bistånd kan förebygga flyktingkriser

Majoriteten av finländarna anser fortfarande att Finlands utvecklingssamarbete är viktigt. 84 procent säger att bistånd är mycket eller ganska viktigt, visar Taloustutkimus undersökning som Utrikesministeriet låtit göra. Det är en liten minskning från fjolåret då hela 87 procent svarade på samma sätt.

YLE - 11 sep 12 kl. 15:19

Hälften av finländarna vill ge mer stöd till kulturen

Nästan varannan finländare vill att staten ska stöda kultur mer än i nuläget. Också motståndet mot utbetalning av stöd till kulturen har ökat sedan i fjol. TNS Gallup undersökte finländarnas inställning till kultur i augusti.

YLE - 22 jan 16 kl. 17:36

Finländarna är mest rädda för regeringen och den egna ekonomin

Känslan av otrygghet ökar i samhället. Våra liv har aldrig varit så trygga som nu, men ändå är finländare rädda. Vi oroar oss för ekonomin och framtiden.

YLE - 18 aug 13 kl. 15:37

Yles enkät: Så vill finländarna spara

Finländarna stöder förslaget om att kräva motprestationer av den som får socialbidrag. Också kraven på att hålla löneförhöjningarna moderata vinner gehör enligt Yles enkät. I Yles mätning har finländare tillfrågats vilka såkallade "strukturella förändringar" de föredrar för att få ordning på landets ekonomi.

YLE - 01 mar 15 kl. 11:00

Finländarna är duktiga på att spela bort pengar

En genomsnittsfinländare spelar bort nästan 400 euro varje år på penningspel. Det här är en så pass stor summa att finländarna placerar sig på femte plats på listan över storspelarna i hela världen. Den totala summan som de finska spelbolagen drar in har stadigt ökat under de senaste 20 åren.

YLE - 03 dec 15 kl. 07:50

Finländarna har blivit räddare

Finländarna bekymrar sig över rasism, säkerhet och ekonomi, visar en undersökning om våra värderingar från T-media. Känslan av otrygghet har ökat på sistone och det märks bland annat genom att tilltron till både kyrkan och försvaret har ökat. Förtroendet för regeringen fortsätter att minska medan längtan efter trygghet ökar bland finländarna, visar undersökningen.

YLE - 22 dec 15 kl. 08:09

Undersökning: Finländarna överger inte euron

Finländarna anser att euron är ett hinder för landets ekonomi, men en klar majoritet vill ändå hellre stanna kvar i den gemensamma valutan än lämna den. En majoritet av finländarna tror ännu på euromedlemskapet, trots att många anser att den skadar Finlands ekonomi. Enligt Yles undersökning stöder 54 procent av finländarna ett euromedlemskap, medan 31 procent vill lämna euron.

YLE - 12 dec 16 kl. 08:55

Finländarna shoppar loss inför jul - köper mer än ifjol

Julhandeln är på topp just nu och har varit aktivare än i fjol. Det är ett lovande tecken med tanke på det kommande året. Veckorna innan jul är affärernas viktigaste säsong.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

HS: Kravet om 0,7 vårdare per äldre ska skrivas i lagen

Arbetsgruppen vid regeringsförhandlingarna som behandlade frågan om antalet vårdare per äldre har nått resultat. Den lagstadgade miniminivån inom äldreomsorgen blir 0,7 vårdare per äldre och den blir bindande, erfar Helsingin Sanomat..

YLE - 1 timme sedan

Efter lång rekryteringsprocess valdes Henrik Grönroos till rektor för Västra Nylands folkhögskola

Rekryteringen av en rektor med tillsvidare tjänsteförhållande har pågått sedan början av året. Styrelsen för Västra Nylands folkhögskola (VNF) valde i onsdags Henrik Grönroos till rektor..

YLE - 1 timme sedan

Varghundar och kattkorsningar förbjuds - om hybriden är sällskapsdjur får den stanna hos ägaren livet ut

Det blir förbjudet att uppföda, inneha, sälja eller marknadsföra varghundar och kattkorsningar från och med den första juni. Den som har en hybrid som sällskapsdjur får behålla djuret tills det dör en naturlig död..

YLE - 2 timmar sedan

Ekenäs gymnasiums nya rektor: Jag tycker jättemycket om skolan och vill utveckla den vidare

Den nyvalda rektorn Petra Blomqvist vill ha ett öppet klimat och studerande som mår bra och är ivriga att lära sig nya saker. Hon tvekade innan hon valde att söka tjänsten en andra gång..

YLE - 3 timmar sedan

Åbo, Vasa, Tammerfors och andra städer vill inte att vårdreformen utgår från landskap - "Det är vi som känner våra medborgare"

Det är kommunerna och städerna som känner sina medborgare bäst och ska ansvara för deras välmående, tycker stadsdirektörerna i Finlands större städer. Regeringsförhandlarna har kommit överens om att vårdreformen ska utgå från 18 landskap men landskapen skulle bara införa en onödig administrativ nivå och inte ge konkreta lösningar på problem, säger stadsdirektörerna..

YLE - 3 timmar sedan

Finländska tonåringar är på nätet mest hela tiden - de flesta vet hur de ska bete sig

I Finland har 9-17-åringar möjlighet att gå in på nätet när de så önskar; så gott som alla har en smarttelefon. Föräldrar blandar sig just inte i sina barns nätanvändning..

YLE - 8 timmar sedan

Rinne: Vårdreformen ska bygga på 18 landskap - huvudstadsregionen får egen vårdmodell, ännu inget beslut om jouren i Vasa

Regeringsförhandlarna har enats om hur man ska gå vidare med vårdreformen - den som den förra regeringen föll på. Vid en snabb presskonferens på torsdag morgon sade regeringssonderaren Antti Rinne (SDP) att vården ska skötas av 18 självstyrda landskap, men att huvudstadsregionen ska få en egen modell..

YLE - 5 timmar sedan

Y-tågen till och från Sjundeå byts ut mot långsammare turer några veckor i sommar

Under två perioder i juni och juli i sommar ersätts Y-tågen med långsammare U- och L-tåg. Orsaken är banarbeten..

YLE - 5 timmar sedan

HS: Kommunikationsdirektören vid Helsingforspolisen misstänks för brott mot tjänsteplikt och mutbrott

Kommunikationsdirektören Juha Hakola vid Helsingforspolisen misstänks för brott mot tjänsteplikt och mutbrott, rapporterar Helsingin Sanomat..

YLE - 6 timmar sedan

Strömmingsfisket fortfarande viktigast för Finland - trots minskade fångster

Yrkesfisket vid våra kuster minskar. Den totala fångsten uppgick 2018 till 148 miljoner kilo - det är 7 miljoner kilo mindre än året innan, visar preliminära siffror från Naturresurscentralen Luke..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.