SVT > Inrikes

Friday, 24 May, 09:42

SVT - 16 maj 19 kl. 03:01

Här är kommunerna som infört tiggeriförbud Vellinge var först, sedan följde Staffanstorp och nu senast Katrineholm. Nu diskuteras ett tiggeriförbud i flera svenska kommuner..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Staffanstorp, Katrineholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är kommunernasom , infört, tiggeriförbud
Expressen - 17 dec 18 kl. 10:06

JUST NU: Vellinge får införa tiggeriförbud

Högsta förvaltningsdomstolen ger Vellinge kommun grönt ljus för att införa tiggeriförbud. Det skriver Sveriges radio Ekot på sin Twitter. – Det är många kommuner som vill och ser ett behov av att kunna göra någon form av förbud, för det skapar väldigt mycket problematik, sa kommunalrådet Carina Wutzler (M) till Kvällsposten i somras..

DN - 18 aug 16 kl. 20:00

Regeringen överväger att införa tiggeriförbud

Regeringen överväger att införa tiggeriförbud i Sverige. Civilminister Ardalan Shekarabi (S) tänker särskilt studera de modeller som finns i våra nordiska grannländer. – Det är naturligt att vi tar del av erfarenheterna från andra länder, säger han..

DN - 06 dec 17 kl. 12:33

Danderyd vill införa tiggeriförbud

Danderyd vill införa tiggeriförbud på vissa ställen i kommunen. Innan jul ska man skriva till regeringen och begära att lagen ändras. – Jag har inte stora förhoppningar, men jag känner att vi måste stå upp för våra invånare, säger kommunstyrelsens ordförande Olle Reichenberg (M)..

GöteborgsPosten - 27 mar 18 kl. 10:28

Vellinge får inte införa tiggeriförbud

Vellinge får inte införa tiggeriförbud. Nu har även kammarrätten satt ner foten i frågan..

UNT - 27 mar 18 kl. 10:28

Vellinge får inte införa tiggeriförbud

Vellinge får inte införa tiggeriförbud..

Kristianstadsbladet - 27 mar 18 kl. 11:14

Vellinge får inte införa tiggeriförbud

Vellinge får inte införa tiggeriförbud. Nu har även kammarrätten satt ner foten i frågan. – Man är inte konsekvent, säger Carina Wutzler (M), kommunalråd i Vellinge..

Sydsvenskan - 21 feb 19 kl. 13:14

Bromölla inför tiggeriförbud

Bromölla gör som sin skånska kommunkollega Vellinge och inför tiggeriförbud. Beslutet togs under gårdagskvällen, rapporterar Kristianstadsbladet. Sverigedemokraterna, som styr kommunen i valteknisk samverkan med Moderaterna, Kristdemokraterna och det lo.

DN - 21 feb 19 kl. 13:22

Bromölla inför tiggeriförbud som ”stöd” till företagare

Bromölla gör som sin skånska kommunkollega Vellinge och inför tiggeriförbud. Beslutet togs under gårdagskvällen, rapporterar Kristianstadsbladet..

UNT - 21 feb 19 kl. 13:14

Bromölla inför tiggeriförbud

Bromölla gör som sin skånska kommunkollega Vellinge och inför tiggeriförbud..

GöteborgsPosten - 21 feb 19 kl. 13:14

Bromölla inför tiggeriförbud

Bromölla gör som sin skånska kommunkollega Vellinge och inför tiggeriförbud..

YA - 21 feb 19 kl. 13:14

Bromölla inför tiggeriförbud

Bromölla gör som sin skånska kommunkollega Vellinge och inför tiggeriförbud. Beslutet togs under gårdagskvällen, rapporterar Kristianstadsbladet.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Greta Thunberg: “Tacksam att jag får en chans att föra ut mitt budskap” 

I dag strejkar ungdomar över hela världen för klimatet. Alla med inspiration från svenska Greta Thunberg. Hon har träffat påven och världsledare för att prata om klimatet, men själv tror hon inte att det är dessa möten som kommer att skapa förändring.

SVT - 45 minuter sedan

M och FI i het EU-debatt om lag och rätt

Med bara dagar kvar till Europavalet möttes partiledarna för Feministiskt initiativ och Moderaterna i en bitvis hetlevrad debatt i Morgonstudion om lag och rätt. En stor del av debatten kom att kretsa kring organiserad brottslighet, och vilka insatser som kan motverka den..

SVT - 2 timmar sedan

Elisabeth Marmorstein om Moderaterna: “Välkommen framgång för en pressad partiledning” 

Vänsterpartiet tappar och Moderaterna ökar, med bara dagar kvar till EU-valet. Skulle valresultatet från Novus mätning stå sig är det första gången sedan 2010 som Moderaterna går framåt. – Det skulle förstås vara en välkommen framgång för en pressad partiledning, säger SVT:s politiska reporter Elisabeth Marmorstein.

SVT - 2 timmar sedan

Dags för den andra globala klimatstrejken

Det är dags igen. I dag fredag samlas hundratusentals människor, världen över, för att delta i den andra globala strejken för klimatet. Senast detta gjordes deltog minst 1,8 miljoner människor i över 125 länder.

SVT - 2 timmar sedan

Studenter vill få universiteten att halvera utsläppen

Landets lärosäten ska halvera sina utsläpp på fyra år. Det kräver studenterna bakom initiativet Klimatstudenterna. Och det ska bland annat ske genom att minska resandet.

SVT - 2 timmar sedan

Handelsstudenten Cecilia: Därför kämpar jag för klimatet

För Cecilia Nyquist vaknade engagemanget för klimatet när hon var 12 år och satt i sina föräldrars bil. -Jag fick dödsångest, säger hon..

SVT - 3 timmar sedan

V tappar och M ökar inför EU-parlamentsvalet

Med bara två dagar kvar till EU-parlamentsvalet står det klart att Vänsterpartiet tappar väljare. Det visar en ny mätning från SVT/Novus..

SVT - 10 timmar sedan

S och M debatterade sociala frågor i kvällens Aktuellt

Med bara tre dagar kvar till EU-valet är de sociala frågorna några av de hetaste i den svenska EU-valsdebatten. Toppkandidaterna Heléne Fritzon (S) och Tomas Tobé (M) debatterade hur mycket EU ska lägga sig i frågor som föräldraledighet, arbetsvillkor och abort i torsdagens Aktuellt..

SVT - 11 timmar sedan

Nya databasen: Facebook-budskapen som bara når män – eller bara kvinnor

Stefan Löfvens slagord om arbetsmiljö hamnade hos manliga Facebookanvändare. En annons med lovord över Feministiskt initiativs inflytande i EU-parlamentet nådde bara kvinnor. SVT har med hjälp av Facebooks nya data kunnat kartlägga könsfördelningen bland de politiska annonserna..

SVT - 13 timmar sedan

Alternativ för Sverige-affischer togs bort: ”Ett arbetsmiljöproblem”

Det högernationalistiska partiet Alternativ för Sverige har under valrörelsen flera gånger stoppats från att annonsera. På bussarna i Västerås tog Västmanlands lokaltrafik ned affischerna med hänvisning till reaktioner som kommit från resenärer och allmänhet. – Det påverkar oss negativt, säger partiledare Gustav Kasselstrand..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.