UT > Nyheter

Wednesday, 22 May, 15:01

UT - 16 maj 19 kl. 01:00

Två chefer lämnar hemsjukvårdenTvå enhetschefer inom hemsjukvården har sagt upp sig. – Bekymmersamt, säger Anna Karin Asp, verksamhetschef för beställning och kvalitet i Ulricehamns kommun..
Läs mer på UT
Läs mer om:
Anna Karin Asp, Ulricehamns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, chefer, lämnar, hemsjukvården
Corren - 05 jun 18 kl. 08:00

Han ser sina chefer komma och gå

Socialchef Joachim Samuelsson är förvånad över oron bland anställda inom hemsjukvården..

Barometern - 02 jan 14 kl. 07:39

Fyra av tio kommunala chefer är nära pension

En undersökning som Ledarna och affärsinformationsföretaget Bisnode gjort av de kommunala bolagen runt om i Kalmar län visar att drygt var tredje styrelseledamot äldre än 64 år. Av cheferna ute i verksamheterna, rektorer, hemtjänstchefer, vårdhemsföreståndare etcetera, kommer ungefär fyra av tio att pensioneras inom tio år.
För var och en av de välfärdschefer som lämnar den småländska arbetsmarknaden de närmaste tio åren behöver en ny rekryteras.

Skånskan - 02 sep 16 kl. 14:24

Sus högste chef lämnar sitt jobb

SKÅNE Jan Eriksson lämnar sitt uppdrag som förvaltningschef för Skånes universitetssjukvård (Sus).
Enligt ett pressmeddelande från Region Skåne lämnar Jan Eriksson efter  en gemensam överenskommelse med regiondirektör Alf Jönsson.
– Jan har gjort ett utmärkt arbete med att bland annat utveckla Sus uppdrag inom rikssjukvård och andra nationella uppdrag inom cancervården.

TA - 23 jul 13 kl. 14:40

Värmeböljor skördar liv

Varningar om stark värme ska tas på allvar. Dödsfallen ökar med 10 procent vid 26 grader under tre dagar, visar svenska studier. Men vård och omsorg är dåligt förberedda för extremt hetta.

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 15 kl. 04:00

Vi sjuksköterskor vill inte bli utnyttjade längre

Våren kommer med stormsteg och de flesta av oss njuter av ljuset och värmen. Som sjuksköterska inom hemsjukvården i Helsingborg vittnar den stundande våren också om en kommande sommar. Sommaren innebär ledighet för de flesta, men för oss sjuksköterskor innebär detta en ökad stress.

Alingsås tidning - 14 jul 18 kl. 05:30

Omvårdnadspersonal upprörda över besparingar

Det jäser bland omvårdnadspersonal i Vårgårda. Arbetsgivaren, Vårgårda kommun, sätter stopp för vikarier vid vakanser på vardagar och semester tillåts inte på kvällar och helger.
Prognosen för Vård och omsorg i Vårgårda pekar på att man går back med en miljon kronor.

Skånskan - 01 okt 18 kl. 13:32

Socialnämnden måste ta tag i underskottet

ystad En genomlysning socialnämndens struktur är klar som ska ge en vägledning på hur den ska få bukt på de konstanta minussiffrorna i budgeten.
– Det handlar inte om att skära bort olika saker, säger Roger Jönsson (S), socialnämndens ordförande.– Kommunstyrelsen ville i våras efter ett underskott på tio miljoner ha en genomlysningar av socialförvaltningen för att det är i stort sett alltid underskott och då gjorde de en upphandling som två företag vann.

Sydsvenskan - 28 maj 15 kl. 20:36

"Politiker som inte vet ett skvatt om sjukvård bestämmer i Region Skåne"

Så har det hänt igen: regiondirektören har fått gå och – i det här fallet – 2,6 miljoner kronor. Företrädaren fick också några miljoner i ersättning när han avpolletterades. Regionråden försöker att få det hela att se snyggt ut och talar om gjorda omorganisationer och om gott slut på lång sikt.

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 15 kl. 20:36

"Politiker som inte vet ett skvatt om sjukvård bestämmer i Region Skåne"

Så har det hänt igen: regiondirektören har fått gå och – i det här fallet – 2,6 miljoner kronor. Företrädaren fick också några miljoner i ersättning när han avpolletterades. Regionråden försöker att få det hela att se snyggt ut och talar om gjorda omorganisationer och om gott slut på lång sikt.

Trelleborgs Allehanda - 21 mar 13 kl. 16:57

Jay Leno ersätts av Jimmy Fallon


Pratshowvärden Jay Leno lämnar NBC:s "The tonight show" och ersätts av kanalkollegan Jimmy Fallon. Dessutom lämnar programmet Los Angeles och flyttar tillbaka till New York där allting startade 1954. Det uppger New York Times som pratat med flera högt uppsatta NBC-chefer.

Fler nyheter från UT

UT - 1 timme sedan

Horn växte in i huvudet - man döms till böter

En man döms till böter eftersom han undgått att åtgärda ett felväxt horn på en tjur. .

UT - 2 timmar sedan

Världscupen: Ulricehamns grenar för 2021 kan spikas snart

Nästa vecka börjar resan mot att få arrangera sprinttävlingar under världscupen i Ulricehamn. Då ska önskemålet läggas fram på Fis-konferensen i Dubrovnik. .

UT - 4 timmar sedan

Greps genom grannsamverkan – trio döms för stöld

Två män döms till fängelse och en tredje till villkorlig dom efter en kopparstöld i Älmestad i våras. .

UT - 8 timmar sedan

Ulricehamnare ska måla fasaderna med mexikanska konstnärer

I juni får boende på Karlslätt chans att förgylla sin boendemiljö genom måla på väggarna. Det är den mexikanska konstnärsduon Himed & Reyben som bjuder in till att skapa ett kollektivt konstverk..

UT - 8 timmar sedan

Enkät: Har du bestämt vad du ska rösta på i EU-valet?

På söndag är det dags för EU-val. Vi har frågat Ulricehamnarna om de vet hur de ska rösta. .

UT - 8 timmar sedan

Varning: Vilt på väg 40

På onsdagsmorgonen gick Trafikverket ut med en varning för att det går rådjur på väg 40. .

UT - 18 timmar sedan

Premiär för Kinds Reko-ring

Plantor, bakverk, korv, honung och grönsaker bytte ägare på det före detta väveriets parkering i Uddebo på tisdagskvällen. Det var premiär för Kinds Reko-ring med försäljning av lokal mat..

UT - 18 timmar sedan

Sjuhärad: Ertappades vid knarkgömma i skogen – döms till fängelse

I höstas upptäckte polisen en knarkgömma i skogen. Knarket byttes ut och dagen efter ertappades en man med med kopplingar till ett kriminellt mc-gäng vid knarkgömman. Nu har mannen dömts för flera brott, men då knarket var utbytt kunde han inte dömas för fullbordat narkotikabrott.

UT - 20 timmar sedan

HD har fattat nytt beslut – ”Liten framgång i det stora”

Den juridiskt komplicerade prövningen av yxmordet på 36-årige Magnus Natschki har tagit ett nytt steg: Riksåklagaren ska yttra sig..

UT - Igår: 00:00

Insändare: EU inget för vanligt folk

Jag har stor respekt för demokratin, har röstat i alla val sedan jag fick rösträtt, men denna gång tänker jag avstå..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.