Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 26 May, 11:00

Dagens Medicin - 16 maj 19 kl. 00:30

Djupdykning i nyföddas viktstatusEn ny analys talar för att en av sju bebisar världen över hade låg födelsevikt under 2015. Fast i Sverige var det däremot relativt få nyfödda som vägde för lite..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Djupdykningi , nyföddas, viktstatus
UNT - 05 jun 13 kl. 13:02

Nyföddas hjärnor ska skyddas bättre

Akademiska sjukhuset är först i Sverige med neurologisk intensivvård för nyfödda barn..

UNT - 05 jun 13 kl. 13:02

Nyföddas hjärnor ska skyddas

Akademiska sjukhuset är först i Sverige med neurologisk intensivvård för nyfödda barn..

YLE - 18 aug 17 kl. 12:08

ÅUCS har screenat över 100 000 nyfödda

De senaste tio åren har Åbo universitetscentralsjukhus screenat över 100 000 nyfödda barn. Syftet med det har varit att hitta ovanliga sjukdomar i ämnesomsättningen. Åbo har varit en föregångare nationellt och sedan ett par år tillbaka screenas alla nyfödda i landet för ovanliga sjukdomar i ämnesomsättningen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Alkohol minskar nyföddas IQ

Kvinnor som dricker alkohol under graviditeten riskerar att sänka barnets intelligensnivå. Det visar en ny forskarrapport från Bristol University.Forskarna har analyserat 4.

Sydöstran - 21 feb 19 kl. 11:28

Hotad badplats räddas kvar

Elleholms badplats hotades av nedläggning efter att fastighetsägarna och kommunen inte kom överens om ett nytt arrende. En djupdykning i skrivningarna ger dock besked att det gamla kontraktet gäller i fem år till..

DN - 21 feb 19 kl. 05:00

Snart kanske barnen kan räddas – men för Emil är det för sent

Våren 2020 väntas Socialstyrelsen ge besked om de anser att alla nyfödda ska screenas för den ovanliga sjukdomen ALD. Förhoppningen är att pojkar, som drabbas av den dödliga varianten, i framtiden ska kunna räddas i tid. För Emil och hans familj är det för sent.

UNT - 31 dec 13 kl. 17:04

Läkare sålde sju nyfödda spädbarn

En läkare i Kina misstänks ha sålt sju nyfödda barn till människohandlare. Hon ska ha sagt att barnen var obotligt sjuka och fått föräldrarna att lämna ifrån sig småttingarna. Sex barn kunde räddas, men en flicka dog.

Kristianstadsbladet - 31 dec 13 kl. 17:04

Läkare sålde sju nyfödda spädbarn


En förlossningsläkare i Kina står inför rätta misstänkt för att ha sålt sju spädbarn till människohandlare. Hon ska ha lurat nyblivna föräldrar att deras bebisar varit obotligt sjuka och fått dem att lämna ifrån sig barnen.Sex barn kunde räddas, men en flicka dog, rapporterar BBC.

Sydsvenskan - 31 dec 13 kl. 17:15

Läkare sålde sju nyfödda spädbarn

En förlossningsläkare i Kina står inför rätta misstänkt för att ha sålt sju spädbarn till människohandlare. Hon ska ha lurat nyblivna föräldrar att deras bebisar varit obotligt sjuka och fått dem att lämna ifrån sig barnen.
Sex barn kunde räddas, men en flicka dog, rapporterar BBC.

Helsingborgs Dagblad - 31 dec 13 kl. 17:07

Läkare sålde sju nyfödda spädbarn

En förlossningsläkare i Kina står inför rätta misstänkt för att ha sålt sju spädbarn till människohandlare. Hon ska ha lurat nyblivna föräldrar att deras bebisar varit obotligt sjuka och fått dem att lämna ifrån sig barnen. Sex barn kunde räddas, men en flicka dog, rapporterar BBC.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 15:00

Kortspel ska ge bättre bemötande i vården

Bemötandet kollegor emellan. Det är något som Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm satsar stort på i år. Alla ska utbildas med Grand Hôtel som förebild..

Dagens Medicin - Igår: 14:54

Första ärendena om vårdmoms avgjorda

Den som hyr ut vårdpersonal ska betala moms. Det slår Skatterättsnämnden fast i tre förhandsbesked, som Dagens Medicin tagit del av..

Dagens Medicin - Igår: 14:39

Avhopp från KI:s styrelse

Den danska professorn Liselotte Højgaard har annonserat att hon lämnar styrelsen för Karolinska institutet, KI..

Dagens Medicin - Igår: 14:26

Läkarstudent stängs av efter olämpliga mejl

Efter att ha mejlat ett 20-tal medstudenter om att han mår dåligt och behöver någon som håller honom i handen, har en läkarstudent portats från utbildningen..

Dagens Medicin - Igår: 14:01

Nu ska fakta ersätta ”tro” i hemsjukvården

Nästa år räknar Socialstyrelsen med att kunna publicera statistik om vilken vård hemsjukvårdens patienter får. Då blir det svart på vitt vilka insatser som ges i den kommunala hälso- och sjukvården. Något som hittills varit svårt att veta..

Dagens Medicin - Igår: 13:45

Barn dog efter att kontroll skjutits upp

Kapacitetsbrist på Karolinska universitetssjukhuset gjorde att ett tidigare cancersjukt barns undersökning flyttades fram. Barnet avled sedan av spridd cancer..

Dagens Medicin - Igår: 13:22

Han tar över Smer

Den tidigare landshövdingen Kenneth Johansson tar över ordförandeposten i Statens medicinsk-etiska råd efter Kjell Asplund..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:00

”Det sammanhängande systemet är en god sak”

Det skriver Anna Janson, barnläkare, Addis Abeba, Etiopien. .

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

”Det väsentliga för patienten är alltid de medicinska resultaten”

Det skriver Johan Lagerfelt och Lars Berggren..

Dagens Medicin - I förrgår: 17:02

Ny sjukvårdsdirektör i Skåne trots kritik

Trots kritik från flera fackföreningar i vården har Region Skåne utsett Pia Lundbom till ny hälso- och sjukvårdsdirektör..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.