DN > Utrikes

Friday, 24 May, 07:48

DN - 16 maj 19 kl. 00:18

TV: Så fungerar EUGrunden till EU föddes 1951. Ett syfte var att bevara freden i Europa. I dag har EU 28 medlemsländer – men vad gör EU och hur mycket pengar har de? DN förklarar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
EU, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TV , fungerarEU
YLE - 10 dec 16 kl. 13:47

Två språk i en skola fungerar i Sjundeå

Det är en aning trångt och ljudnivån är tidvis ganska hög. Men det kommer att bli tomt den dagen eleverna i Päivärinteen koulu inte längre finns i Sjundeå svenska skola. Det tycker Robert Siro, Walter Forsén, Wilma Holmberg och Leia Seppä som delar sin skola med finska elever sedan höstterminens början.

Cornucopia - 04 jun 17 kl. 10:23

Kaliber nio och 5.56 millimeter fungerar mot terrorister - inte handhjärtan

Storbritannien har nu drabbats av ett tredje islamistiskt terrordåd på kort tid. Tredje gången gillt och det borde nu gå upp för profsstyckarna att handhjärtan och kärlek eller "det räcker nu" inte fungerar mot terrorister, lika dåligt som listor över frigående extremister. Det som fungerar är bevisligen kaliber nio millimeter och kaliber 5.

Alliansfritt Sverige - 18 jul 11 kl. 11:30

Ansvarig politiker: Tågen som går fungerar utmärkt


UPPSALA. Det är en väldigt intressant syn på vad som fungerar. Sveriges Radio:
Nu kommer kritik mot hur Upplands Lokaltrafiks styrelse skött situationen med DSB Uppland som tvingats ställa in många avgångar med Upptåget.

SmålandsPosten - 08 jun 13 kl. 09:08

Avloppsverk fungerar dåligt i Hulevik och Torne

De kommunala avloppsverken i Hulevik och Torne fungerar dåligt. De i Lönashult och Torsåsby fungerar tillfredsställande men mer prover och flödeskontroller behövs. Mats Runeson, VA-konsult och besiktningsman, har utvärderat anläggningarna.

Barometern - 20 aug 13 kl. 08:14

Finns saker som fungerar bra i psykiatrin

Jag har följt debatten kring psykiatrin och den negativa kritik som riktats mot den. Det finns mycket inom psykiatrin som måste bli bättre, både inom öppen- och slutenvården. Men det finns även det som fungerar bra.

BT - 15 jan 14 kl. 15:53

Trygghetslarmen fungerar dåligt

Många kommuners trygghetslarm för äldre fungerar illa och har till och med lett till dödsfall, rapporterar SVT:s Uppdrag granskning. En vanlig orsak är att analoga larm kombineras med ny telefonteknik.2011 ramlade en 87-årig man i Västmanland och blev liggande i 36 timmar på grund av bristande provlarmningar.

Cornucopia - 27 apr 16 kl. 09:33

Arbetskraftsinvandringen fungerar - ger lägre löner till lågavlönade svenskar

Arbetskraftsinvandringen visar sig fungera och uppfylla de nyliberala önskedrömmarna om lägre svenska löner. Främst omfattar de lägre lönerna lågavlönade och lågutbildade svenskar.
Här i Rosenbad driver Miljöpartiet och Socialdemokraterna en nyliberal arbetskraftsinvandringspolitik.

Cornucopia - 05 jan 18 kl. 15:55

Fredagsmys: Sverige fungerar trots politikerna

Dags för lite fredagsmys igen (för det är väl fredag?).  Det som fungerar i Sverige, fungerar trots politikerna.

Västerbottens Folkblad - 18 okt 11 kl. 17:31

Nu fungerar 112 igen

INLANDET Telefontrafiken i södra Lappland fungerar igen. INLANDET Telefontrafiken i södra Lappland fungerar igen. Telia meddelar att telefontrafiken till 112 och sjukvårdsrådgivningen nu fungerar som vanligt igen.

Dagen - 09 mar 12 kl. 03:00

Där biståndet fungerar behövs det inte

Om man på allvar vill göra något åt fattigdomen i världen krävs det vilja att ta till sig kritiska fakta och forskning och mod att ompröva tidigare ståndpunkter. Den förmågan verkar inte de miljöpartister ha som försvarar biståndsindustrin (Dagen 29 februari).Jag kan förstå att de 10 000 som är anställda inom biståndsindustrin i Sverige är rädda om sina jobb men det ursäktar inte politiker att slentrianmässigt årligen avsätta 35 miljarder (4 000 per svensk) på en verksamhet som inte bevisat någonting.

YLE - 19 feb 13 kl. 05:41

Tvåspråkigheten fungerar i Lappvik skolhus

Att svenska och finska lågstadieelever samsas i Lappvik i samma skolhus är inget som oroar vare sig föräldrar, politiker eller bildningschef. Allt fungerar bra, intygar de ur en mun.
Bildningschef Karl-Erik Gustafsson säger att frågan huruvida Hannu Larinen kan fortsätta som rektor för den Lappvik skola trots saknad av formell behörighet, behandlas en gång i året av bildningsnämndens svenska sektion.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Säverman: Alla sätt att leta rätt på en pump

Kåseri. Barn och barnbarn hade varit på besök och hjälpt till att vårstäda. På sitt sätt..

DN - 45 minuter sedan

Digital läsning av morgontidningar ökar

Svenskarnas mediekonsumtion blir i allt högre grad digital. Inte minst tidningsläsarna lockas allt mer av de digitala plattformarna. Den nedåtgående spiral som präglat läsningen av morgontidningar i många år har brutits visar 2018 års Mediebarometer..

DN - 1 timme sedan

Explosion på parkering i Stockholm

Polis och räddningstjänst larmades om en explosion på en parkeringsplats i södra Stockholm natten mot fredag. En taxiregistrerad bil hade sprängts och ytterligare en bil i närheten hade skadats..

DN - 2 timmar sedan

Misstänkt mordförsök i Stockholm

Polisen fick larm om en knivskärning i centrala Stockholm vid tretiden på natten. Två personer har förts till sjukhus, skriver Aftonbladet..

DN - 8 timmar sedan

Mässlingsfall konstaterat i Västmanland

Ett fall av mässling har konstaterats i Västmanland, skriver region Västmanland i ett pressmeddelande. Mannen tros ha smittats i Stockholm..

DN - 9 timmar sedan

Ukrainas nya president ger sina vänner toppjobb

Ukrainas nya president Volodymyr Zelenskyj säger att han vill leda Ukraina på ett nytt sätt. Men på en punkt skiljer han sig inte från sina föregångare – han utnämner helst sina vänner till höga poster..

DN - 9 timmar sedan

Adaktusson: Gav i uppdrag åt mitt kansli att skriva en förklaring

Lars Adaktusson (KD) uppger att han lämnat in en så kallad särskild röstförklaring kring varför han inte fördömde fallet kring en tioårig flicka som nekades abort i Paraguay. Någon sådan skrivelse finns inte registrerad, kunde DN berättade på onsdagen.  Nu säger Adaktusson till Ekot att han ”gav i uppdrag åt sitt kansli att skriva en röstförklaring.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.