Kristianstadsbladet > Kultur

Friday, 24 May, 09:47

Kristianstadsbladet - 16 maj 19 kl. 00:11

Till SR:s musikansvariga: Lägg inte ner P2 Världen!Tre webbkanaler släcks i sommar. Förändringar är nödvändiga, anser kulturredaktören Sune Johannesson men kan inte förstå hur public service tänker när de krymper världen. För det är just det som sker när P2 Världen stängs. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
SR, P2 Världen, Sune Johannesson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Till SR:s, musikansvariga, Lägginte , nerP2 Världen
YA - 16 maj 19 kl. 00:11

Till SR:s musikansvariga: Lägg inte ner P2 Världen!

Tre webbkanaler släcks i sommar. Förändringar är nödvändiga, anser kulturredaktören Sune Johannesson men kan inte förstå hur public service tänker när de krymper världen. För det är just det som sker när P2 Världen stängs.

UT - 25 okt 14 kl. 07:56

Tingsholms modevisning firar 25 år

Förberedelserna är i full gång inför årets modevisning som arrangeras av elever på Tingsholmsgymnasiet. Och i år är det lite extra speciellt eftersom det är 25-årsjubileum. Eleverna är samlade i klassrummet för att planera årets visning.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Karin Smirnoffs tvåa far i diket på vägen till Kukkojärvi

Karin Smirnoff spinner vidare på sina onda sagor, mindre än ett år efter debuten. ”Vi for upp med mor” är en uppföljare med alltför många upprepningar, tycker recensenten Maria Store..

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Naken och genomborrad av pilar möter Horace Engdahl världen

I sin nya bok ”De obekymrade” skildrar Horace Engdahl sin syn på kvinnorna, männen och samtiden. De självcentrerade texterna utmanar och provocerar. Vissa partier känns också nästan förlegade och nattståndna menar vår recensent Thomas Kjellgren.

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Polvall om sin son Rasmus Paludan: ”Min politiska uppfattning skiljer sig radikalt”

Den danske advokaten och politikern Rasmus Paludan har väckt stor uppståndelse genom sin tydligt provokativa kritik av islam. Följderna har blivit mordhot, polis- övervakning och mängder av rubriker. Nu berättar Paludans pappa, kulturjournalisten Tomas Polvall, för första gången om sin syn på händelserna och sin sons agerande.

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

I helgen regnar det kultur

En av världens mest kända tonsättare gästar åter Malmö Live, Philip Glass. Samma dag, alltså söndag, stundar det EU-val. Men dagens tipskrönika ägnas helt åt fredagens och lördagens Kulturnatt Kristianstad.

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

Spanskt med Motettkören

Den nya konserten av Christianstads Motettkör har valt att fokusera på den spanske författaren Federico García Lorca (1898-1936). Musikskribenten Kjell A Johansson har en lång relation till Lorca, och ser hur konserten ger nytt liv åt ständigt aktuella ord. Premiär i Djurröd i onsdags, ny chans på Regionmuseet under Kulturnatten.

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

KD och SD vill skrota kulturprogram

Vad betyder EU för svensk kultur? För de projekt som faktiskt får stöd kan pengarna vara avgörande, vare sig det handlar om historieberättande för asylsökande barn eller renovering av gamla stationshus i Småland..

Kristianstadsbladet - Igår: 08:28

Katarina Frostenson: "Jag är oskyldig"

Katarina Frostenson går till hård attack mot Svenska Akademien och de svenska medierna i sin nya bok "K". Hon hävdar att hon och den så kallade kulturprofilen har utsatts för förtal. "Jag är oskyldig till det som jag har anklagats för", skriver hon..

Kristianstadsbladet - Igår: 16:10

BOKTOPPEN: Ulf Lundells ”Vardagar 2” kvar på kritikerlistan

Recensenterna väljer de tio bästa böckerna just nu..

Kristianstadsbladet - Igår: 14:09

Skickligt pussel som skrämmer och lockar

Emma Ångströms nya thriller är en riktig nagelbitare. Recensenten Anne Pihlo kan inte lägga den ifrån sig..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:05

Ohlsson – dubbelt aktuell

Efter debuten för tio år sedan har mycket hänt för Kristina Ohlsson, från Kristianstad. Förutom en mängd andra böcker har hennes historier blivit tv-serie och nu ska en novell av henne engagera hela Kristianstad i en stor bokcirkel. Dessutom är hon aktuell med en ny kriminalroman.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.