Världen Idag > Nyheter

Sunday, 26 May, 05:48

Världen Idag - 16 maj 19 kl. 00:00

Vi har en kallelse att be för och söka den stads bästa där Herren har satt oss att leva och verka.Jer 29:11–15 Jag har ett antal gånger sett mitt favoritlag Frölunda spela hockey på bortaplan. Det är en på många sett märklig upplevelse. När man sätter sig bland den mångtusenhövdade publiken blir man snabbt medveten om att man som ”bortasupporter” tillhör en förkrossande minoritet. Därför är det lätt hänt att man under matchens gång blir ganska försiktig, tillbakadragen och försagd. I veckans text är situationen att det judiska folket tvångsdeporterats från ”hemmaplanen” i Israel till den dåtida världens mest skräckinjagande ”bortaplan” – den glödande världsmetropolen Babel, med sina drygt femtio avgudatempel, själva centrum för det neobabylonska imperiet.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Herren, Jag, Frölunda, Israel, Babel, Nebu, Per, Berlin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi har en kallelseatt be för och , söka, den stads bästa där Herren har satt oss att leva och verka

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 14 timmar sedan

Demokrat går mot ström – förbjuder sena aborter

Louisiana är på väg att få en ny lag som förbjuder abort vid ”hjärtslagsgränsen”. Den som kommer skriva under lagen är delstatens demokratiske guvernör John Bel Edwards. Guvernören har egen erfarenhet av frågan då han och hans fru blev rekommenderade att abortera sin dotter..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Håkan och Pia Westergård når ut genom tv-rutan

Håkan och Pia Westergård har i femton år målmedvetet arbetat med tv-sändningar. I Finland har de producerat mer än 700 program. Nu riktar de in sig på regelbundna sändningar även i Sverige..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Kristersson utmanar S: Gör upp med antisemitismen

Moderatledaren Ulf Kristersson kräver nu att Socialdemokraterna agerar mot antisemitismen inom partiet. – Vi kräver att Socialdemokraterna upprättar en vitbok över extremismen i sitt eget parti, säger Kristersson..

Världen Idag - Igår: 00:00

Få vill leva någon annans revolution

Måste man tycka som sina föräldrar? Svaret på denna fråga kan förstås variera – både beroende på vem man frågar och vilket område man syftar på. Men de flesta moderna svenskar skulle nog ändå säga: Tvärtom!

Världen Idag - Igår: 00:00

Kulturen påverkar åt båda håll

Du är ju kristen bara för att du vuxit upp i Sverige. Hade du fötts i Irak hade du varit muslim. Så hur kan du tro att din tro är den rätta?.

Världen Idag - Igår: 18:19

Försvarar abort – vill inte se film om ingreppet

De flesta svenska partiföreträdare talar sig varma för den svenska abortlagstiftningen. Partiföreträdare som Världen idag har talat med säger samtidigt att det inte ser någon anledning att se en film som visar hur en abort kan se ut. – Jag tycker inte att det är nödvändigt att göra det, säger V-ledaren Jonas Sjöstedt, som var en av få partiföreträdare som ställde upp på Världen idags intervju..

Världen Idag - Igår: 18:19

Läkare bekräftar fosterbild i abortfilm

På nätet finns det många filmer som uppges visa fostret vid en verklig abort. Världen idag lät överläkaren Eva Uustal titta på en av dessa filmer för att höra om det kan se ut så i Sverige. Hon medger att fostret kan se ut som i filmklippet..

Världen Idag - Igår: 15:56

Sommarfest för kristna singlar på nationaldagen

Mat, umgänge och underhållning står på programmet när en grupp vänner ordnar en sommarfest för kristna singlar. Festen äger rum i Stockholm den 6 juni och riktar sig främst till den som är mellan 30 och 50 år..

Världen Idag - Igår: 11:30

Könsbyten ”experimentell behandling”

Vårdens villighet att hormonbehandla och operera unga kvinnor som vill bli män är ”en av de största skandalerna i den medicinska historien”. Det menar professor Christopher Gillberg, som förra veckan talade i riksdagen om den explosionsartade ökningen av antalet ungdomar som vill byta kön..

Världen Idag - Igår: 11:30

Svenskar kritiska till lagförslag om könsingrepp

Åtta av tio svenskar tycker att det är en dålig idé att låta 15-åringar genomgå kirurgiska ingrepp i könsorganen utan sina föräldrars medgivande. Det visar en Sifo-undersökning som stiftelsen Familjen först låtit göra. Frågan i undersökningen bygger på ett lagförslag från regeringen som kom förra sommaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.