Världen Idag > Nyheter

Friday, 24 May, 01:42

Världen Idag - 16 maj 19 kl. 00:00

Vilka representanter vill vi välja in i EU?Det behövs ledamöter i EU-parlamentet som agerar för förföljda kristna och för goda och nära relationer till staten Israel, skriver kristdemokraterna Birgitta Sacrédeus och Torbjörn Aronson..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
EU, Israel, Birgitta Sacrédeus, Torbjörn Aronson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vilka representantervill vi , väljain i EU
Sydsvenskan - 09 okt 14 kl. 13:18

Malmö stad har råd att sälja av smutsiga investeringar

Det märks tydligt i Sydsvenskans artikel (Malmösidorna 6/10) att kommunens representanter är dåligt insatta i vad som hände med kommunens placeringar av stiftelsernas pengar i somras. Det är inte ett totalt missförstånd att Malmö skulle ha ökat sina fossila innehav, som Lari Pitkä-Kangas (MP) menar. Ekonomiavdelningen kan bekräfta att Malmö sedan i somras placerar nya miljoner av stiftelsers pengar i Gazprom och Lundin Petroleum samt i hundratals andra nyplaceringar i kol, olja och gas.

YLE - 24 feb 17 kl. 15:45

Västnyländska församlingar tänker följa reglerna och inte viga samkönade i kyrkan

De västnyländska församlingarna är eniga om att de kommer att följa de biskopsrekommendationer som finns och godkänner inte vigsel av samkönade i kyrkorna då den nya lagen träder i kraft den 1 mars. Det som accepteras är en bönestund för samkönade efter en borgerlig vigsel. Det här visar en rundringning till de västnyländska församlingarna.

YLE - 10 sep 15 kl. 13:44

Valio vill sälja ysteriet i Kaitsor

Många jobb försvann i Vörå då Valio stängde ysteriet i Kaitsor. Men nu kan jobben vara på väg tillbaka. Ysteriet har 10 000 kvadratmeter golvyta och ska säljas.

DalaDemokraten - 19 okt 16 kl. 21:01

Lina och Matti får följa med sina bönder hem

Lycka för Dalarnas representanter i "Bonde söker fru". I tv-programmets fjärde avsnitt blev både Lina Ilar och Matti Karonen utvalda att följa med sin respektive bönder hem..

Dalarnas tidningar - 19 okt 16 kl. 21:01

Lina och Matti får följa med sina bönder hem

Lycka för Dalarnas representanter i "Bonde söker fru". I tv-programmets fjärde avsnitt blev både Lina Ilar och Matti Karonen utvalda att följa med sin respektive bönder hem..

YLE - 24 feb 17 kl. 04:00

Biskopen: Prästerna ska följa de regler som finns

Att det finns en stor grupp präster som vill ändra kyrkolagen överraskar inte Björn Vikström, biskop i Borgå stift. Han manar ändå till tålamod och hoppas att prästerna inte börjar fatta egna beslut i frågan. - När samkönade par vänder sig till prästerna hoppas jag på följande svar: tyvärr kan vi inte enligt nuvarande kyrkolag erbjuda en kyrklig vigsel.

SR - 05 maj 14 kl. 20:02

Boko Haram ska sälja flickorna

I Nigeria har den islamistiska gruppen Boko Haram tagit på sig ansvaret för kidnappningen av 276 flickor. De ska säljas som slavar säger representanter för Boko Haram i en video som nyhetsbyrån AFP fått. Nu växer också kritiken mot regeringen som många inte tycker gjort tillräckligt för att få flickorna fria..

Regeringen - 13 apr 16 kl. 14:30

Stark sammansättning av representanter från näringsliv och myndigheter utsedda till Forum för smarta elnäts styrgrupp

Energiminister Ibrahim Baylan har utsett ledamöter till styrgruppen för Forum för smarta elnät. Forum för smarta elnäts huvuduppgifter är att bidra till att samordna, främja och följa upp utvecklingen mot smartare elnät i Sverige, samt att ta främja svenska företags export av produkter och tjänster på området..

YLE - 08 sep 17 kl. 04:58

Morgonkollen: Smittsamma sjukdomar kan följa i Irmas spår, riksdagsgrupperna diskuterar underrättelselagar

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Utrikes Minst 14 människor har omkommit under stormen Irmas förödande framfart i Karibien. Irma är nu på väg mot USA och det oroar president Donald Trump.

Regeringen - 18 dec 17 kl. 10:02

Lätt att välja rätt – ett seminarium om miljömärkningens framtid

Förra året presenterade regeringen en strategi för hållbar konsumtion där miljömärkning pekas ut som ett viktigt verktyg i arbetet för att minska de negativa effekterna vår konsumtion har på miljön. Den 7 december arrangerade konsumentminister Per Bolund ett seminarium på temat. Bland deltagarna fanns representanter från bland annat näringsliv, akademi, miljömärkningsorganisationer och myndigheter..

Västerbottens Folkblad - 05 feb 19 kl. 20:00

”Sverige måste följa FN:s råd”

Här kommer en påminnelse till den nya regeringen om FN:s rekommendationer till Sverige gällande samernas rättigheter. Det förpliktigar Sverige att beakta folkrätten, skriver Amnesty Västerbotten genom representanter för föreningen. Under onsdagen firas samernas nationaldag.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 10 timmar sedan

Kyrka ville täcka över kors under ramadan

St Matthew and St Luke's Church i Darlington i norra England ville sträcka ut en hand åt kyrkans muslimska grannar under fastemånaden ramadan. Inte bara skulle kyrksalen öppnas för muslimsk bön, man erbjöd sig även att täcka över kors och andra kristna bilder. Kritiken blev häftig, och till slut sade stiftet ifrån: Ingen muslimsk bön får hållas i kyrkan..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Beväpnade män stormade kyrka – 17 kristna kidnappade

Beväpnade män uppges ha stormat en körövning i en kyrka i Nigeria och därefter fört bort 17 kyrkomedlemmar. De flesta som kidnappades ska ha varit unga kvinnor. En person ska dessutom ha dödats..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Alf Svensson står upp för Lars Adaktusson

När Lars Adaktusson röstade emot skrivningar som stöder rätten till abort i Europa-parlamentet följde han en kristdemokratisk tradition av att markera mot överstatlighet. Det säger Alf Svensson och Lennart Sacrédeus, som båda suttit i Europaparlamentet för partiet. – Man måste bestämma sig.

Världen Idag - 17 timmar sedan

Linda Bergling söker Gud på semestern

För många kristna ledare är sommaren en intensiv period av resanden och möten. Linda Bergling, som bland annat talar på Smålandskonferensen och Jesusfestivalen, söker framför allt påfyllning i bön. Under en sommarvecka släpper hon dessutom allt praktiskt ansvar och reser med döttrarna till Lappland och sina samiska rötter..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Fotograf Rebecka Mases tar med sig Gud i sitt drömyrke

Elegant och chict är två ledord som beskriver bröllopsfotografen Rebecka Mases företag Jortso Art & Lifestyle. Det som från början bara var ett sidoprojekt till studierna, firar i år femårsjubileum..

Världen Idag - Igår: 00:00

Centerpartiet borde sopa framför egen dörr

Precis som vid riksdagsvalet 2018, då förtidsröstandet slog rekord, pekar mycket på att denna trend fortsätter i EU-valet nu på söndag. Som ett resultat av detta kommer vi att få se allt längre valkampanjer i framtiden, och tyvärr också allt smutsigare kampanjer, där sakfrågorna hamnar i skuggan av personangrepp.  Ett exempel på detta är den senaste tidens angrepp från Centerpartiet mot Kristdemokraterna.

Världen Idag - Igår: 00:00

Tro är ett förtroende som växer i takt med relationen och erfarenheten.

Hos 14:5–9 1 Joh 3:18–24Joh 15:10–17Ps 98:1–8 ”Ett två tre, hoppa!” Hur många pappor har inte uttalat de orden till sina barn? Varpå det lilla barnet fattat mod och hoppat från bryggan.

Världen Idag - Igår: 00:00

Lasse Levén, 70 år

Lasse Levén upplevde tidigt en kallelse att bli pastor, men han ville inte just då. Nu fyller han 70 och närmar sig 40 år som föreståndare för Furuhöjdskyrkan i Alunda. – Jag ser inte pastorstjänsten som ett arbete.

Världen Idag - Igår: 00:00

Judisk bibeltolkning – ett fascinerande ämne

När sharia-lagstiftning diskuteras och kritiseras i Sverige, händer det i princip alltid att någon välmenande själ påpekar att Bibeln, specifikt Gamla testamentet, minsann också har sin beskärda del av märkliga lagar och grymma straff. Bibeltroende människor som har synpunkter på muslimsk religiös praxis är därmed hycklare, menar man alltså underförstått. Exakt hur man inom kristendomen förhåller sig till Mose lag, har jag trots två års teologistudier på högskolenivå aldrig blivit helt på det klara med, så detta vågar jag inte uttala mig om.

Världen Idag - Igår: 00:00

I små steg förändras livet, och vi märker oftast inte när det händer eller hur det går till.

Sommaren är definitivt min favorittid på året. Nog för att hösten med sin friska höga luft och sina röda skogar är härlig, liksom adventstiden med stjärnorna i fönstren och alla tända ljus. När den tiden väl infinner sig är allt det där både efterlängtat och välkommet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.