YA > Lokalt

Saturday, 25 May, 01:29

YA - 16 maj 19 kl. 00:01

Färgstarkt tema på förskolanFrån svart och vitt och Big bang - till vårlig, blågul grönska. Konstnären Maria Lancing har tagit med förskoleeleverna i Skillinge på en svindlande resa genom hela färgskalan..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Big, Maria Lancing, Skillinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färgstarkt, tema, förskolan
Skånskan - 15 jun 16 kl. 13:32

Viktigt med män i förskolan

Personligt Åtta procent av Malmös förskollärare är män. En låg siffra, kan tyckas, men faktiskt är den hög, jämfört med andra kommuner. En av de åtta procenten är Daniel Nyström, i grunden gymnasielärare men mycket nöjd med den slump som i stället förde honom till förskolan.

SmålandsPosten - 15 dec 14 kl. 06:18

Förskolan Riddaren fick återvinningspris

Barnen på förskolan Riddaren i Åseda har jobbat med återvinning så bra att de fått pris. Men även efter att tävlingen är slut går de till miljöstationen med sina förpackningar. Återvinning har varit ett tema under hösten på förskolan Riddaren.

YA - 23 aug 18 kl. 00:01

Särskolan börjar en spännande resa

Skolstarten i särskolan betyder också början på en resa. Temat för läsåret är nämligen Den spännande resan. – En resa i dubbel bemärkelse.

Barometern - 14 jun 16 kl. 16:30

Spritsmuggling tema i film

Sedan i höstas har högstadieeleverna på särskolan Fyren i Rödsle jobbat med en filminspelning. På tisdagen var det premiär för filmen Stoppa spritsmugglarna..

Dalarnas tidningar - 28 sep 13 kl. 09:51

Tema vatten på förskolan

Det stod vatten på schemat för barnen och pedagogerna på Trollskogens förskola. Det hoppades i skumfyllda pooler och avfyrades brustablettsraketer..

YLE - 16 nov 16 kl. 08:30

Barnbarometern: 6-åringar får säga sitt om livet

Finlands första barnbarometer fokuserar på 6-åringars förtroende för vuxna, varandra och samhället. I barometern får barn som ännu inte börjat skolan också svara på frågor om hur de ser på sig själva. Barometern representerar 83 procent av hushållen där det finns minst en 6-åring.

Skånskan - 26 mar 19 kl. 17:41

Förskola à la 2019 invigd

SVEDALA Bara backar är invigd med sång, dans och bubbel. Det i lokaler som kostat Svedala kommun 85 miljoner kronor och är byggda utifrån en förskolas perspektiv 2019.– Det har verkligen blivit jättebra.

Magazin24 - 02 maj 13 kl. 10:39

Grön Flagg för Slangbellan

Förskolan Slangbellan i Fellingsbro har arbetat hela året för att certifieras med Grön Flagg. För en vecka sedan kunde äntligen den gröna flaggan hissas. Under det senaste året har barnen på förskolan Slangbellan arbetat med Grön Flagg, som är ett verktyg från Håll Sverige Rent för att arbeta med hållbar utveckling i skolan och förskolan.

YA - 14 maj 14 kl. 06:30

Fullt upp utan köpeleksaker

Foto: Mark Hanlon
Egenhändigt tillverkade dockor och bilar, hoppa hage och dra fyrband. Trots att alla ”köpeleksaker” varit inlåsta i snart två veckor går det ingen nöd på barnen på förskolan Magazinet där temat är ”förr i världen”.
Färgglad plast i form av bilar, klossar, dockor och alla andra tänkbara moderna leksaker brukar det finnas gott om på förskolor.

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 12 kl. 15:00

Elevkonst skänktes till Childhood

Under våren har eleverna på Montessoriförskolan Björken i Brunnby haft konst från stenålder fram till nutid som tema.Detta har bland annat resulterat i man gjort en gemensam tavla där varje barn har fått bidra med en bild.Nyligen köptes tavlan av en förälder för 3 000 kronor och överskottet har nu skänkts till stiftelsen Childhood..

Fler nyheter från YA

YA - 4 timmar sedan

EU-träff på Lübeckergården

YA - 12 timmar sedan

Berusad bilist fick omhändertas

En man som misstänks för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik fick omhändertas av polisen på grund av berusning..

YA - 19 timmar sedan

Lösning på gång för badplats-parkeringskaos – men knappast klart i sommar

Kommunen håller på att ta fram en lösning för somrarnas återkommande parkeringskaos i Knäbäckshusen. Men det är oklart om man kommer att kunna utöka p-platsantalet redan denna sommaren..

YA - 19 timmar sedan

75 år sedan kraschen i havet utanför Österlen

Innan nödlandningsförsöket lyfte piloten planet ett snäpp för att undvika husen och människorna vid stranden. Idag 24 maj är det 75 år sedan ett Boeing B-17-plan, en så kallad ”Flygande fästning”, havererade i havet utanför Örnahusen efter en dramatisk flygning..

YA - Igår: 00:01

Ny konstrunda i Gärsnäs

Ett embryo till en ny konstrunda ser dagens ljus i Gärsnäs på söndag..

YA - Igår: 00:01

Eldig onsdag i Kivik

Fackeltåg från torget till vårbål i hamnen. Det blir det på onsdag, när byalaget på Kivik hälsar våren välkommen..

YA - I förrgår: 00:00

Schaffer och Söllscher battlar

”En musikalisk duell” kallar arrangörerna den konsert som gitarristerna Janne Schaffer och Göran Söllscher ger i Skillinge missionshus i juli..

YA - I förrgår: 00:01

Man åtalas för rattfylleri

YA - I förrgår: 00:01

Vårbål i Järrestad

Som traditionen bjuder blir det vårbål på Järrestads hall onsdag den 29 maj – Kristi himmelsfärds afton. .

YA - I förrgår: 14:22

Verktyg för tiotusentals kronor stulna vid nytt byggplatsinbrott

Vid ett inbrott på en byggarbetsplats i Sandby stals verktyg för över 32 000 kronor, kanske mer. Det är det andra byggplatsinbrottet i Simrishamnstrakten under kort tid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.