Expressen > Nyheter

Sunday, 26 May, 11:13

Expressen - 15 maj 19 kl. 23:15

Partiernas valfilmer stoppas av FacebookLiberalernas valfilm stoppades från Facebook - eftersom den visar ett homosexuellt par som kysser varandra. Facebooks motivation ska ha varit att filmens innehåll är ”sexuellt antydande”.Även en film från Kristdemokraterna har stoppats då deras kandidat syns bära ett jaktvapen. Osäker på hur du ska rösta? Gör Expressens EU-valkompass!
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Facebook, Kristdemokraterna, Expressens EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partiernas, valfilmer, stoppasav , Facebook
SVT - 23 maj 19 kl. 06:19

SVT:s verktyg visar: Så träffar partiernas annonser på Facebook

Bor du i Norrbotten och känner att du får mycket politisk reklam på Facebook just nu? Eller sitter du på Gotland och känner dig övergiven? Det kan vara en känsla som återspeglar verkligheten.

SmålandsPosten - 22 maj 14 kl. 08:02

Valfilmer speglar stämningar

Är EU en möjlighet, ett hot, eller något i grunden gott som bara behöver lite fingerfärdig svensk tillhyvling och finputsning? Den som tittar på partiernas valfilmer kan få en uppfattning om deras grundstämning inför EU.
Några inslag förvånar mig.

Sydsvenskan - 09 maj 19 kl. 17:08

Valfilmer utan storstjärnor.

Hur informativa och konstnärliga är partiernas filmer? Se betygen..

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 19 kl. 17:08

Valfilmer utan storstjärnor.

Hur informativa och konstnärliga är partiernas filmer? Se betygen..

DN - 22 aug 14 kl. 09:03

Valfilmer i urval från 1930 till 2014

Sedan 1930-talet har valfilmer varit ett självklart politiskt pr-vapen. DN har samlat ihop länkar till 15 klassiska valfilmer..

BT - 11 nov 11 kl. 21:59

Extremismen i Sverige och Europa starkare på Facebook än på gatan


Aldrig förr har Europa haft så många populistiska partier och rörelser som nu. Och på nätet finns idag miljontals som gillar deras åsikter. Facebook har blivit de extremas egen propagandakanal och bästa väg till potentiella väljare.

DI - 05 aug 14 kl. 13:14

S storsatsar på valfilmer

Samtidigt som Socialdemokraterna har svårt att lyfta i opinionen lanserar partiet nu två nya valfilmer om jobben och skolan. "De är jätteviktiga. Teve är ett känslomedium och politik är väldigt mycket känslor", säger S valledare Jan Larsson till di.

DN - 22 aug 14 kl. 08:42

”Bra valfilmer ­sätter agendan”

Bengt Johansson, professor i ­politisk kommunikation vid Göteborgs universitet, om valfilmer:.

SVT - 28 feb 18 kl. 18:58

Valfilmer åter i hetluften – ”Trampar tyvärr lite snett”

Valår betyder politisk reklam och valfilmer – och de första har redan lanserats. Som vanligt blir de både hånade och utskällda. Feministiskt initiativ för pretentiösa floskler och Moderaterna för svartmålning med bilbrandsbilder från Kanada.

Västerbottens Folkblad - 08 mar 18 kl. 20:00

[PLUS] Moderaternas valfilmer väcker reaktioner

Moderaterna i Umeås valfilmer på sociala medier har fått kritik. – Utvecklingen går åt fel håll,....

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Löfven om Gucci-bråket: Är Skyttedals egna ord

En sportbil och en Gucciväska har hamnat i fokus i EU-valet.Nu svarar Stefan Löfven på det uppmärksammade bråket mellan Heléne Fritzon, S, och Sara Skyttedal, KD.– Det här är ett viktigt val om värderingar och det är därför vi stör oss, säger han..

Expressen - 30 minuter sedan

Skottskadad man till sjukhus – kvinna hämtad till förhör

En man är förd till sjukhus med skottskador.Mannen hittades i en bostad i Göteborg. En kvinna som befann sig i bostaden har hämtats till förhör.

Expressen - 1 timme sedan

Kraftig jordbävning i Peru

En kraftig jordbävning har inträffat i Peru.Enligt USGS har den en magnitud på 8.0..

Expressen - 1 timme sedan

Skolbombare sökte hjälp - planerade dådet i två år

I två år planerade 21-åringen dådet mot gymnasieskolan i Hässleholm.Bomberna han placerade ut hade kunnat döda elever och lärare.På måndag inleds rättegången där bombmannen även åtalas för barnpornografi.

Expressen - 1 timme sedan

Läraren stängs av efter videon från klassrummet

Han lär ut historia och tränar skolans baseboll-lag.Nu har han stängts av från sin tjänst utan lön – efter att en video läckt från klassrummet.Filmen visar hur han smeker en av sina elever längst ryggen..

Expressen - 1 timme sedan

De såg Dianas krasch: ”Det var ingen olycka”

Ett amerikanskt par uppger att de blev vittnen till bilkraschen i Paris då prinsessan Diana omkom och menar att det inte var någon olycka.Mer än 20 år efter dödskraschen menar de att de fortfarande lever med rädsla över vad de såg i tunneln, skriver Express..

Expressen - 1 timme sedan

Stort pådrag efter larm om utsläpp av saltsyra

Räddningstjänsten har larmats om ett misstänkt utsläpp av saltsyra på söndagsförmiddagen.Styrkor från flera olika brandstationer har larmats..

Expressen - 2 timmar sedan

Man attackerad av björn

En man i i 60-årsåldern har blivit attackerad av en björn i Ovanåker, skriver SVT Gävleborg. Han fick föras till sjukhus..

Expressen - 2 timmar sedan

Polisen Dan utsattes för attentat – men han vek aldrig ner sig

Att för ett ögonblick sluta sina ögon kan vara underbart. Att frivilligt stänga ute en ibland påfrestande omvärld och låta sig inneslutas med sig själv kan också lugna. Det är en helt annan sak att aldrig mer kunna se..

Expressen - 3 timmar sedan

Tiotal personer i knivbråk – en skadad

Ett bråk med omkring tio inblandade ska ha ägt rum i Kortedala under söndagsmorgonen.Enligt polisens uppgifter ska någon av de inblandade varit beväpnad med kniv.När polis anländer påträffas en skadad man som säger sig ha blivit rånad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.