YLE > Svenskfinland

Thursday, 23 May, 00:41

YLE - 15 maj 19 kl. 22:17

Mamma vill inte dö på finska i Karleby - mycket känslor när Kronoby informerade om sparkrav inom vårdenEn medborgarträff om sparkraven inom social- och hälsovården lockade cirka 120 personer till Terjärv skola. Publiken ställde bland annat frågor om varför det alltid är periferin som ska spara och hur man kan minska antalet boendeplatser för äldre då det alltid är fullt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby, Kronoby, Terjärv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mammavill inte , , finskai , Karlebymycket , känslor när Kronoby informerade om sparkrav inom vården
YLE - 03 okt 16 kl. 05:24

Svensk 90-åring skulle sändas 120 kilometer till vård på finska

Efter sex timmars väntan på samjouren i Karleby ville läkaren skicka iväg Gun-Maria Biskops 90-åriga mamma på en 120 kilometer lång resa i ambulans till en bäddavdelning i Norra Österbotten. Gun-Maria Biskops mamma mådde mycket dåligt när hon kom in på jouren i Karleby. På jouren var det fullbelagt och mamma fick vänta på en brits från klockan 13 till närmare klockan 18 innan någon undersökte henne.

YLE - 27 feb 13 kl. 06:18

Det sista helt svenskspråkiga äldreboendet i Karleby stängs

Inom kort försvinner Karleby stads sista helt svenska enhet inom äldrevården. Då demensavdelningen Minnet läggs ner återstår bara ett par privata boenden och så stadens tvåspråkiga Ventus äldreboende. Och på Ventus haltar servicen på svenska.

YLE - 27 feb 13 kl. 06:20

Sista svenskspråkiga äldreboendet i Karleby stängs

Inom kort försvinner Karleby stads sista helt svenska enhet inom äldrevården. Då demensavdelningen Minnet läggs ner återstår bara ett par privata boenden och så stadens tvåspråkiga Ventus äldreboende. Och på Ventus haltar servicen på svenska.

YLE - 16 aug 17 kl. 07:41

Tysk bernfilm ska locka turister till Karleby

I Karleby pågår som bäst inspelningen av den tyska barnfilmen "Matti und Sami". Från stadens håll hoppas man att projektet och den synlighet det ger ska locka turister. Filmen om Matti och Sami har spelats in bland annat i Öja, Vitsar, Rummelö, Trullö och Björkhagen.

YLE - 16 aug 17 kl. 07:41

Tysk barnfilm ska locka turister till Karleby

I Karleby pågår som bäst inspelningen av den tyska barnfilmen "Matti und Sami". Från stadens håll hoppas man att projektet och den synlighet det ger ska locka turister. Filmen om Matti och Sami har spelats in bland annat i Öja, Vitsar, Rummelö, Trullö och Björkhagen.

YLE - 17 apr 14 kl. 04:26

Karleby skippade dagisavgifter

Karleby stad har sparat en rejäl slant på att skippa dagisavgiften för barn som inte är på dagis på sommaren. Vart fjärde barn stannar numera hemma två eller tre hela månader och det betyder att staden egentligen inte behöver ta in dagisvikarier alls.
Allt fler familjer i Karleby nappar på möjligheten att ha barnen hemma i två eller tre månader i sträck på sommaren.

YLE - 17 aug 15 kl. 05:07

Dödshot mot pastor i Karleby

I fjol startade Patrick Tiainen en ny kristen församling och ett nytt samfund i Karleby. Sedan dess har han fått ta emot en rad hotelser. Allt från bilder på en knivhuggen man till dödshot på bilens vindruta.

YLE - 21 nov 12 kl. 10:30

Norska Lena söker pappa Veikko i Karleby

Norska Lena Hartvigsen har letat efter sin biologiska pappa i flera år. Nu kan hon ha hittat honom i Karleby. - Det är en Veikko som vi ska ta kontakt med.

YLE - 12 nov 14 kl. 04:38

12 bebisar på 24 timmar i Karleby

När Annika Strandvall från Purmo i Pedersöre fick sin son för några dagar sedan var det nio födslar samma dag. - När värkarbetet kom i gång var alla salar upptagna. Så jag satt i mitt rum med en annan mamma och hade värkar, men som tur var hann jag in och föda i förlossningssalen, säger Strandvall.

HBL - 06 maj 14 kl. 03:27

Nykarlebybo hittade sin mamma i Taiwan

Conny Wiik, född i Taiwan adopterades av finländska föräldrar när han var liten. Nu har en kinesisk journalist spårat upp hans mamma och själv hamnar han i media nästan världen runt.Conny Wiik kör bil när Hbl ringer honom på måndagsförmiddagen.

YLE - 11 aug 14 kl. 08:59

Polisen undersöker våldtäkt i Karleby

Polisen i Karleby har tagit emot en anmälan om våldtäkt och misshandel. Brottet ska enligt uppgifterna ha inträffat på Björkhagsvägen kring klockan sex på lördag kväll. Enligt kvinnan som anmälde våldtäkten slog en cirka 30-årig mörkhyad man följe med henne när hon gick från Björkhagen mot Yxpila.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Korsholm fick ny skola på en dag - modulerna kan tas isär och flyttas enligt behov

Smedsby i Korsholm har fått en ny skola. Bygget är 1 500 kvadratmeter stort och görs klart på tre veckor. Då småhus inte längre byggs i samma takt som förr letar hustillverkarna specialprojekt som skolor, tvätthallar och brandstationer..

YLE - 9 timmar sedan

Bilist vansinneskörde i Smedsby – har åkt fast flera gånger förr

En ung man från Korsholm åkte på måndag fast för flera grova trafikförseelser. Han körde undan polis i en vansinnesfärd genom Smedsby, där topphastigheten låg på närmare 200 kilometer i timmen..

YLE - 11 timmar sedan

Stugan är värst: "Guldet blev till sågspån" – publikens berättelser om stuglivets avigsidor

Nu är det dags för den stora Stugan är värst-kvällen på Yle Vega. Idag mellan kl 17:30 och 21. Med Hannah Norrena, Jesica Edén och Peter Lüttge bakom spakarna och tre kunniga gäster: psykologen och psykoterapeuten Marina Maatela, fastighetsmäklaren Kenneth Hansson och stilikonen Pia-Maria Lehtola..

YLE - 13 timmar sedan

Efter tre år kom domen: Valet av rektor till Cronhjelmskolan i Larsmo var lagstridigt

Nämnden för barnomsorg och utbildning i Larsmo gjorde fel när de valde Ben Snellman till rektor för Cronhjelmskolan framom Åsa Laxåback-Nyman våren 2016. De slår Vasa försvaltningsdomstol fast..

YLE - 13 timmar sedan

28 får gå från Walki i Jakobstad – flexibla lösningar ledde till färre uppsagda

45 personers arbete låg i riskzonen när Walki i Jakobstad inledde samarbetsförhandlingar i början av april. Det blev 28 som sägs upp..

YLE - 14 timmar sedan

Han minns räddningsarbete från 40 år: "Frivilligarbetet blir som en livsstil"

I 40 år har spaningsledare Bo Norrgård verkat inom Frivilliga räddningstjänsten. En uppgift som blir en del av livet - även om situationerna man är med om ibland kan vara traumatiserande..

YLE - 19 timmar sedan

Flickorna dominerar i studentexamen men i Pargas är pojkarna bättre – här är de könsvisa medeltalen i alla skolor

I två av tre gymnasier hade flickorna ett högre medeltal än pojkarna i studentexamens obligatoriska prov. Flickorna är bättre på modersmål men pojkarna på engelska och lång matematik. Gå in och titta hur medeltalen och de ämnesvisa resultaten såg ut i alla skolor!.

YLE - Igår: 19:37

Skepparen på M/S Mässkär: "Kylventilen borde ha varit öppen, i övrigt gjorde jag vad jag kunde"

I rättegången kring M/S Mässkär framkom oklarheter kring rutiner gällande kylvattenventilen och båtens larmanordning. Åklagaren yrkar på villkorligt fängelse och bötesstraff..

YLE - Igår: 18:05

Hejaklacksledaren Alicia Björkvik: Fel att de lät oss stå och heja hela dagen utan att berätta att vi var diskade

Diskussionen om att Sursik skolas hejarklack diskvalificerades i Stafettkarnevalen fortsätter väcka debatt. Alicia Björkvik tycker det är fel att hon och de andra hejaklacksledarna inte fick veta att de var ute ur tävlingen förrän i slutet av dagen. Hon tycker också att arrangörerna borde ha ingripit innan det uppstod kaos i samband med insläppet..

YLE - I förrgår: 15:57

Stafettkarnevalsarrangör om diskvalificeringen av Sursiks hejarklack: Reglerna är tydliga

Diskvalificeringen av Sursik skolas hejarklack i Stafettkarnevalen väcker starka reaktioner. Många frågar sig varför arrangörerna tillät lördagens tumult i hejarklackskön. Enligt Jan-Erik Eklöf, verksamhetsledare för Stafettkarnevalen, är reglerna för hejarklackarna tydliga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.