YA > Nyheter

Thursday, 23 May, 07:55

YA - 15 maj 19 kl. 22:00

Första beslutet: Blentarpsgården stängs från med i höstPolitikerna föreslår nu att Blentarpsgården läggs i malpåse. Eftersom det ger större besparingar än att stänga en avdelning på Björkbacken vill de gå fram med det förslaget. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Blentarpsgården, Björkbacken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första beslutet, Blentarpsgården, stängsfrån med i , höst
Skånskan - 16 maj 19 kl. 05:00

Utskottet vill stänga Blentarpsgården

Blentarp Politikerna i vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott föreslår att Blentarpsgården tillfälligt ska stängas i höst.Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott skulle på sitt senaste möte ta ställning till om man ska stänga Blentarpsgården eller en avdelning på Björkbacken.
En stängning av Blentarpsgården skulle spara kommunen en personalkostnad på cirka sju miljoner kronor per år medan en avdelning på Björkbacken motsvarar knappt tre miljoner kronor.

YLE - 26 maj 16 kl. 05:28

Lagmansgården stängs nästa år

Nu drar staten in stödet för Lagmansgården i Pedersöre. Det betyder att skolhemmet med all sannolikhet tvingas stänga i maj eller juni nästa år. Enligt beslutet som fattades i fredags upphör finansieringen den sista maj nästa år.

YLE - 26 maj 16 kl. 05:28

ÖT: Lagmansgården stängs nästa år

Nu drar staten in stödet för Lagmansgården i Jakobstad. Det betyder att skolhemmet med all sannolikhet tvingas stänga i maj eller juni nästa år, skriver Österbottens tidning (ÖT). Lagmansgårdens direktör, Carl-Johan Strömberg säger till ÖT att de inte tänker ge sig i första taget utan de kommer ännu att försöka påverka beslutet genom politiker.

Skånskan - 26 apr 19 kl. 17:45

Boende eller avdelning stängs

Sjöbo/Blentarp I höst stängs antingen Blentarpsgården eller en avdelning på Björkbacken.
Det har politikerna i vård- och omsorgsnämnden beslutat.Vård- och omsorgsnämnden gick back med nästan sju miljoner kronor i fjor och den senaste prognosen visar att man kommer att få ett underskott även i år på 1,6 miljoner kronor.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 16:45

Demensavdelningen stängs trots protester

Kävlinge Kullagårdens demensavdelning stängs under det första kvartalet nästa år.
Det står klart sedan politikerna i socialnämnden klubbat igenom beslutet på onsdagskvällen, inför ögonen både anhöriga och personal.– Luften har gått ur oss, kan man säga, säger Gunilla Fridh, en av de anhöriga som stridit för att politikernas förslag att stänga Kullagårdens demensboende inte skulle genomföras.

Sydsvenskan - 23 mar 16 kl. 11:36

Västbanken stängs för judisk högtid

Israel spärrar av Västbanken i samband med den judiska högtiden purim, på onsdagskvällen till och med lördag.Området har utsatts för flertalet beväpnade attacker sedan oktober och säkerhetsåtgärden genomförs på order av den israeliska regeringen. Beslutet sker mot bakgrund av "en utvärdering av den rådande situationen", enligt en talesperson för den israeliska armén.

YLE - 22 apr 16 kl. 13:04

"Skjut upp beslutet att stänga Snappertuna skola"

Beslutet att stänga Snappertuna skola borde skjutas upp med minst ett år. Lärare, föräldrar och andra invånare anser att beslutet att stänga skolan gjorts på felaktiga bedömningar. Snappertunabor har skickat ett brev till staden Raseborg där de skriver att de motsätter sig en stängning av skolan.

BT - 28 aug 13 kl. 16:03

Lundsberg stängs efter misshandeln

Skolinspektionen stänger internatskolan Lundsberg efter helgens strykjärnsmisshandel. Stängningen kan vara högst ett halvår. Inspektionen vill att skolan mister sitt statsbidrag och gd talar om "ett första steg mot nedläggning".

Barometern - 28 aug 13 kl. 16:43

Lundsberg stängs efter misshandeln

Skolinspektionen stänger internatskolan Lundsberg efter helgens strykjärnsmisshandel. Stängningen kan vara högst ett halvår. Inspektionen vill att skolan mister sitt statsbidrag och gd talar om "ett första steg mot nedläggning".

Skånskan - 19 nov 15 kl. 06:00

Stängs av för dåligt bemötande

Eslöv Tre anställda har stängts av och två har omplacerats.
Äldreboendet Trollsjögården skakas av avslöjanden om missförhållanden.
I ett fall ska personal uttryckt hopp om att en sovande brukare ”aldrig mer vaknar”.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större nyhetshändelser på Österlen eller i nordöstra Skåne. .

YA - 1 timme sedan

Personkryss öppnar dörren till parlamentet

Skrällarna är sällsynta men ett lyckat personval är vanligare i EU-valet..

YA - 1 timme sedan

Bonnie Tyler och Perrelli till "Sommarkrysset"

"Sommarkrysset" är tillbaka i rutan i sommar och bland artisterna som kommer att uppträda på stora scenen på Gröna Lund i Stockholm finns brittiska sångerskan Bonnie Tyler, som gästar premiärprogrammet den 8 juni..

YA - 1 timme sedan

Han får Lena Nyman-priset

YA - 1 timme sedan

Splittrade britter i oönskat val

Totalfiasko hotar för Konservativa partiet när Storbritannien i dag håller sitt EU-val – trots löftena om att lämna unionen redan i mars. Även Labour lär få det tufft när de etablerade partierna straffas för sin oförmåga att enas om brexit..

YA - 1 timme sedan

Nu berättar Frostenson själv om Akademikrisen

I dag kommer boken som många har väntat på. I "K", vars titel bland annat syftar på Kafkas "Processen", berättar Katarina Frostenson själv om tiden i landsflykt sedan krisen i Svenska Akademien uppstått..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.