Sydsvenskan > Sport

Friday, 24 May, 09:31

Sydsvenskan - 15 maj 19 kl. 21:59

De övar på olyckor – för att förebygga bråkGenom att öva tillsammans med unga minskar risken för fördomar och konflikter. Det hoppas Polisen och annan blåljuspersonal på när ett nytt projekt testas i Lund..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Polisen, Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De övar, olyckorför att , förebygga, bråk
Skånskan - 25 sep 18 kl. 10:00

En person skadas var tredje dag i trafiken

Kävlinge Den senaste femårsperioden har sex personer avlidit och 630 personer skadats i trafiken i Kävlinge.
Två tredjedelar av de allvarliga olyckorna sker på det kommunala vägnätet. För att få ner siffrorna har politikerna i tekniska nämnden tagit fram ett trafiksäkerhetsprogram.

LV - 20 apr 17 kl. 13:30

Så ska de äldre förebygga vissa olyckor i sina hem

Under en hel dag fick pensionärer i Västervik lära sig mer om säkerhet i vardagen och hur det går att förebygga vissa olyckor i hemmet. Rubriken var "Tänk efter före" och det blev en informationsrik dag för de drygt 200 personerna som kommit till Bryggaren..

Skånskan - 10 okt 16 kl. 16:55

Kräver insats mot olyckor inom lantbruket

Lund För att minska olycksriskerna måste lantbruket betraktas som en livsmedelsindustri samtidigt som skadestatistiken synliggörs och arbetsmiljön utvecklas.Det anser Lundaforskaren Kerstin Nilsson som bland annat undersökt lantbrukares attityder till, och erfarenheter av, barns uppväxt i lantbruksmiljö.
Det visar sig att de som själva vuxit upp på lantbruk har en mindre restriktiv inställning till i vilka miljöer på gården de egna barnen får vistas, och till vilka arbetsuppgifter som är lämpliga för barn.

Magazin24 - 17 mar 16 kl. 07:32

Så var natten för polisen

Morgonens rapporter. För polisen i Västmanland har natten varit väldigt lugn. – En osedvanligt lugn natt.

UNT - 22 jan 13 kl. 09:23

SL vill förebygga nya tågkrascher

Nu går SL:s vd ut och beklagar tidigare uttalanden om att tåget som kraschade in i ett hus i Saltsjöbaden stulits. I ett pressmeddelande säger han att även SL ska utreda händelsen, för att förebygga nya olyckor.(TT).

Sydsvenskan - 22 jan 13 kl. 09:47

SL vill förebygga ny krasch

Nu går SL:s vd ut och beklagar tidigare uttalanden om att tåget som kraschade in i ett hus i Saltsjöbaden stulits. I ett pressmeddelande säger han att även SL ska utreda händelsen, för att förebygga nya olyckor..

YLE - 31 mar 14 kl. 05:25

Brandstation i Helsingfors underbemannad var tredje dag

Var tredje dag är en brandstation i Helsingfors underbemannad. Oftast är underbemanningen en timme men under mars månad har det två gånger hänt att en brandstation är underbemannad under flera timmar. Räddningschef Jorma Lilja säger att orsaken är att Räddningsverket sedan årsskiftet har övertidsförbud.

Helsingborgs Dagblad - 28 sep 12 kl. 16:30

Äldremässa ska minska olyckor

På tisdag den 2 oktober klockan 13?17 hålls årets äldremässa i kulturhuset Björnen. Ett mål med mässan är att informera och upplysa om hur man kan förebygga olyckor bland äldre.

Politikerbloggen - 10 dec 12 kl. 09:45

Var tionde mamma skadas allvarligt vid förlossningen


DEBATT. Det är illa att det inte finns nationella riktlinjer för att förebygga sfinkterruptur i Sverige, något som finns både Finland och Norge och som lett till en betydligt lägre andel förlossningsskador där. Det skriver Hillevi Larsson (S) på TV4/Politikerbloggen.

Magazin24 - 31 jul 12 kl. 16:57

"Det är svårt att förebygga"

I helgen fick Krillanbadet lov att hålla stängt på grund av att det var avföring i vattnet, men badet kunde öppna på söndag. Under måndagen var det dags igen. I fredags tvingades personalen på Kristinelundsbadet att stänga badet på grund av att det hamnat avföring i den stora bassängen.

YLE - 14 okt 14 kl. 16:49

EU: Tolv sätt att förebygga cancer

I Finland drabbas var tredje invånare i något skede av sitt liv av cancer. Upp till hälften av de här fallen kunde ändå förebyggas - genom sunda livsvanor och andra personliga val. För att hjälpa folk att välja rätt har EU nu alltså uppdaterat sina rekommendationer för hur man ska leva för att minska riskerna för cancer.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

MFF jagar guld i Stockholm: ”Extremt stort”

På lördag kan MFF säkra säsongens första SM-guld..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Kulturskymningen får inte lägra sig över vår stad

Christina Sjöblad: Apoteket Svanen är en omistlig del av Lunds historia..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Bostadshus i brand i Borlänge

Ett bostadshus i två våningar står i brand i Borlänge. – Branden har gått upp på vinden, och vi försöker begränsa den, säger Daniel Fogd, inre befäl vid räddningstjänsten. Branden startade strax före klockan sju, men orsaken är inte känd.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Turné och Dramaten för Moneybrother

Anders "Moneybrother" Wendin tar sin akustiska föreställning på turné i höst. Showen baseras på senaste skivan "Det är dom dagarna jag vill sjunga om" och med sig har han Viktor Brobacke och Johan Persson. "Min konsert är som en sorglig krogshow utan kr.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

M går framåt inför EU-valet

Framåt för M, SD och KD enligt Novus sista opinionsundersökning inför valet. Men hur väl kommer den stämma? Frågorna ställdes innan både SD:s och KD:s toppkandidater skapade rubriker av olika skäl.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Britterna om May: En skräpföreställning

Efter knappt tre år som premiärminister är Theresa May föga populär i Storbritannien. Oförmågan att få en lösning om brexit har tärt hårt på allmänhetens förtroende. Så här säger några av de britter som TT träffade i torsdags.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Snabbkoll: Detta hände när du sov..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Nordqvist i ledning efter birdie-bonanza

Efter bland annat fyra birdies på raken har Anna Nordqvist tagit ledningen i LPGA-tävlingen i Williamsburg, Virginia. Med -6 delar hon förstaplatsen med Bronte Law (England) och Jennifer Song (USA). Det började med en bogey på tredje hålet.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Farlig rök sprids vid plastbrand

En stor mängd plast började sent på torsdagskvällen att brinna på en återvinningsstation i Asarum i Blekinge. Giftig rök väller ut och boende i området uppmanas att hålla sig inomhus och att stänga dörrar, fönster och ventilation. – Vi lyfter upp plaste.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Homopar hängde på låset i Taiwan

Två par, ett manligt och ett kvinnligt, hängde på låset i centrala Taipei när Taiwan i dag började tillåta homoäktenskap. Ytterligare tiotals samkönade par väntas gifta sig under dagen, som ses som historisk i och med att Taiwan är första land i denna d.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.