BT > Nyheter

Thursday, 23 May, 18:57

BT - 15 maj 19 kl. 21:47

Stärkt skydd för nationella minoriteter i Borås: ”Jättejobb att göra”Borås stad ska bli bättre på den förändrade minoritetslagstiftningen. Under torsdagen ordnar därför kommunen en utbildningsdag på stadsteatern..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stärkt, skyddför , nationella, minoriteteri , Borås, Jättejobbatt , göra
Regeringen - 01 jun 11 kl. 10:52

Rapport om nationella minoriteter överlämnad

Sverige överlämnade den tredje rapporten till Europarådet under ramkonventionen om skydd för nationella minoriteter den 1 juni 2011. Rapporten tar upp åtgärder och förändringar sedan den andra svenska rapporten lämnades 2006. Pressmeddelande: Rapport om skyddet för de nationella minoriteterna överlämnad till Europarådet Sveriges rapport till Europarådet under ramkonventionen om skydd för nationella minoriteter Arbetsmarknadsdepartementet, 1 juni 2011.

Regeringen - 01 sep 16 kl. 14:49

En stärkt minoritetspolitik – översyn av lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk

En särskild utredare ska göra en översyn och analys av lagen (2009:724) om nationella minoriteter och minoritetsspråk samt angränsande frågor. Med utgångspunkt i översynen, Sveriges internationella åtaganden om mänskliga rättigheter och regeringens strategi för de nationella minoriteterna (prop. 2008/09:158) ska utredaren föreslå åtgärder i syfte att säkra efterlevnaden av de nationella minoriteternas rättigheter..

Regeringen - 18 dec 13 kl. 08:56

Stärkt skydd mot bluffakturor och identitetsstöld

Egendomsskyddsutredningen föreslår en rad ändringar i brottsbalken för att stärka det straffrättsliga skyddet för egendom. Utredningen har i dag överlämnat sitt betänkande Stärkt straffrättsligt skydd för egendom (SOU 2013:85) till justitieminister Beatrice Ask.

Pressmeddelande: Stärkt skydd mot bluffakturor och identitetsstöld
SOU 2013:85 Stärkt straffrättsligt skydd för egendom

Justitiedepartementet, 18 december 2013.

Regeringen - 21 maj 14 kl. 15:21

Stärkt skydd för visselblåsare i arbetslivet

Utredningen om stärkt skydd för arbetstagare som slår larm föreslår en ny arbetsrättslig lag som stärker skyddet för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden i arbetsgivarens verksamhet. Den nya lagen ger rätt till skadestånd för arbetstagare som drabbas av repressalier på grund av sådana larm. Betänkandet överlämnades den 20 maj arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson.

Regeringen - 13 feb 14 kl. 10:56

Stärkt skydd mot tvångsäktenskap och barnäktenskap

Regeringen har i dag beslutat att inhämta Lagrådets yttrande över ett antal lagförslag som ska stärka skyddet mot tvångsäktenskap och barnäktenskap. Ett nytt brott införs: äktenskapstvång, och möjligheten för barn att få dispens att gifta sig tas bort.

Pressmeddelande: Stärkt skydd mot tvångsäktenskap och barnäktenskap
Lagrådsremiss: Stärkt skydd mot tvångsäktenskap och barnäktenskap samt tillträde till Europarådets konvention om våld mot kvinnor

Justitiedepartementet, 13 februari 2014.

Regeringen - 30 jun 14 kl. 15:02

Utredning om förstärkt skydd av personuppgifter

Regeringen har beslutat att ge en särskild utredare i uppdrag att se över hur skyddet av personuppgifter för hotade och förföljda personer kan förstärkas. Skälet är att det finns vissa brister i skyddet som bör åtgärdas.

Pressmeddelande: Förstärkt skydd av personuppgifter vid hot och förföljelse
Dir.

Regeringen - 31 aug 16 kl. 10:20

Samråd med nationella minoriteter om kulturarv

I slutet av augusti bjöd Per Olsson Fridh, statssekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, in representanter från Sveriges nationella minoriteter till Kulturdepartementet för ett så kallat samråd inför regeringens kommande proposition om kulturarvsfrågor..

UNT - 15 mar 18 kl. 22:25

Vill synliggöra nationella minoriteter

Nationella minoriteter är ett omdebatterat ämne som svenskarna påstås veta alldeles för lite om..

BT - 13 jun 12 kl. 13:51

Stärkt skydd mot åldersdiskriminering

Äldre har problem i vårt land. Och då tänker jag inte på alla de olika krämpor och sjukdomar som kan komma med åren. Nej, det är attityden mot äldre som är det överhängande problemet.

Regeringen - 25 nov 16 kl. 11:15

Förstärkt skydd av kulturegendom vid väpnad konflikt och under ockupation

I lagrådsremissen föreslås att Sverige ska ratificera (godkänna) det andra protokollet till Haagkonventionen den 14 maj 1954 om skydd av kulturegendom i händelse av väpnad konflikt (1954 års Haagkonvention). Det andra protokollet trädde i kraft den 9 mars 2004. Sverige undertecknade det den 26 mars 2004 och genom protokollet skapas ett förstärkt skydd av kulturegendom vid en väpnad konflikt och under ockupation..

Regeringen - 21 feb 17 kl. 13:58

Förstärkt skydd av kulturegendom vid väpnad konflikt och under ockupation

I propositionen föreslås att Sverige ska ratificera (godkänna) det andra protokollet till Haagkonventionen den 14 maj 1954 om skydd av kulturegendom i händelse av väpnad konflikt (1954 års Haagkonvention). Sverige undertecknade det den 26 mars 1999 och genom protokollet skapas ett förstärkt skydd av kulturegendom vid en väpnad konflikt och under ockupation. Det andra protokollet trädde i kraft den 9 mars 2004..

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Flyghundar byter mat mot sex

Hannar bland egyptiska flyghundar byter mat mot sex, i en till synes intrikat ordning som gynnar båda parter. Honorna blir mätta, medan hannarna ökar sina möjligheter att få föra just sina gener vidare till nästa generation..

BT - 15 minuter sedan

Nobbade jättebuden på stjärnhästen – nu väntar karriärens coolaste lopp

Stjärntränaren Robert Bergh har försökt att köpa hästen två gånger. Men Håkan E Johansson håller hårt i stallets nya affischnamn – och på lördag väntar karriärens hittills coolaste lopp under Elitloppshelgen på Solvalla. – Jag är så gammal nu och blir inte lyckligare av en massa pengar, säger den 70-årige travtränaren från Vegby..

BT - 30 minuter sedan

Ryssland till semifinal – besegrade USA

Ryssland fortsätter att ånga på i ishockey-VM. Efter att ha gått obesegrat genom hela gruppspelet besegrades USA med 4–3 i kvartsfinalen..

BT - 30 minuter sedan

Tung start för Kinhult i Danmark

BT - 45 minuter sedan

Det här händer om Theresa May tar farväl

Mitt under brexitstök och pågående EU-val väntas Storbritanniens hårt ansatta premiärminister Theresa May ge besked om sin framtid som ledare för Konservativa partiet. Men vad sker egentligen om May säger att hon avgår?.

BT - 1 timme sedan

"Sporten har förlorat sin själ och sitt hjärta"

Företrädare för branschen sörjde Niki Lauda när F1-cirkusen samlades i Monaco..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.